Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania dotyczące silniku Bukkit oraz Minecraft.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Generalnie minecraft znudził mi się jakieś pół roku temu, wtedy zaczynałem pisać pluginy (napisałem własny plugin na chat i prost toolsy, nieudostępnione nigdzie).I teraz mam takie parę pytań ponieważ chciałbym się od nowa nauczyć pisać pluginy.

1.Gdzie znajdę poradnik/spis całego bukkit api 1.8/1.7x najlepiej po polsku

2.Skąd można jeszcze pobrać BukkitApi i samego Bukkita (Zanim skończyłem był z tym problem bo odszedł programista i wszystkie downloady znikały)\

3.Jest jeszcze w miare popyt na tego minecrafta ? Bo chciałbym serwer otworzyć.

Lajki za pomoc :)

@Edit dziękuję moderatorowi za poprawę nazwy Teamu :)

Opublikowano

Witam

Generalnie minecraft znudził mi się jakieś pół roku temu, wtedy zaczynałem pisać pluginy (napisałem własny plugin na chat i prost toolsy, nieudostępnione nigdzie).I teraz mam takie parę pytań ponieważ chciałbym się od nowa nauczyć pisać pluginy.

1.Gdzie znajdę poradnik/spis całego bukkit api 1.8/1.7x najlepiej po polsku

2.Skąd można jeszcze pobrać BukkitApi i samego Bukkita (Zanim skończyłem był z tym problem bo odszedł programista i wszystkie downloady znikały)\

3.Jest jeszcze w miare popyt na tego minecrafta ? Bo chciałbym serwer otworzyć.

Lajki za pomoc :)

1.Nie wiem

2.Nie wiem xD

Ale co do 3 to serwery Polskie nie mają już szans wypalić same dzieci z cheatami grają. :( Starzy gracze albo odeszli albo powoli odchodzą i czekają na wersje 1.9 z nadzieją że coś się polepszy. :)

@Ingus

Może i jestem o te kilka lat starszy ale grając na serwerach nie wyzywam od zj**ow każdego i nie pisze guwno,pomuc mi się tylko nie chce pisać , itd xD

A to wina takiego  blowa,stoła,reziego itd xD

Minecraft zepsuł się gdy tylko skaf zaczął wpuszczać non-premium takie jest moje zdanie. 

Opublikowano

Jeżeli chodzi o api bukkita to: http://www.javaminecraft.com/bukkitapi/(1.7) https://hub.spigotmc.org/javadocs/bukkit/ (1.8.8).

Jeżeli chodzi o serwer to obecnie ciężko jest stworzyć coś co przyciągnie graczy, ponieważ rynek się bardzo rozrósł. Nie mniej jednak z dobrym pomysłem, zapleczem technicznym i dobrej reklamie będziesz w stanie stworzyć serwer, na którym gracze z chęcią będą grać. Jeżeli nie masz jednak pomysłu to nie rób easy survival, ponieważ tego typu serwerów jest multum, lepszym rozwiązaniem będzie stworzenie hardcore.

Ale co do 3 to serwery Polskie nie mają już szans wypalić same dzieci grają.  :( Starzy gracze albo odeszli albo powoli odchodzą i czekają na wersje 1.9 z nadzieją że coś się polepszy.  :)

Wraz z większą rozpoznawalnością gry rośnie grupa docelowa - osoby młode, więc płacz, że na serwerach grają "dzieci" nic nie zmieni. Poza tym nazywanie kogoś dzieckiem gdy samemu jest się kilka lat starszym jest trochę dziwne.

Opublikowano

@Ingus

Dzięki wielkie a jeszcze w sumie mam 1 pytanie, znacie jakiś poradnik/osobę który/która pomoże mi ogarnąć to bukkitAPI ?

A no i skąd pobrać Bukkit i BukkitAPI bo bez tego nie da się programować :D

Opublikowano

@Ingus

Dzięki wielkie a jeszcze w sumie mam 1 pytanie, znacie jakiś poradnik/osobę który/która pomoże mi ogarnąć to bukkitAPI ?

A no i skąd pobrać Bukkit i BukkitAPI bo bez tego nie da się programować :D

Kamilkime na kanale ma poradnik odnośnie tworzenia pluginów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...