Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt Serwer EasyHc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Chciał bym żebyście mi napisali jaki macie wymarzony serwer easyhc,

jaki drop ile na co,

rzeczy jakie maja się na nim znaleść,

Sory za błędy ale szybko pisze ten temat.

Opublikowano

Nie mam wymarzonego easyhc, bo za przeproszeniem easyhc to wielkie gówno, klepy trwają po 30 min -.-

Opublikowano

Serwerów EasyHC jest teraz od groma dużo i są już niestety znudzone dla graczy, więc jeśli chcesz, aby jakiś serwer wypalił na dłuższą metę, to opłaca się teraz stworzyć jakiś porządny serwer SkyBlock lub Hardcore

Ale jeżeli tak bardzo chcesz stworzyć tryb EasyHC, to na takim serwerze powinna się znaleźć ogarnięta, dojrzała i miła administracja dla graczy, przede wszystkim bardzo mocna reklama (najlepiej u jakiegoś YouTubera, ale znanego) i staraj się tylko dodawać na serwer ciekawe i mało zbędne pluginy oraz nowości, które nie będą nudziły całego serwera dla graczy. 

Opublikowano

Przede wszystkim musisz mieć zgraną ekipę, która napisze autorskie pluginy, zabezpieczy odpowiednio serwer i będzie aktywna, pomocna dla graczy. Potem ważne jest, by ktoś wybudował ładny spawn, niezbyt abstrakcyjny - skromny, ale ładny. Następnie zastanów się czego ty byś oczekiwał od serwera gdybyś na nim grał. Bardzo ważne jest by nad wszystkim pracować powoli i dokładnie - nikt nie mówi, że to będzie bardzo łatwe. I na koniec najistotniejsza uwaga... Musisz być oryginalny i innowacyjny w tym co robisz, aby gracz, który wejdzie na serwer pierwsze co powiedział to: "Wow, na pewno tu zostanę, jest super!". Musisz zadbać o to, by gracz, który miał pierwszy raz kontakt z serwerem był zdziwiony nowościami, których nigdzie nie widział na żadnym serwerze. I nie załatwisz nic na własną rękę, bo przyda Ci się grafik do reklam, youtuber do reklamy, programista do pluginów/skryptów i gracze, którzy stworzą wyjątkową atmosferę! Życzę Ci z całych sił byś idąc krok po kroku doszedł do tego wszystkiego i stworzył wybitny serwer, pozdrawiam :)

qTyp0z6.png

Opublikowano

Przede wszystkim musisz mieć zgraną ekipę, która napisze autorskie pluginy, zabezpieczy odpowiednio serwer i będzie aktywna, pomocna dla graczy. Potem ważne jest, by ktoś wybudował ładny spawn, niezbyt abstrakcyjny - skromny, ale ładny. Następnie zastanów się czego ty byś oczekiwał od serwera gdybyś na nim grał. Bardzo ważne jest by nad wszystkim pracować powoli i dokładnie - nikt nie mówi, że to będzie bardzo łatwe. I na koniec najistotniejsza uwaga... Musisz być oryginalny i innowacyjny w tym co robisz, aby gracz, który wejdzie na serwer pierwsze co powiedział to: "Wow, na pewno tu zostanę, jest super!". Musisz zadbać o to, by gracz, który miał pierwszy raz kontakt z serwerem był zdziwiony nowościami, których nigdzie nie widział na żadnym serwerze. I nie załatwisz nic na własną rękę, bo przyda Ci się grafik do reklam, youtuber do reklamy, programista do pluginów/skryptów i gracze, którzy stworzą wyjątkową atmosferę! Życzę Ci z całych sił byś idąc krok po kroku doszedł do tego wszystkiego i stworzył wybitny serwer, pozdrawiam :)

Będzie na pewno pomyśle o tym co napisałeś.

­

Opublikowano

Będzie na pewno pomyśle o tym co napisałeś.

­

Cześć, mógłbym tworzyć ten serwer we współpracy z tobą? Mam duże doświadczenie niestety tylko w  skryptach (jeżeli chodzi o same ,,dodatki'' oczywiscie bo to nie jedyne co umiem robic xD)

Edit: Pisząc niestety tylko w skryptach miałem na myśli to, że w skryptach a nie pluginach ;d

Opublikowano

Cześć, mógłbym tworzyć ten serwer we współpracy z tobą? Mam duże doświadczenie niestety tylko w  skryptach (jeżeli chodzi o same ,,dodatki'' oczywiscie bo to nie jedyne co umiem robic xD)

Edit: Pisząc niestety tylko w skryptach miałem na myśli to, że w skryptach a nie pluginach ;d

Napisz na pw dam ci kontakt

­

Opublikowano

Znowu EasyHC? Dziwna ta moda. Po co się wypytywać skoro jak nie masz nawet własnej ekipy to projekt upadnie po 1-2 miesiącach. Ale co  ja będę gadał za parę miesięcy znowu wpadniesz na pomysł serwera i kupisz na jakimś gotowym hostingu.

jjVvjT4.png

Opublikowano

Znowu EasyHC? Dziwna ta moda. Po co się wypytywać skoro jak nie masz nawet własnej ekipy to projekt upadnie po 1-2 miesiącach. Ale co  ja będę gadał za parę miesięcy znowu wpadniesz na pomysł serwera i kupisz na jakimś gotowym hostingu.

Mam już sporo ludzi w ekipie i cały czas jest ich więcej

­

Opublikowano

Kolejne dziecko neo chcące stworzyć serfer izihace... Serwer upadnie po miesiącu, serwerów tego typu jest od groma. Ale jak ogarniesz takich programistów jak na mchc to... I tak nie zagram ;) Dlaczego ? Sądząc po twojej ortografii stwierdzam że nie masz więcej niż 13 lat. Dobra wiek nie gra roli, ale i tak nie ogarniesz backdoora na prawa eula a twój pseudoserwer będzie na pseudohostingu (np itemhost) a Ty i tak nazwiesz go dedykiem. Bo nie sądzę żebyś miał wystarcwystarczająci hajsu i wiedzy żeby zamówić serwer dedykowany na mintserwer czy ovh.

r9wfFzB.png

Opublikowano

Serwer ehc, EHC. Ludzie bądźcie kreatywni. Żeby na takim serwerze grało dużo osób trzeba naprawdę się postarać. 

1. Nie rób ehc, jak już to POŻĄDNY HC.

2. Bez gildii/kalnów etc.

3. Drop, to nie ma być rozgrywka na 30minut tylko na kilka dni.

4. Anty cheat. Niezbędna rzecz, o tym chyba wie każdy.

5. Odpowienio napisane pluginy, bez tego nic nie będzie

6. Odpowiednia ekipa, nie rekrutuj miliona osób, postaraj się zminimalizować ilość osób w ekipie, do max 2os/40 aktywnych na serwerze

7. Reklama serwera.

No, na tyle.

Opublikowano

izi hc = gowno hc nastawiony pod hajs tworzony przez gimbo neo team 

@antygowno

brak gildi 

brak rankingu 

patologia u moderatorow z dzialu srajkrafta ...

17077363944004662812.png

Opublikowano

Tak samo jak koledzy wyżej, nie opłaca się robić serwerów easyhc, bo jest ich od ciula. Ja bym polecił zrobienie serwera minigames 1.8 ;)

Opublikowano

izi srizi hc daj se siana. Nie widzisz ile jest takich gówien ?? Dajmy na to jakiś losowy serwer. Gra ledwo ponad 10 osob. Administracja nie ma więcej niż 12 lat :D Lepiej stwóż serwer MiniGame a nie izihc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...