Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

iPhone 5s - czy warto? Smartphone do 3tyś.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Proszę o poradę ;)

Mianowicie chcę zakupić telefon dotykowy do 3tyś zł. Obecnie posiadam Samsung SM - G350, z którego jestem bardzo niezadowolony, chcę mieć większy komfort pracy.

Przeglądam internet, facebooka oraz nie gardzę grami, bardzo irytują mnie crashe i ścinki. Przyjaciel doradza mi kupno iPhona 5s - bardzo go zachwala. Czy warto? Może na rynku jest inny warty uwagi telefon? 

Opublikowano

Odpowiada Ci 4 calowy ekran i iOS?

Samsung, którego posiadam ma ekran 4,3". Przyznam szczerze, byłem w iStorze i 5s z 4" ekranem wydał mi się strasznie mały i lekki. Z iOSem nie miałem nigdy kontaktu. Myślę, iż jest to kwestia przyzwyczajanie, czyż nie?

Opublikowano

Słuchaj, po 10letniej zabawie z Androidem właśnie szukam sobie iPhone 5s/6 używki do kupienia ponieważ znudził mi się już android.

W temacie masz napisane do 3k, a nowy iPhone 6 kosztuje właśnie tyle lub używany iPhone 6+ który jest wielki w porównaniu z innymi  :)

Zaciekawił mnie również Microsoft po przejęciu nokii czyli Lumia 930 z Windows Phone 10.

Wystarczy Ci telefon do 1500zł-2000zł do rzeczy które wymieniłeś np. LG G3, Xperia Z3, Nexus 5(2015)czy 6, Galaxy 5, HTC M8,M9.

@Abesss

Opublikowano

Witam!

Proszę o poradę ;)

Mianowicie chcę zakupić telefon dotykowy do 3tyś zł. Obecnie posiadam Samsung SM - G350, z którego jestem bardzo niezadowolony, chcę mieć większy komfort pracy.

Przeglądam internet, facebooka oraz nie gardzę grami, bardzo irytują mnie crashe i ścinki. Przyjaciel doradza mi kupno iPhona 5s - bardzo go zachwala. Czy warto? Może na rynku jest inny warty uwagi telefon? 

Używkę z gwarą w bardzo dobrym stanie ogarniesz, mowa o iphone 6 plus. Pójdzie ci na nim wszystko i nie będzie ścinek żadnych. ;)

Pasjonat
Opublikowano

Możesz kupić też Note 4 - 3Gb ramu, 5.70"(tu nie ma co narzekać, że mały..) - przy takim rozmiarze ekranu komfort w zasadzie gwarantowany. Do tego jeszcze dobre bebechy.

Wystarczy Ci telefon do 1500zł-2000zł do rzeczy które wymieniłeś np. LG G3, Xperia Z3, Nexus 5(2015)czy 6, Galaxy 5, HTC M8,M9.

@Abesss

W takiej cenie to dobre propozycję, tym bardziej, że HTC dostały jakiś czas temu aktualizację, "anty-przegrzewającą".

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Słuchaj, po 10letniej zabawie z Androidem właśnie szukam sobie iPhone 5s/6 używki do kupienia ponieważ znudził mi się już android.

Wow. Jak się przemieszczasz w czasie? Wydawało mi się, że sam Android SDK był wypuszczony na rynek dopiero w 2007 a pierwszy SP z Andkiem [ HTC Dream ] wbił nam się na rynek światowy w 2009. Czyli minęło jakieś 6 lat, ayy?

Gdzie dorwałeś go 4 lata przed opatentowaniem i wypuszczeniem na rynek?

// SGS6, LG G3. iPhone'ów nie polecam, bo za krótki okres czasu będziesz musiał podobną sumkę szykować na nowy telefon.

­

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Wow. Jak się przemieszczasz w czasie? Wydawało mi się, że sam Android SDK był wypuszczony na rynek dopiero w 2007 a pierwszy SP z Andkiem [ HTC Dream ] wbił nam się na rynek światowy w 2009. Czyli minęło jakieś 6 lat, ayy?

Gdzie dorwałeś go 4 lata przed opatentowaniem i wypuszczeniem na rynek?

// SGS6, LG G3. iPhone'ów nie polecam, bo za krótki okres czasu będziesz musiał podobną sumkę szykować na nowy telefon.

­

Obejmuje mnie klauzula poufności :(

Opublikowano

­Zależy jaki system preferujesz.

