Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin 2 oficjalny serwer

Turpis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi mi o normalną gre

Zacząłem grać na  tym ostatnim serverze i zauwarzyłem że było mało graczy.... z tego co pamiętam  w metinie zawsze było bardzo dużo graczy

ktoś mi powie czy to tylko na tym serverze jest tak mało osób  czy na innych też, czy tylko mi się wydaję ze jest mało osób

Opublikowano

Przez zmiany które wprowadzają na PL'u ludzie odeszli z serwera i zostali sami ci, którzy włożyli w konta sporo pln i nie pozbyli się konta przed zmianami, teraz nie ma nawet sensu sprzedawać konta, tym bardziej zaczynać od nowa, bo stal +9 czysta warta 5x mniej niż bron 30lv+9 w 4 bonach mix... pl się kończy, chcą z graczy wypompować jak najwięcej kasy zanim wszyscy odejdą...

Opublikowano

Generalnie jest duzo mniej na globalnym niz kiedys mimo ze polaczyli. Jak nie masz postaci to raczej rozpoczecie wiaze sie ze sporym wydatkiem. Na tych serwerach 3/4 graczy ma juz skille zrobione i biologa wiec rywalizacja bedzie nierowna. Czekaj na nowy :)

Przez zmiany które wprowadzają na PL'u ludzie odeszli z serwera i zostali sami ci, którzy włożyli w konta sporo pln i nie pozbyli się konta przed zmianami

Guzik prawda... po co maja grac osoby ktore postacie zalozyli w 2007roku i do 2011/12 zrobili juz praktycznie wszystko :) ?

Zmiany jak zmiany teraz kazdy narzeka ale cos musieli wprowadzic... gdyby ich nie wprowadzili to zaraz belkot ze brak zmian 8S

A co do tego ze nie warto juz sprzedawac postaci lub itemek na globalnym to jestes w bledzie:) silnym bledzie lub po prostu nigdy nie miales czego sprzedawac :P

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

Na Globalu co chwila będzie ubywać graczy. Będą robić fuzje aż w końcu zostanie garstka ludzi... 

Ludzie wybierają teraz privy zamiast się borykać z Globalem :)

Opublikowano

Najlepsze rozwiązanie by było gdyby był

Global

Hard

Medium

Easy

4 serwery ;) a nie 5000000 i na każdym garstka ludzi

Opublikowano

Najlepsze rozwiązanie by było gdyby był

Global

Hard

Medium

Easy

4 serwery ;) a nie 5000000 i na każdym garstka ludzi

Każdy chce zarobić. :) Odkąd można było tworzyć serwery, to pierw bodajże na hamachi się dobrze grało, a teraz..? Parę serwerów w tygodniu potrafi wystartować, a upaść po kilku miesiącach. Dlaczego? Brak graczy i możliwości zarobku. To właśnie wygania graczy, a ponadto ci, którzy osiągnęli wszystko, mają już dość.

Mało ludzi, bo już odeszli, mając wszystko, co chcieli. Gra musi się znudzić, taka prawda. Na każdym serwerze jest mało osób, oprócz Negrosa, Samosa, Etolina.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Ludzi ubywa przez zmiany i przez nudę. Łączenie serwerów też było kichą a raczej zrobienie ich wtedy tak dużo. Grać się oczywiście że opłaca, ale miło mieć coś zawsze na start ^^.. Ludzie grają i nawet raz widziałam na ch1 coś tam Busy czy jakoś tak. Więc widać że ludzie grają. Nowi przychodzą i starsi nie jest źle. Ale też znajdź odpowiedni serwer dla siebie, bo na jednym jest drogo na drugim tanio no i też patrz na liczbę graczy. 

