Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Win 7 instalacja

JaAkaGadzina

Pytanie

Opublikowano

Hej otóż nie moge odpalic win 7 w normalnym trybie i z normalnymi ustawieniami, wiec wlaczylem go w trybie awaryjnym i chcialem przeinstalowac win. Na poczatku bylo git instalowalo sie, pokazalo ze musi zresetowac kompa, zresetowalo i pojawilo sie w okienku instalcji 'Konczenie instalacji' i jest juz tak od 4h... :/ Poradzi ktos cos? 

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To  przywracaj tak jak było . 

Zainstaluj windows z CD albo pena , jak masz normalną instalkę to powinno ruszyć , jeśli jednak dysk jest GPT i botuje w EFi to nagrać pena w UEFI  ( format na   fat32 ) , Rufus nagrywa tak, opcja trzecia formatowania i koniecznie ma być fat32 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To czekaj dalej jak ci cię nie chce zmienić na inną opcję 

Przy SATA każde ustawienie IDE jest wstecznie kompatybilne ze starą wersją a ty masz mieć nowe AHCI 

gdy zmienilem na ahci pokazuje mi 'reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key'

Opublikowano

mam main advanced power boot tols w ktorym bd mogl zmienic?

Znalazle jakies SATA configuration i tam jest 2x ustawione IDE 

I tylko w tym 1 moge zmienic na raid, ahci lub na to ide ktore mam juz domysknie ustawione

Na wszelki wypadek nic nie bede zmienial poczekam na wasze zdanie. :)

Opublikowano

Jak masz dysk partycjonowany, MBR czy UEFI z GPT  ? 

Najlepiej w Biosie ustawić dla kontrolera dysku IDE albo KOMPATYBILNE  z opcji obecnej AHCI  ( bez problemu znajdziesz ) i po zainstalowaniu sterowników do płyty głownej  natycjhmiast po pierwszym restarcie zmienić na AHCI

Opublikowano

To czekaj dalej jak ci cię nie chce zmienić na inną opcję 

Przy SATA każde ustawienie IDE jest wstecznie kompatybilne ze starą wersją a ty masz mieć nowe AHCI 

Opublikowano

Jak wyżej , najpierw zacznij od zmiany ustawień z AHCI na inne 

Opublikowano

2 razy juz probowale zawsze to samo, a zaczelo sie od mrugniecia swiatla i jak chcialem wlaczyc komputer to bylo wszystkoo normalnie tylko wlaczylo sie jakies sprawdzanie dysku a jak system sie wlaczyl to widzialem czarny ekran i kursor i tylko tyle :< 

Opublikowano

Jak masz dysk partycjonowany, MBR czy UEFI z GPT  ? 

Najlepiej w Biosie ustawić dla kontrolera dysku IDE albo KOMPATYBILNE  z opcji obecnej AHCI  ( bez problemu znajdziesz ) i po zainstalowaniu sterowników do płyty głownej  natycjhmiast po pierwszym restarcie zmienić na AHCI

Jak mogę sprawdzic jaki mam dysk?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...