Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Muzyka do kodzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym temacie chciałbym poruszyć bardzo istotną kwestię- muzyka i programowanie. Czy słuchacie muzyki podczas rzeźbienia w kodzie? Jeśli tak, to jakiej i jaką chętnie byście polecili? A może to tylko przeszkadza w skupieniu się?

Ja preferuję słuchanie muzyki przy wielu codziennych czynnościach, w tym przy programowaniu. Jako, że słucham wszystkiego, co w ucho wpadnie, to zwykle przed pracą jest dylemat czego posłuchać. Głównie zależy to od samopoczucia i rodzaju zadania do zrobienia. Na przykład, podczas researchingu pomaga mi zrelaksować się Pan Samobójcza Owieczka zaś kiedy trzeba coś szybko poprawić, to wtedy RHCP i podobne rockowe band'y nadają odpowiednie tempo.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Ja tam słucham co mam akurat na liście, o ile akurat mam ochotę na słuchanie xD

Jak nie mam jakiegoś dziwnego humorku to po prostu puszczam playlistę z folderu z muzyką, czekam aż się wsłucham i przestanie mi to zajmować mózg i kodzę.

A jak nie umiem w sposób powyższy, to puszczam coś lekkiego, np. Daft Punk, AC/DC, Tool. Ewentualnie jakieś soundtracki z filmów Marvela (Avengersy, Iron Many) i leci.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

słucham to co znam i lubię, gdy słucham piosenek, które słysze pierwszy raz to się w ogóle nie mogę skupić. Głównie rap.

Opublikowano

Mi muzyka przeszkadza - no chyba, że naokoło jet hałas, wtedy muzyka > hałas (byle nie po polsku i coś co lubię).

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Electro house (polecam di.fm)

Hardcore (jw)

Hardstyle (jw)

Melbourne bounce (np https://soundcloud.com/melbourne-bounce)

Nightcore

Complextro

Trance

Ambient

i podobne.

I niezależnie od tego jakiej muzyki słucham to w więszkości przypadków nie przeszkadza mi to w pisaniu. Czasem wyłączam jeśli coś wymaga więcej myślenia.

Opublikowano

Podczas samego tworzenia kodu preferuję bezwokalowe nuty trance/electro, sam nawet sobie taką listę piosenek stworzyłem:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL6vJn7T8QCLKF2j1TMQZV4GOCGpp78rSR

Jeśli jednak coś wymaga ode mnie większej uwagi lub staram się czegoś douczyć, to wyciszam muzykę.

Jak się za długo w ciszy siedzi to można świra dostać :).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Ja z swojej strony polecam piosenkę:

- kodu, kodu, kodu...... kodujemy, kodu, kodu, kodu... kodujemy (I tak dalej)

Co tutaj mówić profesjonalniejsza w własnym wykonaniu i dla osób które nie mają co robić podczas kodzenia tylko słuchac muzyki... ;)

== BEZ OBRAZY ==

Opublikowano

Ja preferuję ciszę. Niestety, ale wszystko łatwo mnie rozprasza.

Jeśli włączam muzykę, czy tam telewizor, to to, co mogłabym zrobić w godzinę, piszę w ciągu 3.

W ostateczności decyduję się na jakieś spokojne brzmienia i przede wszystkim po cichu.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Uwielbiam czuć fale dźwiękowe, które uderzają o me serce niczym młot przy każdej czynności, ale niestety przez to dużo osób na mnie narzeka.

W każdym razie ważne jest, żeby cokolwiek mi przygrywało i wywoływało u mnie dreszcze.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

To zależy wyłącznie od ciebie.

Ja słucham rocka albo przyśpieszonego metalu > NightCoreMetal xD

Linux pozwoli wycisnąć ostatnią łzę z twojego procesora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...