Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Od zera do pro toplinera

TheDarkRider

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po dzisiejszej porażce w turnieju, chciałbym zmienić cały mój poziom. Lubię topa i tam gram, lecz wychodzi mi słabo.

Moje pytania jak wygrać topa, jak bez problemu farmic?

Jak pomagać całemu teamowi żebysmy byli do przodu, jaką tak naprawdę top ma rolę?

Jakie postacie na topa?

I jakie item kupować na daną postać?

Szukasz kogoś kto wykona grafikę, logo do drużyny esportowej? 

Napisz do mnie postaram się wykonać prace jak najlepiej.

Aktualnie nie mam czasu na wykonywanie grafik.

Opublikowano

Poziom?

Możesz farmić nie wygrywając linii :) Możesz freezować i csy same wchodzą. 

Zależy od sytuacji, ja na różnych champach mam inny styl gry i coś innego wnoszę do wygrania gry. 

Co chcesz, top jest uniwersalny.

Rekomendowane przedmioty nie są takie złe. W internecie możesz szukać buildów.

Oglądaj dużo graczy z high elo i zwracaj uwagę na to co robią np. w lanephase. Polecam oglądanie powtórek na yt challengerów/master tierów. Po obejrzeniu 10min możesz oglądać następną powtórkę. 

Nie ma sensu oglądać całych gier, bo każda gra jest inna. Chyba, że chcesz zobaczyć co kto robi w teamfightach itd. Ale to nie będzie działało na Twoim poziomie(tak sądzę).

Ja nie grając przez pół roku po obejrzeniu z 30 powtórek zaraz po powrocie do gry zacząłem wbijać d1 w sezonie 3, a startowałem z unrankeda.

Opublikowano

Jeżeli chcesz nauczyć się grać na topie, znajdź champa, w którym zagłębisz swoją wiedzę - spodoba Ci się, to znajdź do niego: build, combosy, co robić w takiej i innej sytuacji.

Następnie pooglądaj jakichś streamerów wyższej dywizji (diamond 5+) i patrz co oni robią. Powodzenia ;)

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Wykorzystuj możliwość użycia tp na bot lane'a, to potrafi porządnie wygrać grę. Gdy masz sytuacje 3v3 na dolnej alei to jest Twoja szansa by skończyć z nimi. Nawet olać twój lane, to nie jest ta linia na której celem jest wygrywanie jej po 5/0 chociaż to też możliwe jeśli preferujesz carry top lanerów. Z mojej strony poleciłbym Ci wzorować się na Hunim, uwielbiam jego carry playstyle i jak potrafi jednym prostym tp zmienić losy gry. 

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...