Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Thriller, fantasy, dramat

Shanya3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Seria "Oddechy" Donovan.

Książki Aghaty Christine - głownie seria z det. Poirotem - przykładowo, Morderstwo w Orient Express.

Stephen King z jego: Pan Mercedes, Lśnienie, Komórka, seria Wierz.

Metro 2033.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Książki Agaty Christie to głównie powieści detektywistyczne/kryminały.

Lśnienie jako horror jest naprawdę dobrą książką.

Marina jest ciekawym tytułem. Czasem może nam się przyśnić, to o czym danego wieczoru czytaliśmy.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Stephen King pisze horrory, ale to jest jego debiut w powieściach detektywistycznych :) Nie ma tam się czego bać :D

Przeczytałem zaraz po premierze i byłem zafascynowany lekko :D Teraz wyszła nowa z tej serii i muszę się w końcu za nią zabrać :D

Opublikowano

Stephen King pisze horrory, ale to jest jego debiut w powieściach detektywistycznych :) Nie ma tam się czego bać :D

Przeczytałem zaraz po premierze i byłem zafascynowany lekko :D Teraz wyszła nowa z tej serii i muszę się w końcu za nią zabrać :D

Kurde, poznalem pewnego spoilera z tej książki Pan Mercedes, a mianowicie

ze jest motyw udawania bycia inwalidą

czy mimo to będzie mi sie przyjemnie czytalo ksiazke, czy jednak ten spoiler troche mi przeszkodzi?

Opublikowano

Wiesz co, nawet tego nie pamiętam :D Ale mniemam, że nie przeszkodzi w żadnym stopniu. 

Kto jest niby tym inwalidą? :D

nie wiem, na szczescie nie czytalem calego komentarza i nie znam mocno tego spoilera. W kazdym razie to chyba od tej ksiazki zaczne moją przygode, dzieki za polecenie.

Opublikowano

Nie czytaj komentarzy tylko ew. oficjalną recenzję, bo na komentach możesz się przejechać. Zresztą, tam nawet chyba nie ma żadnego inwalidy :O Bynajmniej nikt z najważniejszych osób.

Następną częścią jest Znalezione nie kradzione, za które muszę się zabrać jak skończę To też Kinga :)

Opublikowano

Nie czytaj komentarzy tylko ew. oficjalną recenzję, bo na komentach możesz się przejechać. Zresztą, tam nawet chyba nie ma żadnego inwalidy :O Bynajmniej nikt z najważniejszych osób.

Następną częścią jest Znalezione nie kradzione, za które muszę się zabrać jak skończę To też Kinga :)

Jaka oficjalna recenzja? Dasz linka?  a co do znalezione nie kradzione to komentarze na lubimy czytać są raczej negatywne, troche mnie zniechęciły. ponoc w jego ksiazkach nei ma zadnego sledztwa, zagadek itp. Mmo to chyba kupie tego mercedesa i kontynuacja, w koncu ci z lubimy czytać to koneserzy, mają po kilkaset albo nawet 2 tysiace ksiazek przeczytanych, a ja nigdy ksizki nie przeczytalem, wiec mi sie powinno spodobać.

Opublikowano

Każdy ma inny gust. Jedna książka Kinga Uciekinier ma ocenę +/-6 na lubimyczytać, a ja pochłonąłem ją w 1 dzień (350 stron)

Zresztą, 2 część ma większa ocenę niż Pan Mercedes, jeśli już na to patrysz  ;)

Opublikowano

Każdy ma inny gust. Jedna książka Kinga Uciekinier ma ocenę +/-6 na lubimyczytać, a ja pochłonąłem ją w 1 dzień (350 stron)

Zresztą, 2 część ma większa ocenę niż Pan Mercedes, jeśli już na to patrysz  ;)

no niby tak, ale dlaczego cos podoba sie wiekszosci, a cos innego juz nie? Nie sądzisz, ze gust tez moze byc wyrafinowany, wyrobiony, krytyczny i taki decyduje poniekąd o wartości książki? Nie zmienia to faktu, ze kazda ksiazka moze mi sie spodobac, wiec co mi szkozi sprobować i samemu sie przekonać.

Opublikowano

Jednym się podoba Grey i są zafascynowani, a ja nigdy tego syfu nie tknę.

Każdy ma inny gust, każdemu odpowiada coś innego. ;)

Opublikowano

Jednym się podoba Grey i są zafascynowani, a ja nigdy tego syfu nie tknę.

Każdy ma inny gust, każdemu odpowiada coś innego. ;)

no tak, ale gusta mogą być wyrafinowane, proste. O to mi chodzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...