Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nauka

Czuowiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za niecały miesiąc mam 2 egzaminy poprawkowe i chciałem was się zapytać czy macie jakieś dobre sposoby żeby szybko się nauczyć? :D

Opublikowano

Każdy ma inne sposoby. Moim sposobem zawsze było pisanie sobie materiału osobno na kartkach A4 w kratkę, często na kolorowo dane zagadnienia. Wtedy łatwiej było mi to zapamiętać wszystko.­ Zapamiętywałam gdzie co się znajdowało, jaki kolor miało i jakoś przy okazji treść tego zapamiętywałam. Tak mi było najłatwiej.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Ja czytam i zapamietuje albo tłumaczę sobie na swój sposób. Jeśli to ściśle, to zawsze robiłem zadania, powtarzałem najwazniejsze wiad. lub prawa. Pisanie dla mnie nie ma sensu, bo marnujesz czas na pisanie, a nie na nauke. Chociaż, jak to mówił nauczyciel fizyki, robcie ściągi, ile wlezie, bo przez to pamietacie, ale nie przynoście ich na testy

Opublikowano

Zależy z czego. Jak z majcy, to rozwiązuj zadania, aż nabierzesz wprawy.

Opublikowano

Ja miałem roku temu z matmy i historii.I tydzień przed egzaminem zacząłem dopiero się uczyć :D Dostałem kartki z zagadnieniami czego trzeba się nauczyć na pamięć znałem 1/3 poszedłem i zdałem na 3+ :D To samo z matmy

Wpisujesz sobie na jakąś kartkę pytania odpowiedzi i "sprawdzasz" się aż zapamiętasz bynajmniej w moim przypadku zadziałało :D

6jnc40.gif

Opublikowano

Zależy z czego. Jak z majcy, to rozwiązuj zadania, aż nabierzesz wprawy.

Z niemieckiego i edb mam

Opublikowano

Z niemieckiego i edb mam

Z dojcza gramatykę etc. możesz sobie kolorami rozpisywać na kartkach to najprędzej zapamiętasz. Słówka też sobie najlepiej przepisuj albo czytaj na głos.

Z edb po prostu przeczytaj. Ale btw. to musiałeś się chyba nieźle postarać, żeby z tego przedmiotu pisać poprawkę.

giphy.gif

Opublikowano

Pisanie dla mnie nie ma sensu, bo marnujesz czas na pisanie, a nie na nauke.

moze dla ciebie, jeden szybciej sie nauczy metoda X druga Y, chyba nikogo nie zdziwi to, ze kazdy czlowiek jest inny wiec inaczej tez trzeba do niego docierac.

mi np. samo czytanie jakichs pierdol z ksiazki od historii albo polskiego c***a daje bo czytam to ale nie moge sie na tym skupic bo to nudne i c*****e, ale jak czytam i robie sobie z tego krotkie notatki to potem cos pamietam z tego co zapisalem.

Opublikowano

Tyle ile masz do nauczenia przepisz i przeczytaj 3 razy. Rób tak codziennie, systematyka jest ważna. Jak byłem mały i miałem do nauczenia wiersz na pamięć mama zawsze uczyła mnie skojarzeń, może Ci to coś pomoże. Polegało to na tym, że np. było coś o słonecznikach to pokazywała mi działke za oknem.

Opublikowano

Jak głupim trzeba być ;_;

Jeżeli ktoś do końca szkoły średniej ma poniżej tej 3.0, a ja sam nie zaglądając do ksiązki i nic się nie ucząc (wystarczy słuchać na lekcji i mieć w niektórych sprawach iq wyższe od buta) i zdajesz wszystko na luzie.

Jeżeli nie umiesz się uczyć to się za to nie bierz i do roboty już!

deathnote_1440510412__10.png

Opublikowano

Jaki jest sposób na naukę? Prosty - po prostu siedzisz i zapamiętujesz to czego masz się nauczyć, zaczynasz od lewej, górnej części kartki dzieląc sobie naukę na kilka fragmentów np. uczysz się od tego tekstu do tego, potem uczysz się od tamtego do tego tamtego i tak dalej, a jak skończysz stronę to sprawdzasz czy zapamiętałeś wszystko - jak nie to powtarzasz dany/e fragment/y, aż go zapamiętasz. Jeżeli już zapamiętasz, a fragment jest bardzo ważny to powtórz go sobie kilka razy w pamięci, tak z 3-5 razy, bo dość sporo materiału znika po jakimś innym, mocnym skupieniu np. jakaś gierka czy coś - jeżeli nawet coś zapomnisz to sporo zapamiętasz. 

pyhvh7E.png

Opublikowano

Z majcy kojarz, zapamiętuj podstawowe zasady i RÓB W CHOLERĘ ZADAŃ.

Albo Baq.­

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...