Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zagrasz na trybie serwerowym FreeBuild?

Serwer FreeBuild...  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz ?

• Oczywiście !
      7
    • Nie -.-
      2
    • Hmm... pomyślę nad tym ;)
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj. Nazywam się Kamil, mam 16 lat. Fascynuje się MineCraft'em i starymi serwerami FreeBuild. On najmłodszych lat grałem na takich serwerach i teraz mam do ciebie pytani... Zagrasz na serwerze który będzie przedstawiał stare serwery z wersji 1.5.2 ? 

Opis projektu: Gdy wchodzisz na serwer... znajdujesz się w tajemniczej kopalni... szukasz wyjścia po tunelach które ciągną się i ciągną a po drodze odnajdujesz swój początkowy ekwipunek... wychodzisz wreszcie to z tajemniczej groty i otaczają cię budowle innych graczy którzy byli pierwsi przed tobą... zdobywasz itemy w tartakach, kopalniach przy czym bronisz się od potworów które maj na celu cię tylko zabić... Sprzedajesz swoje rzeczy u miejscowego dealera i kupujesz itemy z których zbudujesz swój mały bądź wielki domek... Masz już coraz więcej itemów a więc wyruszysz w wyprawę aby pokonać swoich wrogów którzy na ciebie czekają... Średniowiecze, zamki, fortece... czego więcej można pragnąć... Możesz prowadzić tryb drwala bądź górnika czy też łowcy... Do zobaczenia na naszym serwerze !!!

Masz pomysł jak urozmaicić naszą grę ?

Chcesz uzyskać rangę bądź pomóc przy serwerze ?

Skontaktuj się ze mną !

GG: 50512703

Opublikowano

@Tearquester za kilka dni rusza mój serwer właśnie w tym klimacie <3 Pluginy już skonfigurowane, teraz jeszcze robię mapkę. Dążę do tego, by odwzorować pewny serwer za czasów bety 1.3.

@topic Brzmi jak połączenie rpg + fb Niby ciekawie to się zapowiada, ale z tego co piszesz, to bardzooo duży nacisk kładziesz na RPG, a nie budowanie :f

Opublikowano

@Tearquester za kilka dni rusza mój serwer właśnie w tym klimacie <3 Pluginy już skonfigurowane, teraz jeszcze robię mapkę. Dążę do tego, by odwzorować pewny serwer za czasów bety 1.3.

@topic Brzmi jak połączenie rpg + fb Niby ciekawie to się zapowiada, ale z tego co piszesz, to bardzooo duży nacisk kładziesz na RPG, a nie budowanie :f

To co tutaj zostało przedstawione ma tyle samo wspólnego z rpg co typowy serwer minecrafta z oryginalnością.

Nie zagrałbym bo wszystko opiera się o zbudowanie domu i zapomnieniu o serwerze. Freebuildy to najgorszy typ, ponieważ szybko się nudzi i zazwyczaj nie oferuje niczego ciekawego zresztą jak większość obecnych serwerów. Jeżeli masz zamiar stawiać taki serwer to według mnie obowiązkowa jest wersja 1.8 z paczką tekstur 3D i odstępem do dużej ilości głów dekoracyjnych.

Opublikowano

@up 

Dziękuję za opinie...

Co do serwera właśnie kończę budować mapę...

Pluginy robi mój prywatny technik i wszystko zmierza ku temu, że serwer wypadnie idealnie ;)

Myślę, że będzie dużo osób i wszyscy będą zadowoleni :D

@ref Zmiana danych kontaktowych !!!

Opublikowano

@ref 

Prace idą ku górze !

A moze taki FB jak kiedys ze bylo duzo moderatorow i dawalo dzialki przy pomocy WorldEdita i WorldGuard. Może ktos z was kojarzy dawny serwer x?? :D Jak nie to obczajcie na YT

Właśnie o taki serwer mi chodzi ! Będzie 12 moderatorów którzy będą przydzielać działki ! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...