Mi się strasznie podoba IOS, więc dla mnie iPhone 5s byłby idealnym wyborem na smartfona do tych 3 tysięcy złotych.

Jeżeli lubisz mały ekran to bierz go, bo posiada fajne bebechy i sama firma jest popularna w dzisiejszych czasach, a osoby w niskich szkołach, które posiadają tą markę są jak to mówią "swag", więc jeżeli chodzisz do podstawówki/gimnazjum to zdobędziesz popularność dzięki telefonowi.

Mój brat nie widzi na przykład życia bez appla i nie wyobraża sobie znowu pracy na windowsie/linuxie + android/wp.

Telefon jest wytrzymały i się nie zawiesza.

Polecam.

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

Moim zdaniem jest warty swojej ceny. System jest bardzo zoptymalizowany, a sam telefon lekki i ergonomiczny. Ładny ma też design i nie grzeje się tak jak np. SGS5.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Każdy iphone od 4 jest bardzo udany moim zdaniem (starsze też były spoko, ale kilka rozwiązań mnie irytowało, zwłaszcza jeśli chodzi o aparat..) do 3k masz już iphone 6, 5s też będzie dobry, może i jest dość hmm nie duży bo ma tylko 4 calowy ekran ale o całkiem dużej rozdzielczości, przez co wszystko jest czytelne, no a aplikacje, jak i cały system są przystosowane do takiego rozmiaru, że tak powiem wszystko szyte na miarę! Chociaż z tym budżetem androidowe telefony nie są wcale złe, twój obecny telefon to nie taki nowy i dość low endowy model, więc nie ma co się dziwić, że działa jak działa.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Drogie ale warte ceny. Sam chętnie zamieniłbym swojego 5S na 6 ale dla samego ekranu nie opłaca mi się to. Gdybym brał teraz pod uwagę nowy telefon to byłby to 6S (nie żeby 5S nie dawał rady) albo jakaś flagowa Lumia.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

A według mnie nie. Produkty Apple słyną z bardzo zawyżonej ceny. Za taką cenę dostaniesz dużo lepszy i bardziej wydajny telefon (choć z Androidem). Za niedługo powinien wyjść Note 5, mógłbyś chwilkę poczekać.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Drogie ale warte ceny. Sam chętnie zamieniłbym swojego 5S na 6 ale dla samego ekranu nie opłaca mi się to. Gdybym brał teraz pod uwagę nowy telefon to byłby to 6S (nie żeby 5S nie dawał rady) albo jakaś flagowa Lumia.

Dla samego ekranu? chłopie to jest całkiem inny telefon ;) a 6S jeszcze nia ma. 

A według mnie nie. Produkty Apple słyną z bardzo zawyżonej ceny. Za taką cenę dostaniesz dużo lepszy i bardziej wydajny telefon (choć z Androidem). Za niedługo powinien wyjść Note 5, mógłbyś chwilkę poczekać.

Jak poużywasz iphone to zmienisz zdanie, to jest telefon, który po prostu działa, nie trzeba w nic majstrować czy o coś się martwić, jest "idealny" note 5 w premiere to dopiero będzie miał cene, przy nim iphony nawet nie będą takie drogie ;)

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Jak poużywasz iphone to zmienisz zdanie, to jest telefon, który po prostu działa, nie trzeba w nic majstrować czy o coś się martwić, jest "idealny" note 5 w premiere to dopiero będzie miał cene, przy nim iphony nawet nie będą takie drogie ;)

Cena Note'a w dniu premiery to 3000 zł. Musze dodać, że nie używam iPhone'a bo chce mieć choć trochę wolności w zmianie systemu, instalacji aplikacji. Używając tego czegoś czulbym się jak debil, któremu ktoś narzuca co ma robić. I według mnie dobrze by zrobił gdyby poczekał na jakiś sensowny smartfon.

Opublikowano

Jak napisal Razeer, note 5 będzie warty w dniu premiery 3 kafle.

Jeżeli nieumiejętnie nie zaczniesz ingerować w system, to android tez po prostu dziala.

Na androida masz więcej aplikacji, latwiejsze jest ich tworzenie, otwartosc systemu.

Jesli cos kupujesz powinieneś robić z tym co chcesz, a tak to jesteś uzależniony od apple i w wielu przypadkach masz związane ręce.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Jak napisal Razeer, note 5 będzie warty w dniu premiery 3 kafle.

Jeżeli nieumiejętnie nie zaczniesz ingerować w system, to android tez po prostu dziala.

