Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

soczewki

RychuxPeja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema nosze okulary 3.75 na jednym oku na drugim chyba mniuej albo i więcej na minusach i jestem ciekaw czy mogę nosić soczewki? , czy nie mam zbyt wielkiej wady wzroku? ogólnie to c***a wiem o soczewkach więc pomału wprowadzam się w tą wiedzę ..

Ciekawi mnie obojętnie jakie soczewki kupie to będą się nadawać?  jedne są grubsze i jedne chudsze czy wszystkie jednakowe?

Opublikowano

Są różne typy soczewek, zazwyczaj i tak będziesz musiał płacić 50 zł za kilka par. Kupowanie losowych soczewek to błąd, podobnie jak kupowanie jakichkolwiek okularów. Idź do optyka, niektórzy doradzą Ci za darmo i polecą najlepsze soczewki dla ciebie. Jeśli wpiszesz sobie w google "jak kupować soczewki" wyskoczy Ci parę przydatnych stron.

who cares?

Opublikowano

Wielkość wady nie ma znaczenia, nie wpływa ona zbytnio na grubość soczewki - ja mam -5.5 i -6.0 a soczewki cienkie i wygodne. To nie okulary, które są daleko od oka więc są grube żeby zachować odpowiednią krzywiznę. Musisz natomiast dobrać oprócz mocy także rozmiar soczewki, a to bez wizyty u okulisty będzie ciężkie.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...