Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[L#] Crackowanie l#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cos mi sie zdaje ze nie doszedles wlasciwie do niczego jesli chodzi o crackowanie szarpa

nie rozumiem co ten komentarz miał wnieść do dyskusji ?

Opublikowano

nie rozumiem co ten komentarz miał wnieść do dyskusji ?

Głównie chyba chodzi o to, że kolega studzikisiel od daty rejestracji więc jest już podenerwowany tym i dlatego niemiłe komentarze padają z jego strony.
Opublikowano

Znalazłem bardzo fajny artykuł o łamaniu zabezpieczeń: http://www.debian.pl/entries/65-Jak-wygl%C4%85da-crackowanie

Jest to oczywiście proste - (chodzi o to że wystarczy być człowiekiem :) ) ale wymaga wielu miesięcy/lat nieustannej nauki. Wymagana jest ogromna wiedza jeśli chce się scrackować taki program jak leaguesharp. Twórca cracka do l# ma około 40 lat i zajmuje się reversingiem z 20 lat - wiem bo pisał na shoutboxie - a i tak zajęło mu to bardzo dużo czasu. > oczywiście nie trzeba tego robić jak autor artykułu - czytać ze zrozumieniem książki grube jak Pismo Święte i równie skomplikowane. Praktyka = szybkość działania, teoria = zrozumienie każdego szczegółu - raczej nie potrzebnie... ale jak kto woli :D

PS być może wymagane są lekkie odchylenia autystyczne, obserwując ludzi wątpię by większość miała do tego predyspozycje. Chodzi o to że większość nie czuje się w tym dobrze a dla autystyka to raj - nie znaczy to że większość jest mniej inteligentna - mają inne priorytety, obrali ścieżkę odpowiednią dla swojej natury.

Opublikowano

Znalazłem bardzo fajny artykuł o łamaniu zabezpieczeń: http://www.debian.pl/entries/65-Jak-wygl%C4%85da-crackowanie

Jest to oczywiście proste - (chodzi o to że wystarczy być człowiekiem :) ) ale wymaga wielu miesięcy/lat nieustannej nauki. Wymagana jest ogromna wiedza jeśli chce się scrackować taki program jak leaguesharp. Twórca cracka do l# ma około 40 lat i zajmuje się reversingiem z 20 lat - wiem bo pisał na shoutboxie - a i tak zajęło mu to bardzo dużo czasu. > oczywiście nie trzeba tego robić jak autor artykułu - czytać ze zrozumieniem książki grube jak Pismo Święte i równie skomplikowane. Praktyka = szybkość działania, teoria = zrozumienie każdego szczegółu - raczej nie potrzebnie... ale jak kto woli :D

PS być może wymagane są lekkie odchylenia autystyczne, obserwując ludzi wątpię by większość miała do tego predyspozycje. Chodzi o to że większość nie czuje się w tym dobrze a dla autystyka to raj - nie znaczy to że większość jest mniej inteligentna - mają inne priorytety, obrali ścieżkę odpowiednią dla swojej natury.

Assembler, cierpliwość przy debugowaniu, hookowanie właściwych funkcji, profit.

Opublikowano

Assembler, cierpliwość przy debugowaniu, hookowanie właściwych funkcji, profit.

Bez obrazy, podobno masz 15 lat. Przyznam że bardzo chwytne to hasło które napisałeś człowiek ma ochotę zakasać rękawy i brać się do roboty. Jest to niepoprawny optymizm, wielu uważa że reversing to najtrudniejsza dziedzina informatyki z twoich słów wnioskować można że jest to dziecinnie prosta zabawa. Z pewnością słowa te przyczynią się do zdobycia rangi na forum lecz nie wyczarują cracka.

Opublikowano

Bez obrazy, podobno masz 15 lat. Przyznam że bardzo chwytne to hasło które napisałeś człowiek ma ochotę zakasać rękawy i brać się do roboty. Jest to niepoprawny optymizm, wielu uważa że reversing to najtrudniejsza dziedzina informatyki z twoich słów wnioskować można że jest to dziecinnie prosta zabawa. Z pewnością słowa te przyczynią się do zdobycia rangi na forum lecz nie wyczarują cracka.

Powiedz mi po co tak właściwie chcesz wnieść w tym temacie ? Chcesz otrzymać pomoc , wskazówki czy coś w tym kierunku to zmień forum , bo tutaj niczego się nie dowiesz :) Tutaj ludzie (a raczej większość dzieciaków) oczekują na "gotowca" , uda ci się zcrackować np. leaguesharp'a to nikt ci się nie przyczyni do tego aby ci oferować pomóc tylko oczekują aż go udostępnisz . 

Opublikowano

Nie, nie mam 15 lat. RE nie jest prosty, ale robienie z tego rzeczy niemożliwej i dostępnej tylko dla jakichś wybitnych jednostek jest dużą przesadą. Skoro masz już tekst wykorzystywany przy niepoprawnej autoryzacji, to ustawiaj breakpointy coraz dalej, aż w końcu znajdziesz miejsce, w którym sprawdzana jest odpowiedź z serwera. Dotarcie do tego będzie znaczącym postępem, ale jeśli nie znasz assemblera, to zapewne będzie finał twojej próby.

Opublikowano

nie przesadzaj, jak znasz assemblera to nie jest az tak trudna sprawa, lol

Opublikowano

@Kletko mówiłem ze l# jest już w strefie vip na nulledzie :)

(Dla idiotów ktorzy nie rozumieja: od rana byl update l# na strefie vip na nulledzie)

Nie ma żadnego update cracka w dziele VIP na nulledzie,posiadam dostęp,jestem na bieżąco:)

Opublikowano

nie przesadzaj, jak znasz assemblera to nie jest az tak trudna sprawa, lol

jeśli ktoś ma bardzo dużo wolnego czasu i dużą motywację by to zrobić to osiągnie sukces, ja akurat nie gram w lola dlatego nie zależy mi na tym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...