Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzisz o serwerach prison w PL i nie tylko?

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Lubisz serwery prison?

• Tak
      4
    • Nie
      1
    • Srednio na jeża...
      1
    • Jakby był dopracowany to bym zagrał.
      4
  2. 2. Czy w PL znalazles juz jakis super serwer prison?

• Tak
      3
    • Nie
      5
    • Sama patola w tych minekraftach
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Ostatnimi czasy myslałem ze wróce do mc gdy wyjdzie wersja 1.9 no i to raczej sie spełni bo chce otworzyc serwer prison pod tą wersje. Wiem ze to mało lubiany tryb i raczej lubią go tylko koneserzy takich klimatów ale czemu nie mam spróbować jesli takie serwery lubie i widze w koło gdy patrze na serwerownie kupe gówna a nie serwer. 2 lata temu grałem na prawde na super serwerze na ktorym gralo dziennie po 100+ osób i to bylo coś do czego bym chcial wrócic lub chociaż do połowy tej wartości. Serwer by był autorski, szablony stron juz mam stworzone, tak samo grafiki z ps, forum juz  w miare tez ogarnięte. Gorzej juz z pluginami bo tu tylko znam podstawy javy ograniczajace sie do napisania komend ew stworzenia czatu dla poszczegolnych rang.

1. Klimatem by bylo ciezkie wiezienie w komunistycznym związku radzieckim (mapa gotowa, brakuje mi jeszcze wiezienia ), sektory od A do W gdzie w oznacza wolność.

2. A do W to 21 sektorow, podziele to na 5 portali po 4 sektory(w ostatnim wolnosc) Kazdy portal inaczej bedzie sie nazywal.

3. Na wolnosci mozna bedzie sie znalezc za sprawa przepustki juz wczesniej(do kupienia za walute z wydobytych rzeczy) na 1 dzien minecraftowy (noc+dzien) Podczas przepustki bedzie mozna robic na mapie co sie chce i brac ile surowcow sie chce w tym drogocenny dirt.

4. Dla kazdego wieznia, niezaleznie ile ma kasy będzie mógł sobie stworzyc cele 40x40 ktora bedzie mogl rozbudowywac i mieszkac w niej (np kaktusiarnie, farmy itp) a plony sprzedawac w sklepie za $ bo jak juz chyba wspominalem za przejscie na inne sektory bedzie waluta.

5. Waluta = na 5 portali bedzie 5 roznych walut ktore umozliwiaja awanse w sektorach. $ będa jedynie do zdobycia z handlu na targu gdzie bedzie mozna sprzedawac swoje plony z celi (ofc bedzie sklep za $)

6. Gunsy = przewiduje dodanie max 3 typow broni uzywanych w wieziennictwie = ak47 , shotgun i glock. Bardziej majetny gracz bedzie mogl zdobyc je lub odkupic od jeszcze bogatszego

7. Arena pvp = centrum rozrywki serwerowej przywita cie juz na samym wejsciu.

8. Katakumby = czemu nie skorzystac z darmowego expa i wzbogacic sie na poległych więzniach? (lochy z mobami oraz nagrodami za przejscie)

9. Wiesniaki sprzedawajace itemy, przemytnicy pojawiajacy sie randomowo na terenie wiezienia co 3 dni.

10. Wlasny txtpack wiezienny z odgłosami, nie zmieniajacy strasznie gry a wracajacy do starego klimatu z wersji 1.2.5 (ok 1mb czyli malutki)

11. Serwerowe radio w grze mc (to nie jaja :D)

12. Mob z petow dla kazdego gracza, mozliwa zamiana w moba dla kont wyzszych od default

13. TS3, brak lagów czego chciec więcej

14. Reklama, o to sie nie martwcie.

= A co wy myslicie o serwerach prison w pl? Ja uwazam ze są zbyt nudne i monotonne, zazwyczaj maja mapy z neta a sektory wbija sie 30 dni i na kazdym kroku was nawalaja jak kupic vipa by szybciej kopać. Ja chce stworzyc cos odmiennego, gdzie nikt nie bedzie zmuszony sam siedziec w celi tylko bedzie mogl dodac sobie kompana. Sektory A=I bedzie mozna przejsc w mniej niz 1.5h a sam 1 portal juz bedzie skonczony po 30min na serwerze.

ANKIETA dla was, jak chcielibyscie zagrac na takim serwerze ktory przedstawilem napiszcie w kom :)

Mapy i serwis www oraz marke juz mam prace nad serwerem dopiero rusza po oficjalnym wydaniu 1.9

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Fajnie, ale nie podobaja mi sie poszczegolne punkty:

6­ - Bron dla wiezniow? Bardziej by pasowalo ,ze ten kto wyjdzie bedzie mogl ja zdobyc.

7 - Wg. mnie pvp powinno byc wszedzie.

8 - Nie rob z serwera RPG

nRdaJ3Y.png

Oficjalne oświadczenia Sralandora10: Chujnus - nazwa serwera, nie ma na celu nikogo urazić ew. Mnie Sralandora10.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngSralandor10

Co do twoich uwag:

1. Od zawsze w wiezieniu szerzy sie szwindel i nie ma rzeczy ktorych bys za kratami nie zdobył, do sektora w czyli wolnosci dotrwa jedynie 5% graczy serwera a fabuły po wiezieniu i miast nie chce mi sie juz za nic budować. W prisonie jak wiesz chodzi glownie o rankupowanie i stawaniu sie najbogatszym a ja chce to jeszcze wzbogacic o wlasne cele (podziemne dzialki) oraz miłe dodatki; Moge ograniczyc wiezniow do posiadania tylko glocka ale nie wiem czy ma sens dodawanie pluginu dla jednej broni dlatego będa 3

2. By było smiesznie ale po pewnym czasie zapanowałaby anarchia przez co ludzie by wychodzili z serwera i nikt by nie grał

3. To tylko mobarena, za rpg nie przepadam ale wiezienie powinno miec swoj klimat nawet troszku fikcyjny ale to juz lepsze niz np skywarsy na prisonie (jak to na jednym zobaczylem to padłem :D)

ps fajna sygna;;

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...