Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pare pytań od nowego na globalu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć zacząłem od kilku dni grać w WoW'a na Globalu.

Pandy mi się spodobały to zacząłem nimi grać. Wybrałem sobie na początek huntera i poszedłem do Hordy.

Czy dużo tracę na tym jeżeli gram hunterem Pandą?

Moje profesje to Herbalism oraz Mining, jakie skałki najbardziej się opłaca kopać, żeby zarobić? Gram na realmie Magtheridon. (czy coś takiego)

I jak już ktoś odpowiada na pytanie powyżej, to bardzo proszę powiedzieć gdzie to jest po stronie Hordy :).

Mniej więcej kojarzę o co chodzi z Heirloomami (wiem, że są to OP itemy i tyle), moim pytaniem jest to jakie części brać i w jakiej kolejności je kupić, gdzie się je kupuję i ile to kosztuję.

I czy warto na wszystkie uzbierać [waluta w której się kupuje heirloomy] ?

A co do heirloomow to mam już Łuk i nawet ulepszony na 1/2, sytuacja wyglądała tak, że po rozmowie z pewnym hunterem dał mi on golda i zaprowadził do miejsca z npc od heirloomów, ja kupiłem ten łuczek i token (chyba tak to sie nazywa) i ulepszylem sobie go do 90 lv - tak mi on powiedział, żeby zrobić. Ale niestety nie pamiętam już dokładnie gdzie to było i raczej tam już bym nie trafił więc dlatego pytam tutaj o heirloomy, bo wciąż dla mnie to czarna magia jak cała ta gra ;D.

Interesuję mnie też pvp więc chodzę sobie na Battlegroundy, aktualnie mam 248 HP. Czy za HP mogę kupić jakieś przydatne itemy? Jeżeli tak to jakie powinienem kupić na początek i ile one kosztują i gdzie mam się udać żeby je kupić.

Jak to jest z tym petem, mam się nim martwić czy nie zwracać na niego uwagi? - pytam bo obiło mi się o uszy, że można mieć innego peta, tylko nie wiem czy byłby on lepszy od tego mojego żółwia, który i tak mi się podoba i ładnie komponuje z mountem. 

No i najważniejsze pytanie - na czym się sfocusować? 

Aktualnie to co robię podczas gry to - levelowanie poprzez chodzenie na RDF, Battlegroundy.

Co powinienem robić oprócz tych rzeczy? Bo tak to tylko stoję i czekam aż mi znajdzie grupe w stolicy. 

Dzięki za każdą pomocną odpowiedź, szukałem wcześniej odpowiedzi na moje pytania na google ale raczej sie nie doszukałem tego co chciałem wiedzieć, więc przyszedłem z prośbą o pomoc tutaj :).

518831445005751729602.png

Opublikowano

Cześć zacząłem od kilku dni grać w WoW'a na Globalu.

Pandy mi się spodobały to zacząłem nimi grać. Wybrałem sobie na początek huntera i poszedłem do Hordy.

Czy dużo tracę na tym jeżeli gram hunterem Pandą?

Moje profesje to Herbalism oraz Mining, jakie skałki najbardziej się opłaca kopać, żeby zarobić? Gram na realmie Magtheridon. (czy coś takiego)

I jak już ktoś odpowiada na pytanie powyżej, to bardzo proszę powiedzieć gdzie to jest po stronie Hordy :).

Mniej więcej kojarzę o co chodzi z Heirloomami (wiem, że są to OP itemy i tyle), moim pytaniem jest to jakie części brać i w jakiej kolejności je kupić, gdzie się je kupuję i ile to kosztuję.

I czy warto na wszystkie uzbierać [waluta w której się kupuje heirloomy] ?

A co do heirloomow to mam już Łuk i nawet ulepszony na 1/2, sytuacja wyglądała tak, że po rozmowie z pewnym hunterem dał mi on golda i zaprowadził do miejsca z npc od heirloomów, ja kupiłem ten łuczek i token (chyba tak to sie nazywa) i ulepszylem sobie go do 90 lv - tak mi on powiedział, żeby zrobić. Ale niestety nie pamiętam już dokładnie gdzie to było i raczej tam już bym nie trafił więc dlatego pytam tutaj o heirloomy, bo wciąż dla mnie to czarna magia jak cała ta gra ;D.

Interesuję mnie też pvp więc chodzę sobie na Battlegroundy, aktualnie mam 248 HP. Czy za HP mogę kupić jakieś przydatne itemy? Jeżeli tak to jakie powinienem kupić na początek i ile one kosztują i gdzie mam się udać żeby je kupić.

Jak to jest z tym petem, mam się nim martwić czy nie zwracać na niego uwagi? - pytam bo obiło mi się o uszy, że można mieć innego peta, tylko nie wiem czy byłby on lepszy od tego mojego żółwia, który i tak mi się podoba i ładnie komponuje z mountem. 

No i najważniejsze pytanie - na czym się sfocusować? 

Aktualnie to co robię podczas gry to - levelowanie poprzez chodzenie na RDF, Battlegroundy.

Co powinienem robić oprócz tych rzeczy? Bo tak to tylko stoję i czekam aż mi znajdzie grupe w stolicy. 

Dzięki za każdą pomocną odpowiedź, szukałem wcześniej odpowiedzi na moje pytania na google ale raczej sie nie doszukałem tego co chciałem wiedzieć, więc przyszedłem z prośbą o pomoc tutaj :).

1) Loomy:

wszystko masz opisane tutaj /za golda/za HP: 

1. To jest ukryta treść, proszę

Ogółem opłaca się tylko za golda wg mnie. Chyba że masz czas na eventy, specjalne runy itd..

2) Panda jako rasa w Hordzie dla Huntera jest stawiana zaraz po Orcu/Trollu. Nieznacznie straciłeś, ale da się grać. :P Zmień herbalism na inżynierie i lepiej na tym wyjdziesz. Chyba że wodowskie matsy będziesz sprzedawał, to możesz zostać.

3) Pet jak pet. Ale jeżeli nie jesteś BM, to powinieneś brać peta z bonem do cryta. Najlepiej sprawdza się w expie. W dodatku możesz pobawić się stable masterem. Więcej o petach poczytasz tu:

To jest ukryta treść, proszę

4) Póki co powinieneś robić tylko questy z przerwami na BG. Bez loomów robienie rdfów jest nieopłacalne względem czas/exp. - Z zadań więcej kasy, dodatkowy przedmiot.

Masz jakąś konkluzję, pisz. - Sorry z alinki, ale nie było sensu rippować. :)