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Nie zdziwię się jak za kilka miesięcy będzie mniej luda niż na lipnym privie xD

A tym bardziej się nie zdziwię, gdyż z czasem zamkną Metin'a :D 

"Wracaj z tarczą, a nie na tarczy. "

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

Opublikowano

Jak grałem jakieś  hmmm 3-5 lat temu  to było około 20 serwerów  i  w uj ludzi na każdym  teraz  jest 7 i jakaś nowa klasa postaci .... chciałem sobie ze znajomymi pograć i pewnie szybko się skonczy ta nasza zabawa :/

Generalnie jest duzo mniej na globalnym niz kiedys mimo ze polaczyli. Jak nie masz postaci to raczej rozpoczecie wiaze sie ze sporym wydatkiem. Na tych serwerach 3/4 graczy ma juz skille zrobione i biologa wiec rywalizacja bedzie nierowna. Czekaj na nowy :)

Mi chodziło tylko o to zeby  sobie z znajomymi pograć tak normalnie ale w ogóle  nie ogarniam teraz co sie dzieje na servie  :/

Każdy chce zarobić. :) Odkąd można było tworzyć serwery, to pierw bodajże na hamachi się dobrze grało, a teraz..? Parę serwerów w tygodniu potrafi wystartować, a upaść po kilku miesiącach. Dlaczego? Brak graczy i możliwości zarobku. To właśnie wygania graczy, a ponadto ci, którzy osiągnęli wszystko, mają już dość.

Mało ludzi, bo już odeszli, mając wszystko, co chcieli. Gra musi się znudzić, taka prawda. Na każdym serwerze jest mało osób, oprócz Negrosa, Samosa, Etolina.

To na jakim servie polecasz grę?

Ludzi ubywa przez zmiany i przez nudę. Łączenie serwerów też było kichą a raczej zrobienie ich wtedy tak dużo. Grać się oczywiście że opłaca, ale miło mieć coś zawsze na start ^^.. Ludzie grają i nawet raz widziałam na ch1 coś tam Busy czy jakoś tak. Więc widać że ludzie grają. Nowi przychodzą i starsi nie jest źle. Ale też znajdź odpowiedni serwer dla siebie, bo na jednym jest drogo na drugim tanio no i też patrz na liczbę graczy.

Chciał bym server na którym by się w miarę lajtowo grało a i pytanie czy musze załozyć nowe konto żeby zmienić server?

Opublikowano

Przez zmiany które wprowadzają na PL'u ludzie odeszli z serwera i zostali sami ci, którzy włożyli w konta sporo pln i nie pozbyli się konta przed zmianami, teraz nie ma nawet sensu sprzedawać konta, tym bardziej zaczynać od nowa, bo stal +9 czysta warta 5x mniej niż bron 30lv+9 w 4 bonach mix... pl się kończy, chcą z graczy wypompować jak najwięcej kasy zanim wszyscy odejdą...

Zacząłem grać, a to co piszesz to stek bzdur.

Nowych graczy jest bardzo dużo [serwer Negros], którzy zaczynają grę.

Ja po starcie serwera Candia, dobiłem tam 99 i 2 lata miałem ponad przerwę z metinem, teraz wracam do globala.

Wiele osób kończy, bo nie mają co już robić. Stwierdzają, że osiągnęli sukces i to co chcieli i tyle.

Zmiany są jak najbardziej na+, gra musi się rozwijać a nie stać w miejscu. Dodali pety za free, mało? A no tak, trzeba jeszcze chcieć grać na hard a nie wymiękać 1 po 2.

Jak grałem jakieś  hmmm 3-5 lat temu  to było około 20 serwerów  i  w uj ludzi na każdym  teraz  jest 7 i jakaś nowa klasa postaci .... chciałem sobie ze znajomymi pograć i pewnie szybko się skonczy ta nasza zabawa :/

Mi chodziło tylko o to zeby  sobie z znajomymi pograć tak normalnie ale w ogóle  nie ogarniam teraz co sie dzieje na servie  :/

A czego tu nie ogarniasz? Ciężko się zabrać? Nie zagrasz tylko dlatego, że nie jesteś gotowy na tak ciężki serwer. Jakbyś chciał, to byś się wziął  i już działał.
3dni temu na negros zacząłem i mam juz w miarę eq i fmsa nawet+9, teraz tylko dobić 30 i ciąg dalszy dropienia.

