Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klasa

Shanya3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Niby wiem na czym polegają te klasy, ale chyba nie do końca. Czy warto iśc pod konkretną klase przed hardmodem? Imo nie ma to sensu. Czy warto iść podczas początków hardmode? Imo z tych 3 zbroi hardmodowych z (mythril, tytan itp.) to wojownik jest najlepszy, bo daje duużo  wiecej defense a inne klasy nie dają jakichś op bonusów do ataku, czy coś.. 

Powiedzcie mi tez jaka klasa jest najlepsza w jakiej sytuacji itp. itd. Mam dylemat po prostu pod jaką klase iśc, wczesniej bylem rangerem, kolega znowu idzie wojownikiem, wiec mag i summoner mi zostal. Ale summoner to tylko stoi i patrzy jak jego murzyny mu pomagają, tak? To c*****o trochę. Polećcie mi jakąś klase argumentując. 

Opublikowano

W Terrarii nie ma ściśle określonych klas. Przed hardmodem nie opłaca się robić żadnej konkretnej klasy. Używaj trochę broni tanka, coś magicznego i na odległość. To zależy w jakiej sytuacji jesteś. Na początku Hardmoda najlepiej iść Tanka, a potem zostać przy nim w pełni albo zmienić na coś innego. Osobiście lubię maga, bo ma dużo różnych bonusów i całkiem zadowalający DMG. Minusem Tanka jest to, że praktycznie cały czas musi dostawać obrażenia. Summoner ma bardzo mało obrony więc kiedy jego miniony zawiodą sam niewiele zrobi. 

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

W Terrarii nie ma ściśle określonych klas. Przed hardmodem nie opłaca się robić żadnej konkretnej klasy. Używaj trochę broni tanka, coś magicznego i na odległość. To zależy w jakiej sytuacji jesteś. Na początku Hardmoda najlepiej iść Tanka, a potem zostać przy nim w pełni albo zmienić na coś innego. Osobiście lubię maga, bo ma dużo różnych bonusów i całkiem zadowalający DMG. Minusem Tanka jest to, że praktycznie cały czas musi dostawać obrażenia. Summoner ma bardzo mało obrony więc kiedy jego miniony zawiodą sam niewiele zrobi. 

a która klasa jest najlepsza? Bo slyszalem, ze w terraria 1.3 mag troche odpada na początku. Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie jak jest z summonerem? Daje rade pod ziemią, czy potwory go zabijają bo jest zbyt papierowy? Powiedz mi tez, czy summoner pomaga tym swoim minonom, czy po prostu ucieka, bo ma malo defense? Jak to jest? Raczej nei chcialbym stac i gapic sie jak ktos za mnie sie napierdala

Opublikowano

We wczesnej grze lepiej iść prostym tankiem i pod dużo DMG. W późnym hardmodzie mag jest chyba najlepszy. Summoner dużo pomaga swoim minionom broniami ale sam musi uważać. Pod ziemią,w corrupcie summoner spokojnie daje radę. Problemy mogą być przy najlepszych bossach i inwazjach.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Mi dobrze idzie wojem. Tank nie dostaje cały czas obrażeń bo mi np. Skeletron Prime nie zadał nic bo poprostu nie mógł trafić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Są tylko sety, które jako tako określają Ci klasy np. summoner, gunner, archer i tak dalej (dodają statystyki do tych rzeczy np. set z królowej os, sprawia że możesz mieć wiecej summonów)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...