Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zbita szybka - gwarancja producenta.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hi all,

dzisiaj rozwaliła mi się szybka w smartfonie Alcatel OT Pop C7.

Mam go na gwarancji - i teraz takie pytanie:

jeżeli odeślę go na gwarancję to jak wysokiego rachunku za zmianę samej szybki mogę się spodziewać?

Może jednak warto wysłać go do jakiegoś innego serwisu?

Albo.. liczyć na dobre chęci Alcatela - że zrobią to za darmo, albo za niską cenę?

Podkreślam, DOTYK DZIAŁA.

Z góry dzieki za odpowiedź.

W miarę szybka pomoc będzie nagradzana limitem like'ów.

897771404427433574016.png

Opublikowano

Zadzwoń do serwisu to ci podadzą cenę wymiany 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Tia.... dodzwonić się do serwisu Alcatel... (wiele próB)

"Przepraszamy, aktualnie wszyscy konsultanci są zajęci".

Po prostu masakra :P

Pasjonat
Opublikowano

Nie zrobią Ci za darmo, to nie wina urządzenia tylko użytkowania. Nie wiem jak wygląda tam połączenie ekran i dotyk, ale jeśli jest to oddzielnie i jest możliwość wymiany jednej części to raczej poniżej 100zł.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Poniżej  ? Serwisy autoryzowane liczą powyżej 100 zł przynajmniej za naprawy nie objęte gwarancją 

Digitizer jest na panelu szybki , ekranu nie trzeba wymieniać , sam koszt jest w granicach 100zł  za element plus koszty serwisu 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Podejdź do normalnego serwisu, bo na gwarancję się nie złapiesz.

+/- 100zł.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

W autoryzowanym mogą zażądać nawet 200-300 zł. W nieautoryzowanym serwisie zrobią o Ci to taniej, ale utracisz gwarancję.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Jeśli dalej masz na niego gwarancje to odeślij do serwisu alcatela, będziesz musiał zapłacić na 100% bo nie ma gwarancji na uszkodzenia mechaniczne z winy użytkownika, ale będziesz miał dalej gwarancje w razie wu, jak Ci coś padnie (nie koniecznie ta szybka czy coś) to będą musieli za friko ci to wymienic, z prywatnymi serwisami moze byc roznie. 

steam: /awesomeplayer1337

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zadzwoniłem do serwisu Alcatela (po długich próbach). Dowiedziałem się, że koszt to ~40zł za szybkę i 50zł za robociznę + kosz wysyłki.

Poszedłem do serwisu T-Mobile (bo z tej sieci telefon), pan grzecznie kazał podpisać kilka karteczek, po czym wziął telefon (bez pudełka - powiedział, że nie potrzebuje pudełka) i poinformował o dalszych procedurach.

Zobaczymy, ile sobie naliczą za wymianę :P

Opublikowano

No więc..

Serwis TMobile, jako pośrednik policzył sobie w sumie 244zł.

W Silesii jest najbliższy punkt dla Katowic i Chorzowa;

4 pracowników - z czego ani jeden nie był w stanie ruszyć dupy i odebrać ode mnie telefonu - dzwoniłem przez 3 godziny, bez skutku.

Suma sumarum anulowałem tą naprawę, wolę sobie kupić digitizer za 50zł i stracić tą c***a wartą gwarancję i naprawić sobie to sam

Opublikowano

No więc..

Serwis TMobile, jako pośrednik policzył sobie w sumie 244zł.

W Silesii jest najbliższy punkt dla Katowic i Chorzowa;

4 pracowników - z czego ani jeden nie był w stanie ruszyć dupy i odebrać ode mnie telefonu - dzwoniłem przez 3 godziny, bez skutku.

Suma sumarum anulowałem tą naprawę, wolę sobie kupić digitizer za 50zł i stracić tą c***a wartą gwarancję i naprawić sobie to sam

Po co Ci pośrednik? 

lownfast

Opublikowano

Skoro zakupiłem telefon w T-Mobile, to też tam go zaniosłem do naprawy ;P

Myślałem, że nie będą aż tak łapczywi w takich przypadkach, ale ... no cóż.. :-)

Przynajmniej miła obsługa ;-|

Dzisiaj go odebrałem - jutro pojde go zaniesc gdzies do normalnego serwisu, gdzie cena nie będzie przekraczała 150zł ;P

Opublikowano

Skoro zakupiłem telefon w T-Mobile, to też tam go zaniosłem do naprawy ;P

Myślałem, że nie będą aż tak łapczywi w takich przypadkach, ale ... no cóż.. :-)

Przynajmniej miła obsługa ;-|

Dzisiaj go odebrałem - jutro pojde go zaniesc gdzies do normalnego serwisu, gdzie cena nie będzie przekraczała 150zł ;P

T-Mobile to jedynie dystrybutor. 

Kasują was +100 PLN za to, że nie potraficie zadzwonić do serwisu producenta i poprosić o kuriera. Zanieś a będziesz miał po gwarancji i zapłacisz +/- tyle samo co w serwisie bez pośrednika.

lownfast

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...