Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lider na medal!

DyloN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie cechy waszym zdaniem powinien posiadać przywódca grupy ludzi? Jakie powinno być jego podejście do drugiego człowieka? Czym taki "lider na medal" powinien się wyróżniać? Pytam, bo ja mam swoje zdanie, a każdy może mieć odmienne więc śmiało :)

qTyp0z6.png

Opublikowano

Spytaj @kwiatmix podobno najlepszy lider na mpc B) On wie jakie cechy musi mieć

Ja chcę poznać opinię różnych ludzi, a nie zdanie człowieka, który zna się na tym tak samo jak ja czy ty :)

qTyp0z6.png

Opublikowano

Odpowiedzialność, rozwaga, empatia, niezłomność, wspierający, motywujący. Przywódca powinien pomagać drugiemu człowiekowi ­kiedy ten upadnie, powinien stawiać siebie dopiero na końcu, powinien rozumieć potrzeby "drużyny" i traktować wszystkich równo.

Opublikowano

Na pewno nie może być uległy i "miętki". Musi być stanowczy, nie dawać sobie wchodzić na głowę, bo gdy będzie zbyt łagodny i uległy to nikt nie będzie go słuchał czy szanował. Z pewnością musi on słuchać swoich podopiecznych, szanować ich. Z pewnością musi on znać się na swojej pracy, mieć doświadczenie. Musi on być wzorem dla innych oraz powinien być bezstronny.­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Bezstronność i obiektywizm w pewnych sprawach.

Opublikowano

Potrafiłbyś podać przykład sytuacji?

Przykład, nie wiem, nie chce mi się wymyślać. Głównie chodzi oto, żeby traktować wszystkich równo, nie faworyzować swoich kolegów i w razie konfliktu wysłuchać racji każdego, po czym zdecydować co zawiniło.

Opublikowano

Powinien być stanowczy, obiektywny, traktować każdego po równo, mieć charyzmę, ogólnie powinien być inteligentny i silny aby być najwyżej w hierarchii ...

I musi mieć dużego c***a jakby samica się znalazła bo samce mogą się do niej dobrać więc wtedy sobie mierzycie i wygra ten kto ma większego 

Opublikowano

Powinien być stanowczy, obiektywny, traktować każdego po równo, mieć charyzmę, ogólnie powinien być inteligentny i silny aby być najwyżej w hierarchii ...

I musi mieć dużego c***a jakby samica się znalazła bo samce mogą się do niej dobrać więc wtedy sobie mierzycie i wygra ten kto ma większego 

Poczucie humoru zawsze ważne! :D

qTyp0z6.png

Opublikowano

Według mnie lider powinien być obiektywny gdy członkowie grupy się kłócą musi odpowiednio do tego podejść. Musi być pewny siebie i szybko oraz dobrze podejmować decyzje a do zrealizowania pomysłu przyda mu się stanowczość. Musi traktować wszystkich po równo i znać się na psychologii czyli żeby wiedział jak wpłynąć na kogoś, jak nakłonić do swojego pomysłu, zniechęcić do czegoś, wesprzeć, zmotywować itp.

Opublikowano

Moim zdaniem przede wszystkim taka osoba powinna być odpowiedzialna, żeby zadbać o bezpieczeństwo każdej osoby w grupie i pilnować by nic nikomu się nie stało. Osoba taka też powinna być troskliwa, czyli powinna martwić się najpierw o innych, a potem o siebie. Lider powinien też być osobą pomysłową, aby mógł znaleźć wyjście z każdej sytuacji czy to gorszej czy lepszej. Dodatkowo powinna też liczyć się sprawiedliwość i rozsądek, ponieważ nikt nie powinien być traktowany lepiej, a ktoś gorzej, bo wszyscy powinni być równi, a rozsądek po to, aby wszystko dobrze rozplanować ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...