Subiektywny ku.wa blok ciosu szma.o

Opublikowano

Globala popsuli sami twórcy dodawaniem niepotrzebnych rzeczy, które tak czy inaczej wiążą się z zakupem czegoś w itemshopie. Jest też od groma prywatnych serwerów na które gracze się decydują częściej niż na globala.

Opublikowano

Globala popsuli sami twórcy dodawaniem niepotrzebnych rzeczy, które tak czy inaczej wiążą się z zakupem czegoś w itemshopie. Jest też od groma prywatnych serwerów na które gracze się decydują częściej niż na globala.

Za przeproszeniem gowno nie popsuli...Pieprzenie ze teraz nie ma tego klimatu o.O jak poznawales gre to byles ciekawy wszystkiego i codziennie widziales mase nowych rzeczy i to byl ten "klimat", glupi przyklad dlaczego kiedys wszyscy biegali za graczem 80+? Bo pierwszy raz widzieli stalke czy nimfe i to bylo fajne :D

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

Za przeproszeniem gowno nie popsuli...Pieprzenie ze teraz nie ma tego klimatu o.O jak poznawales gre to byles ciekawy wszystkiego i codziennie widziales mase nowych rzeczy i to byl ten "klimat", glupi przyklad dlaczego kiedys wszyscy biegali za graczem 80+? Bo pierwszy raz widzieli stalke czy nimfe i to bylo fajne :D

Nie popsuli? Hah pierwszy większy update na globalu dodanie groty. Rozumiem, że exp był ciężki w lesie ale ten drop? Proszę Cię bronie 75 straciły swoją wartość żal był droższy od truty ;-; Nie wspominając już o dropie broni 65 gdzie wbicie ich na 9 polegało na 2 dniach DT. Wszystko nie jest przemyślane co dodają. Kupują aktualizacje i aby tylko dodać nie myśląc o graczach.

Opublikowano

Nie popsuli? Hah pierwszy większy update na globalu dodanie groty. Rozumiem, że exp był ciężki w lesie ale ten drop? Proszę Cię bronie 75 straciły swoją wartość żal był droższy od truty ;-; Nie wspominając już o dropie broni 65 gdzie wbicie ich na 9 polegało na 2 dniach DT. Wszystko nie jest przemyślane co dodają. Kupują aktualizacje i aby tylko dodać nie myśląc o graczach.

Nie jest przemyślane?

Oj kolego, masz tego kidmoda, ale nic nie myślisz.

GF to jest firma, oni to wszystko mają przemyślane i przeliczane, to jest jeden wielki biznes a biznes bez biznesplanu to nie biznes.

Wszystko mają przemyślane i z pewnością rozpisane, na każdym serwerze na pewno jest 2k+ graczy więc to mało?

Gra zarabia w ciągu dalszym, a to ważne. Nawet jak pl bd cieńki, to stoją inne serwery.

Na tureckim globalu jest po 2k+ osób w popołudnie na forum, na serwerach po 10koła, więc mit że metek pada jest śmieszny, a aktualizacje dla takich osób jak ty, które potrafią tylko narzekać są złe, dla stałych graczy są super.

ps. który wbiłeś na pl? 75? 50? parodia.

Subiektywny ku.wa blok ciosu szma.o

Opublikowano

Skoro mowisz ze pierwszy wiekszy update na globalu to dodanie groty to rzeczywiscie jest KID ale czy mod?

Opublikowano

Niestety ale nie wydaje ci sie na kazdym serwerze jest malo ludzi, a wszystko przez to co wprowadzaja.
Likan po co on wgl? Yangi w is to samo, az sie grac nie chce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...