Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Schudnąć szybko!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wiec to tak mam około 185 i waźe 100kg. I mam taki problem bo trenuje piłkę nożna i jestem bramkarzem. Gramy na poziomie coca-cola league i jestem w podstawowym składzie. A problem jest taki ze trener mi powiedział ze jak schudnę 25kg to moge grać w seniorach i to moj cel ktory chce osiągnąć za wszelka cenę. I pomóżcie mi jak szybko schudnąć!? Im szybciej tym lepiej!! Jakby coś to juz schudłem 15kg w 1 miesiąc ale sie katowałem i juz dłużej nie wytrzymam takiego wysiłku!

Dzięki z góry za pomoc!

"Jeżeli coś chcesz, to powiedz, i tak tego nie dostaniesz"

Opublikowano

Aż 25 kg? Znam ludzi którzy grają w podobnych ligach a ważą znacznie więcej. 75 kg na faceta 1.85m to mało. Popracuj raczej nad mięśniami.

Pasjonat
Opublikowano

Szybkie efekty = szybki powrót, a aby spaść na wadze, tym bardziej, że chcesz schudnąć aż 25kg. Musisz na to poświęcić sporo czasu i uwagi, możesz poczytać o kalistenice. Myślę, że lepsze dla piłkarza niż siłownia.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Katowanie nigdy nie jest dobre i wiem mówię to z własnego doświadczenia, ja zjechałem prawię 40 kg swego czasu jak zaczynałem trenować mma i na siłowni, ale całkowicie zniszczyłem swoją dietę, wydawało mi się, że "jedz mniej, ćwicz więcej" będzie najlepsze, a wcale nie jest,  we wszystkim trzeba znaleźć złoty środek. Teraz mam problemy z tarczycą i niektórymi hormonami, po tym jak siedziałem parę miesięcy na 1100 kcal, to była czysta głupota, ale wiadomo czego się nie robi dla wyglądu i będąc młodym i głupim. Ogólnie polecałbym Ci raczej ograniczyć śmieciowe jedzenie typowo słodycze, fast food, potrawy smażone na głębokim tłuszczu np. schobowe :), wyeliminować całkowicie słodkie napoje ! Tylko woda / napoje bez cukru typu pepsi max/cola zero itp. jakoś trzeba żyć :D

Powinno samo lecieć jak masz sporo ruchu, staraj się jeść jak najmniej przetworzoną żywność, powinno wystarczyć przynajmniej w większym stopniu, jak chcesz do tego podejść bardziej precyzyjnie i ze 100% pewnością, oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne i tnij kalorie wraz ze spadkiem wagi, mogę Ci wyjaśnić co i jak na priv, gdybyś chciał. Najważniejsze to nie myśleć tylko o tu i teraz, bo grasz w piłkę ok, ale na pewno będziesz chciał grać jeszcze za parę ładnych lat, a jak Ci zdrowie nie będzie pozwalać to dopiero będziesz żałował.

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...