Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym nagrywać gry?

DAx.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Pytanie mam takie, otóż chciałbym poprowadzić swój mały kameralny kanalik na yt i chciałbym wiedzieć, czym nagrywać, aby nagrane filmy jak najmniej ważyły, ale jednocześnie zachowały sensowną jakość, gdyż mam dość przeciętny internet. Słyszałem o obs i bandicam. Spełnią moje wymagania? A może jest cos jeszcze innego?

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Action - filmy mało ważą, jednakże przegrywa z frapsem, jeżeli chodzi o jakość.

Fraps - duża waga pliku, ładna jakość.

Osobiście polecam używać frapsa, bo nagrane klipy i tak powinno się obrobić, aby mniej ważyły i była lepsza jakość, więc wielkością pliku nie powinieneś się przejmować. :)

Opublikowano

Spróbuję Action, ale jeszcze raz powtórzę - nie zależy mi na jakości, a na wadze filmu, przy prędkości uploadu 50kb/s ma to jakieś znaczenie :v

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Z całego serca polecam Action'a - dużo funkcji, różne tryby nagrywania, bardzo dobra jakość. Jak dla mnie, najlepszy program do nagrywania i w dodatku najczęściej stosowany przez np. YouTube'rów

Opublikowano

A jak z wagą nagranego filmu? Chciałbym, by ~10minutowe filmy nie zajmowały więcej niż 100mb :v

Opublikowano

A jak z wagą nagranego filmu? Chciałbym, by ~10minutowe filmy nie zajmowały więcej niż 100mb :v

Zapomnij, chyba, że bardzo w biednej jakości. Po wyrenderowaniu w Sony Vegasie to będzie 250-300mb minimum jeśli chcesz 720p.

Opublikowano

Zostaw na noc włączonego yt, aby Ci się wrzucało :P
Co do programów do nagrywania, polecam Frapsa (jakoś jest świetna, ale sporo zajmują filmiki), Action również jest niczego sobie, jakość jest dobra, znacznie mniej ważą nagrania.

Opublikowano

Camtasia Studio bądź też Fraps - poczytaj opinie na temat tych dwóch i sam wybierz.

VirtualMT2 zawsze i wszędzie

201281423940000945952.png

• 3 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Pozwolę sobie odkopać :D Teraz net nie stanowi problemu, we frapsie mogę nagrywać bez przerwy max 30 sekund + na górze ekranu jest napis "fraps.com", to samo z bandicamem, zaraz sprawdzę action. Jakieś propozycje innego programu? :D

Opublikowano

ja polecam frapsa :D sorry za spam ?!

ponieważ nagrywałem nim dość chwilę i wydaje mi się spoko też ma małą wagę plików oraz dobrą jakość ma też dużo opcji nagrywania takich jak : fps oraz nagrywanie mikrofonu

/\ jeszcze raz przepraszam za spam 

nmexyu-2.png

oznacz mnie jeśli chcesz żebym odpowiedział @tm_WIII

Opublikowano

Bandicam to najlepszy wybór, bardzo konfiguralny, można pobrać i nagrywać kodekiem według uznania (polecam Lagarith Lossless Video Codec), kamerka również z opcjami według uzniania. Action nie koniecznie ma ustawienia kamerki jakie bym chciał i często rypała się synchronizacja kamerki z nagraniem.

Testowałem wszystkie, Bandicam powalił wszystkie na głowe, oczywiście tylko z dobrym kodekiem video!!!

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

­Jeśli chodzi o programy i chcesz użyć darmowego programu to użyj  Open Broadcaster Software.

Jeśli chcesz zainwestować hajs to najlepszy będzie Action!.

41468d1996045.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...