Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno konta

_eMek_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pisalem wam ze zostalem okradziony o 50 zł psc i policja nic nie pomoże , ale kolega mi mówił że od 100 zł może być kara dla tego co mnie okradł, bo chce kupic konto w lolu 100 zł paysafecard i jak podam pierwszy i typo mnie okradnie to moge pojsc na policje?

Opublikowano

No pójść możesz, ale co z tego wyniknie? Nic

Nie spodziewaj się niczego, 100 zł to nie jest suma, którą policja się przejmie. Po prostu nie kupuj kont w lolu, bo 95% ludzi Cie oszuka.

Opublikowano

Jak pójdziesz to powodzenia że coś zdziałasz XDDD
To mała suma, a pozatym to choćby typo Cie nie oszukał, i dał passy, to pograsz sobie z tydzień, zmienisz hasło a typek napisze do suppu i dostanie całe konto z powrotem :>

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Policja dopiero zajmuje się kradzieżą od 500 albo 1000 zł +. Więc myślę że nic na to nie poradzisz. 

Odkrywca
Opublikowano

Witam, pisalem wam ze zostalem okradziony o 50 zł psc i policja nic nie pomoże , ale kolega mi mówił że od 100 zł może być kara dla tego co mnie okradł, bo chce kupic konto w lolu 100 zł paysafecard i jak podam pierwszy i typo mnie okradnie to moge pojsc na policje?

Jak kolega wyzej pisal kup przez allegro, wtedy masz wieksza pewnosc ze nie zostaniesz oszukany. A jeśli cos pojdzie nie tak to odzyskasz kase;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z tego co wiem to kont w LOLu nie można SPRZEDAWAĆ, więc ty możesz je kupować. Nie łamiesz regulaminu Riot Games. Ale łamie go osoba sprzedająca, a ona założyła konto, które sprzedaje więc Riot Games ma prawo je zbanować.

Policja raczej nic tutaj nie pomoże. Do iluś tam złotych kradzież nie jest liczona jako chyba przestępstwo ale jako wykroczenie [Możliwe, że 400 PLN] [Nie wiem nie znam się to się wypowiem Kappa]. Nie wiem jak jest z PaySafeCard i jak na to patrzą oni.

Jeżeli masz taką możliwość to najlepiej zakupić konto przez PayPal'a w razie gdy ktoś Cię oszuka możesz skorzystać z zwrotu pieniędzy, a z tym już nie będzie problemu jeżeli nie otrzymałeś przedmiotu, w tym przypadku konta do gry w sieci internet.

Opublikowano

@iIvanowski
Jak ktoś może komuś udowodnić, że nie otrzymał wirtualnego konta bądź został z niego okradziony? Tak jak wspomniał kolega wyżej, użytkownik, który sprzedaje swoje konto z gry łamie regulamin co może grozić banem. Jeżeli takowa osoba sprzeda Ci konto a po jakimś czasie je odzyska (bardzo łatwa sprawa, support) to możesz udowodnić Riot Games, że konto zostało sprzedane co skutkuje permanentnym banem. Z tego co pamiętam Allegro nie zalicza kradzieży do 300 zł chociaż tutaj mogę się mylić. Jedynie co mogą oni zrobić to zbanować mu konto. Pójście na policję raczej nie pomoże, trzeba mieć konkretne dowody, najlepiej takie, gdzie sprzedawca sam przyznaje się do winy. Wiadomo, spora część osób na Allegro, która sprzedaje konta to gimbusy. Takie osoby łatwo zastraszyć policją czy nawet POK (prawo ochrony klienta), z reguły przyznają się do winy i już masz bite dowody na popełnione przestępstwo.
Osobiście odradzam kupowania kont. Lepiej już spędzić trochę czasu nad kontem i mieć pewność, że nikt tego konta nie ukradnie niż żyć w niepewności.

maybenow.png

Opublikowano

Policja dopiero zajmuje się kradzieżą od 500 albo 1000 zł +. Więc myślę że nic na to nie poradzisz. 

a nie 450 zł ? do tej kwoty to wykroczenie

sygna.png

Opublikowano

Nie ma dolnej granicy w złotówkach na ile zostałeś okradziony. Sam jestem tego przykładem bo już byłem kiedyś na policji w sprawie allegro i policjant mi to wytłumaczył dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...