Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Main na Mid, Top

W3sTriX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Proszę was o poradę jaką postać w najnowszych patch'ach mainować. Moje linie to mid [najbardziej] i top. Aktualnie na topa wyciągam Mundo a na mida Heimera. Te postacie dobrze ogarniam, ale nimi gry nie zrobię praktycznie sam. Kogo polecicie aby carrować grę?

2a8golk.png

Opublikowano

Viktor na mida. Ma świetny wave clear, harras, burst, cc, działa dobrze w team fightach, jest dobry w każdej fazie gry. Małym minusem może być brak dasha/mobilności (poza ulepszonym Q)

Irelia na topa. Ma wszystko czego potrzeba, jest tankowata, ma spory damage, sustain, dasha, true damage i skaluje się dobrze we wszystkich fazach gry.

Dobry pomysł ze zmianą mainów, bo Mundo i Heimer są trochę za innymi :)

Opublikowano

Na mida może być Katarina, nafeedowana sama wygrywa team fight, tylko ciężko nią zacząć. Gra się nią od 6, ale potęga jaką później osiąga wynagradza to wszystko, oprócz tego nie ma many i posiada escape. Dobra jest jeszcze Annie z nastakowaną pasywką i Tibbersem, robi spore obrażenia i do tego daje wolną drogę do bicia drużynie. Łatwo się nią farmi i gra na linii.

Opublikowano

Dzięki za porady. Myślę o zaczęci gry Viktorem bądź Irelią ew. Vladem topa. Katarine łatwo jest skontrować i w walce szybko spłynie, kiedyś trochę nią grałem bardzo ładnie działa na pewno, świetna pasywka te resety :D A co do Anki też planuję nią pograć, zobaczę co wyjdzie ;)

2a8golk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...