Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam czegoś podobnego do BungeeCord

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukam czegoś podobnego do bungeecorda, tylko żeby nie wymagał dodatkowej maszyny, tylko 3 maszyny (w przypadku bungee 4, jesli chce lobby). Otóż, oto moje obliczenia z bungee (hosting pukawka). Dobrze liczę?
9Hjkv6Z.png

bannergif.gif

Opublikowano

nie ma alternatywy dla Bungee :(

A szkoda :c­

Arbuzownia24.pl

Twoja strefa rozmów

Polski serwer TeamSpeak3!

Opublikowano

Alternatywa: LilyPad

lilypadmc.org

Witam,

szukam czegoś podobnego do bungeecorda, tylko żeby nie wymagał dodatkowej maszyny, tylko 3 maszyny (w przypadku bungee 4, jesli chce lobby). Otóż, oto moje obliczenia z bungee (hosting pukawka). Dobrze liczę?
9Hjkv6Z.png

Bardziej opłaca się dedyk :)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngbooterxyz Tylko mam problemy z instalacją ponieważ na YT nie mogę znaleźć nic co może mi pomóc w instalacji tego pluginu/silnika). Jest wiele plików do pobrania.

Hmmm, kupujesz dedyka instalujesz debian 7.5 64 bit, wgrywasz jave i odpalasz serwer.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngbooterxyz Ale mi pomogłeś. Po pierwsze żadnego dedyka nie kupuję, tylko na pukawce wszystko robię.
Po drugie - mam odpalić to na silniku spigot albo bukkit, czy ten lilypad ma swój silnik?
Po trzecie - jak dalsza konfiguracja wygląda?

bannergif.gif

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngbooterxyz Ale mi pomogłeś. Po pierwsze żadnego dedyka nie kupuję, tylko na pukawce wszystko robię.

Po drugie - mam odpalić to na silniku spigot albo bukkit, czy ten lilypad ma swój silnik?

Spigot - bukkit nie koniecznie łączy sie z resztą

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Nie - lilypad nie ma swojego silnika , lilypad jest silnikiem :v

Opublikowano

Nie rozumiem poco zaczynać z kilkoma serwerami jeżeli nie ma się na to środków. @Trobol jak kiedyś z nim gadałem to mówił że mają własne proxy idź do niego może ci odsprzeda za symboliczne 5K ewentualnie napisz w najlepszym jerzyku programowania "Sript"

//edit @DoriiSuperPies Jeżeli szukasz czegoś innego niż BC i 200zł na serwer nie chcesz płacić to wychodzi tylko jedno że twoje środki to tyle ile mamusia da 

Opublikowano

Nie rozumiem poco zaczynać z kilkoma serwerami jeżeli nie ma się na to środków. @Trobol jak kiedyś z nim gadałem to mówił że mają własne proxy idź do niego może ci odsprzeda za symboliczne 5K ewentualnie napisz w najlepszym jerzyku programowania "Sript"

//edit @DoriiSuperPies Jeżeli szukasz czegoś innego niż BC i 200zł na serwer nie chcesz płacić to wychodzi tylko jedno że twoje środki to tyle ile mamusia da 

Nie sprzedam proxy, za dużo pracy włożyliśmy :P

A z tego co wiem, to chyba nie ma nic innego nic bungee oraz lilypad - ale polecam lilypada używać ;)

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Nie znajdziesz alternatywy BungeeCord'a, który nie wymaga osobnego silnika. 

Mogę Ci pomóc przygotować serwer dedykowany lub sam to zrobić, jeśli jesteś zainteresowany napisz prywatną wiadomość.

Jak to nie? A LilyPad? ;)

Również od siebie polecam LilyPada - jedyny jego minus, to troszkę trudniejsza konfiguracja i mniejszy zasób pluginów, ale jest o wiele bezpieczniejszy, stabilniejszy i szybszy. :)

5465845486.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...