Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kogo mainowac?

shakalagupagu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam sie nad tym zeby cwiczyc granie jedna postacia i tutaj pytanie kogo wybrac? zazwyczaj gram jungle/mid/top. Zastanawialem sie nad nocturnem ale nie wiem, chcialbym kupic runy specjalnie pod dana postac tylko kogo wybrac?

Opublikowano

Na topa polecam Urgota.
Baaaardzo rzadki pick, nikt nie wie jak na niego grać co jest wielkim +, ma dobry dmg jak trafisz kogoś z E i potem cały czas Q, na W masz tarczę i gdy atakujesz kogoś to dostaje slowa, dobre ulti które pozwoli w team fightach odłączyć enemy adc od teamu i szybkie wyeliminowanie go. 

Opublikowano

Warwick to dobry pick na jungle. Łatwo się nim robi potworki i może i ma ganki od 6, ale ciężko uchronić się przed ultem. Jego zaletą jest wykluczenie tym skillem potężnej postaci z gry np. nafeedowanego adc. Spróbuj Xin Zhao, dobrze pushuje i sporo bije, łatwo nim wygrać, zwłaszcza że jeśli chcesz go na jungle, jego ganki są dobre. Polecam jeszcze Pantheona za dobry dmg, spam Q, prędkość, CC i ult umożliwiający zasadzki na odległość. Oprócz niego może być Darius i jego truta, CC oraz świetny ultimate w walce 1 vs 1 lub czasem przy większej ilości przeciwników.

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngsneakysu

• Łatwo czyści campy

Nie.

• Trick z inSeciem łatwo wygra Ci każdego TF'a

Też nie.

Lee ssie w late, ale dostaje buffy w następnym patchu, które powinny zwiększyć jego siłę w walkach drużynowych.
Ślepy mnich nie jest maszyną do farmienia jak udyr, shyvana etc. Oprócz tego jest bardzo wymagający.
A co do mety ... No cóż meta pokazała lee sinowi środkowy palec.

Na junglę mogę polecić Ci shyvanę.

• Meta pick
  • Świetnie działa z nowym itemem do jungli + on hity
  • % obrażenia z 'e'
  • Bonusowy ms z 'w'
  • Szybki clear
  • Brak many
  • Escape/Engage z 'r'
  • Armor/Magic resist z umiejętności biernej
  • Może być grana również na topie

giphy.gif

Opublikowano

Od niedawna zacząłem mainować Shyvane i powiem Ci, że to mega dobry wybór.

Mega szybko czyści jungle, dobra w counter jungli, niezłe ganki i mega duże DMG po nastackowaniu tego itemu pod jungle.

Osobiście mogę Ci powiedzieć, że idzie czasami nawet 1vs5 ugrać w teamfighcie taką shyvanką.

­

Opublikowano

riven najlepsza postac chyba do mainowania burst mobilna wytrzymala ma stuny dosc latwa postac kwestia 10normali

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...