Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polecacie tą klawiature (A4Tech Bloody B120)?

polop0123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem kupić se tą klawiature i chciałem sie zapytac czy dobry wybór, chciałem pod cs go ,h1z1,rust, unturned ogólnie do gier jak i pisania. chciałbym tą bo będe miał zestaw:Dm mam myszke bloody v7 i słuchawki bloody g501.

Opublikowano

Przy tej klawiaturze, którą podałeś, to kwestia twoja. Jet to zwykła membranowa klawiatura, więc niczym się nie różni od innych membranowych. Jeżeli co się podoba, to bierz.

Dopiero przy mechanicznych jest wybór i zastanawianie się. Ale to 300-400zł dopiero się zaczynają ceny. (chyba, że używane, to 250zł można już).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Przy tej klawiaturze, którą podałeś, to kwestia twoja. Jet to zwykła membranowa klawiatura, więc niczym się nie różni od innych membranowych. Jeżeli co się podoba, to bierz.

Dopiero przy mechanicznych jest wybór i zastanawianie się. Ale to 300-400zł dopiero się zaczynają ceny. (chyba, że używane, to 250zł można już).

Znajomy miał ostatnio używkę Razer Blackwindow ME Edition za 2 stówy używaną mniej niż rok, ale wolałem kupić nową, bo uznałem, że c**j kupię nową.

Z membranowych szukaj raczej czegoś A4Techa, Tracera czy innych lepszych kupowych producentow.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

czym się rózni ta zwykła od mechanicznej>>>???? i czy opłaca sie takie brać?

Mechaniki mają znacznie wyższą żywotność od "zwykłych" klawiatur i inny skok klawiszy. Czy się opłaca? Tak.
Opublikowano

Czym się różni? Sama nazwa już wiele mówi. W membranowych jest membrana (ta gumka), a w mechanicznych jest sprężyna. Ogólnie różnią się budową wewnętrzną (przełącznikami, żywotnością, szybkością odskoku, rodzajem klików).

A poza tym mają takie bajery jak np. N-Key RollOver - czyli możliwość wciśnięcia każdego klawisza na raz i każdy zadziała. (w skrócie, kiedy grałeś w NFS (jakikolwiek) i klikałeś "W" i "S", to "A" nie działało, ale "D" tak, prawda? (tak jest w każdej klawiaturze, bez N-Key RollOver). N-Key RollOver eliminuje ten problem.

Jeżeli chcesz poczytać o wszystkim i o rodzajach przełączników, to polecam tutaj poczytać: http://www.tesorotec.pl/produkty/excalibur.html(Przeczytaj opis niżej, cały).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...