Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laning phase jako adc

Synek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję kilku porad nt. early game'u na dolnej alei. Jestem Goldem 1, niedługo już zapewne platyną bo zacząłem dopiero grać i łatwo mi idzie podwyższanie swojej dywizji ale muszę coś dopracować w mojej grze, konkretniej laning phase. Nie czuję się najlepiej w tej części gry, o wiele lepiej mi idzie w mid game'ie przy rozpoczęciu tf. Jakieś porady jak mogę poprawić swoją grę pod tym aspektem?

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Wyścig o 2 lvl, gdy twoja kompozycja jest lepsza od przeciwnej i wbijecie szybciej 2 lvl <np. masz na supporcie leone / thresha / nautiliusa> starajcie się obić / zabić adc tak, by potem ciężko było mu farmić lub gdy zabijecie - by stracił sporo farmy.

Nie bój się grać agresywnie oraz staraj się stać out of range of Enemy Adc, nawet jeśli miałbyś tym pokować supporta zamiast adc. 

Ogólnie są to moje doświadczenia gdyż greed na jeden autoatak w przeciwnego ADC nieraz kończy się śmiercią.

Mogłbyś napisać też, jakim adc zazwyczaj grasz. 

Hello there.

Opublikowano

Wyścig o 2 lvl, gdy twoja kompozycja jest lepsza od przeciwnej i wbijecie szybciej 2 lvl <np. masz na supporcie leone / thresha / nautiliusa> starajcie się obić / zabić adc tak, by potem ciężko było mu farmić lub gdy zabijecie - by stracił sporo farmy.

Nie bój się grać agresywnie oraz staraj się stać out of range of Enemy Adc, nawet jeśli miałbyś tym pokować supporta zamiast adc. 

Ogólnie są to moje doświadczenia gdyż greed na jeden autoatak w przeciwnego ADC nieraz kończy się śmiercią.

Mogłbyś napisać też, jakim adc zazwyczaj grasz. 

Wyścig o 2 lvl staram się stosować ale bardzo często jest tak, że mój partner z linii nie dzieli tych myśli ze mną i nie atakuje podczas gdy pierwsi wbijemy 2 poziom. 

Mam duży champion pool, Ashe, Caitlyn, Corki, Ezreal, Graves, Kalista, Kog Maw, Lucian, MF, Sivir, Tristana, Vayne

Opublikowano

z własnego doświadczenia wiem, że duży champion pool nie jest niczym dobrym - postaraj się grać 3-4 postaciami. jeśli masz słaby laning phase to graj championami typowo late-gamowymi (kogmaw vayne) lub takimi,k tóre zyskują power spike w mid game (tristana corki)

Opublikowano

Zaczynajac gre musisz sie ugadac z supportem, niektorzy gracze nie lubia grac agresywnie supportem dlatego ustalenie wspolnego stylu gry na poczatku jest dosc wazne. Co do rad ingame ciezko je wytlumaczyc, najlatwiej podlapac od innych graczy dlatego ogladaj streamy dobrych graczy oraz ucz sie z wlasnych bledow

Opublikowano

Wyścig o 2 lvl staram się stosować ale bardzo często jest tak, że mój partner z linii nie dzieli tych myśli ze mną i nie atakuje podczas gdy pierwsi wbijemy 2 poziom. 

Mam duży champion pool, Ashe, Caitlyn, Corki, Ezreal, Graves, Kalista, Kog Maw, Lucian, MF, Sivir, Tristana, Vayne

nie mozliwe ze grasz nimi wszystkimi dobrze

early wedlug mnie zalezy również od przeciwników, już po 2 minutach widać czy przeciwny adc/supp jest ogarnięty, jeśli nie - jak najszybciej podejmuje walke, jeśli tak - po prostu ostrożnie farmie/obijam i czekam na rozwój sytuacji

mimo wszystko gram bardziej lejtgejmowych ad typu trist/vayne i lepiej wychodzę na tym jeśli gram defensywnie bo prędzej czy później nadejdzie moment w którym przeciwnik będzie bez szans

fjlw0o.jpg

Opublikowano

nie mozliwe ze grasz nimi wszystkimi dobrze

early wedlug mnie zalezy również od przeciwników, już po 2 minutach widać czy przeciwny adc/supp jest ogarnięty, jeśli nie - jak najszybciej podejmuje walke, jeśli tak - po prostu ostrożnie farmie/obijam i czekam na rozwój sytuacji

mimo wszystko gram bardziej lejtgejmowych ad typu trist/vayne i lepiej wychodzę na tym jeśli gram defensywnie bo prędzej czy później nadejdzie moment w którym przeciwnik będzie bez szans

Gram tymi postaciami od sezonu 2, już każdą zdążyłem dokładnie przegrać trochę gierek. Od zawsze gram tylko adc.

Late game'owe postacie jakoś mi zbytnio nie pomagają, odstaje za często w plecy po early game'ie kiedy mam słabego supporta jak gram czymś typu Vayne. 

Też w sumie zadam następne pytanie. Który z tych adc jest w stanie samotnie wygrać gierkę mając w enemy coś typu zed, kata czy jakichś asasynów?

Opublikowano

W sumie to żaden adc nie wygra sam przeciwko asasynowi, chyba że vayne/ashe wejdzie stun, albo jesteś bogiem kite'owania na Kaliscie.

50 postów

100 postów

150 postów

200 postów

250 postów

Opublikowano

Gram tymi postaciami od sezonu 2, już każdą zdążyłem dokładnie przegrać trochę gierek. Od zawsze gram tylko adc.

Late game'owe postacie jakoś mi zbytnio nie pomagają, odstaje za często w plecy po early game'ie kiedy mam słabego supporta jak gram czymś typu Vayne. 

Też w sumie zadam następne pytanie. Który z tych adc jest w stanie samotnie wygrać gierkę mając w enemy coś typu zed, kata czy jakichś asasynów?

tristana - jak gram to w sumie taki zed/kata ma przesrane, jak masz W -odskok i R - odepchniecie to jestes nietykalny 

55c28d6cb6860.png

fjlw0o.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...