Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zużycie dysku - 100%

marcinkloc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś zauważyłem, że cały czas mam zużycie dysku na poziomie 100%. Dodam, że mam nowy dysk twardy, od jakichś 2 miesięcy.

Tutaj SS:

Wiecie co może być przyczyną?

post-1008490-0-23376400-1438601610_thumb.png

post-1008490-0-12246900-1438601611_thumb.png

post-1008490-0-64788800-1438601759_thumb.png

Opublikowano

Jest to windows 10, więc najpierw sprawdź, czy nie ma jakiejś aktualizacji. Na windows 8.1 miałem czasem tak, że komputer miał podobnie, dopóki nie zainstalowałem aktualizacji (nie wiem, czy trik microsoftu, czy jak, ale sprawdź).

Poza tym po wyłączaj cały śmietnik (steam etc.), do zera. Jeżeli dalej będzie sto i nie jest to aktualizacja systemu, to napisz. A pomyślimy ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Kiedy to zaczęło się dziać? Po zmianie systemu? Może ktoś(rodzice) weszli na podejrzaną stronę i coś zainstalowali. 

Po sprawdzaj w procesach, czy nie ma jakiś podejrzanych procesów, poza tym przeczyść komputer ccleanerem ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Kiedy to zaczęło się dziać? Po zmianie systemu? Może ktoś(rodzice) weszli na podejrzaną stronę i coś zainstalowali. 

Po sprawdzaj w procesach, czy nie ma jakiś podejrzanych procesów, poza tym przeczyść komputer ccleanerem ;)

Windows'a 10 zainstalowałem dziś, tzn. zaktualizowałem 8.1 do niego. Na poprzednim Windowsie miałem to samo. Rodzice raczej nic nie zrobili, bo mają swojego laptopa. 

Przeczyściłem CCleanerem i nadal to samo. Teraz zobaczyłem, że tak jest tylko po włączeniu komputera, jakieś 20-30 min, później zużycie spada do 10-20%, ale podczas włączania czegokolwiek, np. internetu, Skypa, Steama to zużycie skacze do 100% i utrzymuję się przez ok. minutę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...