Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ognisty Lisek aka Firefox powoli dogania Google Chrome

Argin™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm, a może to tez dlatego, ze z windowsem 10 weszła podobno bardzo dobra przeglądarka?

Mam zepsute PC od jakiegoś czasu, wiec nie wiem jak to w końcu jest z ta przegladarka.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Chrome jest dużo lepszy, bo dzięki temu, że żre tyle ramu i odpala tyle procesów, rzadko się crashuje, a FF (przynajmniej u mnie) tnie się jak ruski czołg.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Chrome jest dużo lepszy, bo dzięki temu, że żre tyle ramu i odpala tyle procesów, rzadko się crashuje, a FF (przynajmniej u mnie) tnie się jak ruski czołg.

Odkąd ciągle aktualizują nie ma crashów. Crashe był jak była odblokowana wtyczka adobe flash.

Opublikowano

vivaldi > reszta :P

korzystałem z Firefoxa przez kilka lat a później odpaliłem chrome i korzystam do teraz. na lapku tez używam Vivaldi i tez wygodniejszy niż Firefox.

Opublikowano

Ja jestem przyzwyczajony do Google Chrome, więc dla mnie jest na pierwszym miejscu. Dla mnie jest wygodniejszy od Firefoxa, ma lepsze opcje, paski zadań i jako iż jestem przyzwyczajony, lepszy design.

Opublikowano

Chrome po za wyciszaniem miał to od dawna, z resztą pod każdym względem lepszy od FF.

Ale ruskie czołgi to Ty szanuj!

Opublikowano

Firefox to bardzo dobra przeglądarka.

Biorąc pod uwagę iż Chrome pobiera bardzo dużo ram'u(ale ma $ na promowanie swoim "wielkich zalet"), jest poważnym konkurentem Liska.

Ale i tak Firefox + Vivaldi > Chrome

@antyblezur

Myślicie że FF będzie tracić w Polsce na rzecz Microsoft Edge?

Opublikowano

Firefox to bardzo dobra przeglądarka.

Biorąc pod uwagę iż Chrome pobiera bardzo dużo ram'u(ale ma $ na promowanie swoim "wielkich zalet"), jest poważnym konkurentem Liska.

Ale i tak Firefox + Vivaldi > Chrome

@antyblezur

Myślicie że FF będzie tracić w Polsce na rzecz Microsoft Edge?

Microsoft Edge nie będzie uzywany przynajmniej do czasu stworzenia Adblocka lub dodania funkcjonalności rozszerzeń.

Opublikowano

Ja używam chrome, wg mnie ff ma cholernie brzydki wygląd.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Chrome.

Bardzo szybka konfiguracja i możliwość używania gdziekolwiek przeglądarki ze swoimi ustawieniami, hasłami do kont itp.

Praktycznie w minutę po zainstalowaniu ma się wszystko skonfigurowane, ściągnięte dodatki, ulubione, hasła itp dokładnie tak samo jak na innym czy wcześniejszym systemie.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ani Firefox ani Chrome, dla mnie to już przeszłość - stare kobyły które swoje najlepsze czasy mają za sobą. Jak już coś z chromo podobnych, to polecam wam FlashPeak Slimjet. Osobiście używam Maxthon'a, lekki, przyjemny, konfigurowanie go pod swoje możliwości "bajka"  :D

Opublikowano

Ani Firefox ani Chrome, dla mnie to już przeszłość - stare kobyły które swoje najlepsze czasy mają za sobą. Jak już coś z chromo podobnych, to polecam wam FlashPeak Slimjet. Osobiście używam Maxthon'a, lekki, przyjemny, konfigurowanie go pod swoje możliwości "bajka" :D

Stare, ale najlepsze i rozwijane. Po prostu myślisz, że jesli jeśli korzystasz z przeglądarki której używa 10 osob i nigdy nikt o niej nie slyszal to jest najlepsza.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Stare, ale najlepsze i rozwijane. Po prostu myślisz, że jesli jeśli korzystasz z przeglądarki której używa 10 osob i nigdy nikt o niej nie slyszal to jest najlepsza.

Maxthon bije na głowę takiego liska czy inny kombajn Chrome, oczywiście większość ludzi używa ich, bo najzwyczajniej w świecie są monopolistami w tym względzie. Ciekawe, dlaczego zakładasz że mało osób używa tychże przeglądarek ? cała masa ludzi używa Maxthon'a, nie napisałem że jest najlepszy, ale jest bardzo dobrą przeglądarką - kwestia gustu, nic więcej. Albo chociażby Slimjet, wypróbuj, przetestuj i zobacz jak wciska w ziemię takiego lisa, przecież ten Firefox to obecnie taki muł, że szkoda o tym rozmawiać. Niemniej poleciłem te, nie inne - zawsze to coś innego  :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...