Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WOJSKO, KSIĄŻECZKA WOJSKOWA

TheBumek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ten temat jest tylko dla ludzi którzy wiedzą co mówią i nie czytają farmazonów z internetu. Słyszłem że od 2016 roku dokładnie miesiąc maj, jak co rok jest dla mężczyzn badanie i kwalifikacja pod wojsko. Od 2010 roku do marca 2015 nie było obowiązkowe pójście do wojska, pytali czy chcesz iść czy nie. W 2016 roku dla rocznika będzie tak samo? w internecie rok temu pisało dla rocznika 92-96 jak się nie mylę było że jest obowiązkowe pójście do wojska a tak nie było, mam kolege 96 rocznik w klasie bo nie zdał i się pytali każdego czy chce iść do wojska, kolega oczywiście nie poszedł teraz w marcu 2015 roku, miał badanie i kwalifikacje pod książeczkę wojskową dostał kategorię A. A to że wyrobienie książeczki tej jest obowiązkowe to wiem bo każdy tak ma i będzie mieć.

Opublikowano

W zeszłym roku był stek bzdur z tym wojskiem. W większości na fejsie były fejkowe linki odnośnie tego. Gdyby rzeczywiście przywrócili obowiązkowe pójście do wojska to byłoby o tym trochę w telewizji, a jakoś nic takiego tam nie widać.­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Obowiązkową Służbę Wojskową mogą przywrócić w każdej chwili i w sumie bardzo dobrze by zrobili. Ja jak byłem na komisji to sie mnie nie pytali czy chce iśc do wojska, zbadali mnie, spytali o zainteresowania i pare pierdół musiałem wypełnić i tyle. Nawet jak służbę wojskową przywrócą to nie wezmą Cie do niej od razu po klasyfikacji, to nie te czasy.

Opublikowano

Kolega miał komisje w tym roku w Lutym, dostał kategorie "A". Podstawowe badania wzroku, ściąganie majtek itp. Wojsko nie jest obowiązkowe, ale w sytuacji zagrożenia kraju, każdy po komisji jest wzywany, a kiedy będzie ogólnie obowiązkowe, nikt nie wie. Było kiedyś na o2 itp, że obowiązkowe ma obowiązywać za rok. ;)

Opublikowano

­Co roku,roczniki które mają ukończone 18 lat - w 2016 będą to roczniki 97, mają obowiązkową komisję wojskową,którą muszą przejść. Przydzielą Ci kategorię i jeśli zajdzie taka potrzeba będziesz mógł zostać powołany.

egq3SFm.png

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi, temat do zamknięcia a temu typowi co mi napisał "sp*******j" życzę wszystkiego najgorszego. Pozdrawiam. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...