Na androida masz więcej aplikacji, latwiejsze jest ich tworzenie, otwartosc systemu.

Jesli cos kupujesz powinieneś robić z tym co chcesz, a tak to jesteś uzależniony od apple i w wielu przypadkach masz związane ręce.

Dokładnie. Otwartość systemu i dużo apek. Ale co z tego jak połowa to wirusy i wyłudzacze pieniędzy? Sory za błędy ale pisze z telefonu. Ale czekaj ten telefon to IPhone 5s. Osobiście ci polecam iphona. Mimo małego ekranu bardzo dobrze zoptymalizowany system. Żaden android nie ma takiej płynności. Bateria także daje radę. A przede wszystkim nie ma tych wirusów w App Store, jak w sklepie Play :)
Opublikowano

Cena Note'a w dniu premiery to 3000 zł. Musze dodać, że nie używam iPhone'a bo chce mieć choć trochę wolności w zmianie systemu, instalacji aplikacji. Używając tego czegoś czulbym się jak debil, któremu ktoś narzuca co ma robić. I według mnie dobrze by zrobił gdyby poczekał na jakiś sensowny smartfon.

kupujesz androida po to, by móc go zmienić? o.O

Opublikowano

kupujesz androida po to, by móc go zmienić? o.O

Ta, to jest ich logika. Kup telefon za 3 kafle aby go mocno zmodyfikować aby nadawał się do używania. Wyjaśni mi ktoś na czym polega wyższość Androida pod względem otwartości? Bo w zasadzie nie wiem po co miałbym modyfikować IOSa... skoro działa jak należy.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Opublikowano

Ta, to jest ich logika. Kup telefon za 3 kafle aby go mocno zmodyfikować aby nadawał się do używania. Wyjaśni mi ktoś na czym polega wyższość Androida pod względem otwartości? Bo w zasadzie nie wiem po co miałbym modyfikować IOSa... skoro działa jak należy.

Dzięki temu mogę zmodyfikować wygląd czy zachowanie systemu, używać aplikacji tylko dla roota (przyspieszanie systemu, zmiana animacji uruchamiania, emulowanie serwera Google Wallet czy wiele więcej), czy choćby wgrywanie nowszej wersji systemu (iOS nie jest wiecznie uaktualniany). Mogę dodać modyfikowanie wyników w grach czy kupowanie itemków za darmo. Wymienić dalej? :) Do autora tematu - to samo.

Opublikowano

Dokładnie. Otwartość systemu i dużo apek. Ale co z tego jak połowa to wirusy i wyłudzacze pieniędzy? Sory za błędy ale pisze z telefonu. Ale czekaj ten telefon to IPhone 5s. Osobiście ci polecam iphona. Mimo małego ekranu bardzo dobrze zoptymalizowany system. Żaden android nie ma takiej płynności. Bateria także daje radę. A przede wszystkim nie ma tych wirusów w App Store, jak w sklepie Play :)

Podaj mi przykład 3 wirusów w sklepie play, to kupuję ip.

@up

Czy w iPhonie 3gs będziesz miał aktualizacje do najnowszych wersji systemu?

Nie? Och jaka szkoda, ze nie dasz rady tego zrobic, w przeciwienstwie do uzytkownikow androida ( nieoficjalny lolipop na Lg l5? Da się ).

Waszym argumentem jest ta "niezawodność". Dosc czesto widzialem pokazy slajdow na IP znajomych ;).

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

Opublikowano

Google Play ma takie same restrykcje jak Appstore wiec to jest po prostu jedna ze bzdur użytkowników jabłuszka. Tak samo jak to, że na maca nie ma wirusów. @topic - w tej kwocie masz dużo lepszy telefon niż iPhone.

Opublikowano

Czy w iPhonie 3gs będziesz miał aktualizacje do najnowszych wersji systemu?

A w telefonach z Androidem z jego czasów niby masz?

Opublikowano

A w telefonach z Androidem z jego czasów niby masz?

Podalem przyklad.

Lg l5, ktory jest starszy o te niecale 3 lata, nieoficjalny lolipop.

Da się? Da się.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

Opublikowano

nieoficjalny lolipop.

A więc oficjalnego wsparcia nie ma. Tyle modyfikacji systemowych ile jest (można mieć - all nieoficjalne) w Androidzie są na IOS'ie zwyczajnie zbędne. Można zrobić Jailbreak. Tylko po co?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...