Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pamięć RAM

RevsPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Karta graficzna: vertex amd radeon r9 270 2048mb ddr5 /256b d/h PCI-E
Dysk twardy: hdd wd scorpio black 500gb 2.5" wd500bpkx
Zasilacz:  be quiet! straight power bqt e6-550w atx 80+
Procesor: AMDX8 FX-8350 4,0GHz BOX(AM3+)(125W,16MB) - FD8350FRHKBOX

Płyta główna: ASUS M5A78L-USB3 AMD 760G SOCKET AM3+ (PCX/VGA/DZW/GLAN/SATA/USB3/ RAID/DDR3/CROSSFIRE) mATX

Jaki ram do tego kupić w miarę tani ale dobry

­

Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick ;)

Szukam pracy­

9704614430021861204355.png

Opublikowano

czemu?

@Edit

i jeszcze później jak będę miał więcej kasy opyla się kupić jeszcze do tego 2 kości bo są 4 sloty

­

Szukam pracy­

Opublikowano

@RevsPL

Ponieważ AMD jest słabe, a do tego masz karte od AMD, a łączenie AMD + AMD to średni pomysł, bo sterowniki AMD potrzebują dobrego procesora, a procesor amd nim nie jest.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

AMD moim zdaniem jest słabo zoptymalizowane. Tak jak mówi @ZeciarzEmil1 jest to słaby pomysł.

nVidia ma lepsze sterowniki, natomiast Radeon nie. Ostatnio zaktualizowali sterowniki w połowie czerwca, a wcześniej w grudniu (Radeon nie interesuje się tym, że karta ma problemy z grą, która powinna działać bez problemu).

Natomiast co do procesorów, to AMD FX-8350 jest to jeden z najwyższych modelu procesorów AMD, a jest zjadany przez i5 od Intela. Więc o czym my mówimy.

AMD  (zarówno procesor jak i karta graficzna), jest dobry do renderowania, czy programowania, ale w grach wygrywa intel i to przeczytasz wszędzie ;)

Ogólnie najlepszym połączeniem jest Intel + nVidia.

btw. co do ramu, to ten, który podał ci @ZeciarzElik1 jest dobry, chyba, że zależy ci na 8GB w jednej kości, to wtedy polecam HyperX Savage 8GB 1600MHz CL9 (jak wpiszesz tą frazę, to znajdziesz ją wszędzie).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Może tak na początek, do czego chcesz używać komputera? Chłopaki amd może w grach radzi sobie troche gorzej, jednak jeśli chodzi o render etc to będzie dobry wybór. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

@RevsPL

Ponieważ AMD jest słabe, a do tego masz karte od AMD, a łączenie AMD + AMD to średni pomysł, bo sterowniki AMD potrzebują dobrego procesora, a procesor amd nim nie jest.

AMD moim zdaniem jest słabo zoptymalizowane. Tak jak mówi @ZeciarzEmil1 jest to słaby pomysł.

nVidia ma lepsze sterowniki, natomiast Radeon nie. Ostatnio zaktualizowali sterowniki w połowie czerwca, a wcześniej w grudniu (Radeon nie interesuje się tym, że karta ma problemy z grą, która powinna działać bez problemu).

Natomiast co do procesorów, to AMD FX-8350 jest to jeden z najwyższych modelu procesorów AMD, a jest zjadany przez i5 od Intela. Więc o czym my mówimy.

AMD  (zarówno procesor jak i karta graficzna), jest dobry do renderowania, czy programowania, ale w grach wygrywa intel i to przeczytasz wszędzie ;)

Ogólnie najlepszym połączeniem jest Intel + nVidia.

btw. co do ramu, to ten, który podał ci @ZeciarzElik1 jest dobry, chyba, że zależy ci na 8GB w jednej kości, to wtedy polecam HyperX Savage 8GB 1600MHz CL9 (jak wpiszesz tą frazę, to znajdziesz ją wszędzie).

Dzięki za radę ale komputer już mam po za tym macie jakiś artykuł o tym poczytał bym sobie więcej o tym

Może tak na początek, do czego chcesz używać komputera? Chłopaki amd może w grach radzi sobie troche gorzej, jednak jeśli chodzi o render etc to będzie dobry wybór. 

Komputer raczej przede wszystkim do gier

&@Oski0202

Co do ramu jak mam 4 sloty nie opłaca mi się bardziej kupić 2x4gb niż 1x8gb?

­

Szukam pracy­

Opublikowano

Da Ci to z 2 fps, gdybyś miał zintegrowaną grafikę to całkiem inna sprawa, a tak weź jak Ci wygodniej, najwyżej wsadzisz później znowu 2x4gb, więcej niż 16gb nie będzie Ci potrzeba, do tego czasu aż się taka ilość ramu przyda wymienisz komputer i pewnie będziesz miał już ddr4

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Da Ci to z 2 fps, gdybyś miał zintegrowaną grafikę to całkiem inna sprawa, a tak weź jak Ci wygodniej, najwyżej wsadzisz później znowu 2x4gb, więcej niż 16gb nie będzie Ci potrzeba, do tego czasu aż się taka ilość ramu przyda wymienisz komputer i pewnie będziesz miał już ddr4

Też tak myślę ale

2 kostki są tańsze od 1 

http://www.morele.net/pamiec-crucial-ballistix-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-cl-unbuffered-non-ecc-1-5v-bls2cp4g3d1609ds1s00ceu-472804/

http://www.komputronik.pl/product/240860/Elektronika/Części_PC/HyperX_DDR3_8GB_1600MHz_CL9_XMP_Savage.html?gclid=CI-rpf2TjccCFeT7cgod9KAIhw&gclsrc=aw.ds

proponowane wyżej

­

Szukam pracy­

Opublikowano

Że co proszę? Ostatnio akurat AMD w miarę często aktualizuje sterowniki, ostatnie są z 29 lipca ;')

Opublikowano

­@ZeciarzEmil1

@JacoH

Macie jakiś artykuł abym mógł sobie poczytać o AMD

Że co proszę? Ostatnio akurat AMD w miarę często aktualizuje sterowniki, ostatnie są z 29 lipca ;')

Szukam pracy­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...