Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Książka

RychuxPeja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, nie czytam książek ale ostatnio mnie taka chęć wzięła więc polecicie jakieś fajną książkę na temat psychice człowieka,manipulacji, emocji psychologi człowieka?

Opublikowano

jest tego tysiące, wklep sobie w google ksiazki o psychologii i masz w c**j.

ta wiem dlatego pytam czy ktoś może jakąś polecić i jest bogata w wiedze xD

Opublikowano

http://www.knhd.law.uj.edu.pl/documents/3035628/ba8cc9a5-998c-41e4-9dd9-499141898f61

Celność spostrzeżeń, ich przenikliwość i złożoność sprawiły, że książka stała się jedną z najważniejszych wszech czasów.

Słowa Machiavellego wykraczają dalece poza jego epokę i ramy geograficzne. Manipulacje, okrucieństwo, podstęp, okraszone inteligencją i precyzyjnie dopracowaną taktyką. Kto sięgnie po tę lekturę, przekona się lub utwierdzi, że opisane metody są praktykowane także dzisiaj - i to z wielkim oddaniem.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Manipulacja?

"Rok 1984" "Folwark zwierzęcy" G.Orwell

"451 stopni Fahrenheita" R. Bradbury

"Władca much" W. Goldinga

"Nowy wspaniały świat" A. Huxley

"Mechaniczna pomarańcza" A Burgess

Myślę że o to chodziło

Opublikowano

Może trochę luźno nawiążę do twojej prośby, ale mimo wszystko w tej książce jest dużo nawiążań do sensu istnienia, myślenia człowieka, naszej psychiki i tego co sobie urajamy. Całości smaku daje świetna fabuła. :) 

Chodzi o Metro 2033, polecam 

Hunt or be hunted.

Opublikowano

Jest wiele ciekawych książek np. Hobbit, polecam też autobiografie Ja Ozzy (Osbourne) dużo śmiechu przy cztaniu ;p a jak chcesz uruchomić wyobraźnie na maksa to polecam Stephen'a King'a wciągają i trzymają człowieka w napięciu ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...