Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, poszukuje od wielu lat odpowiedzi jak rozwiązać mój problem z internetem.

Jeżeli jesteś osobą która ma mało wiedzy to nie jest to problem do rozwiązania Dla Ciebie. Dlaczego? bo nie jest on typu,  wyczysć komputer ccleaner'em jebnij formata i będzie "z bani" !

Wszelkie aplikacje Typu hamachi, gameranger, i tysiące innch które tworzą wirualne karty sieciowe do wszelakich zastosowań zawiodły. Problem polega na tym że nie mam tunelu bezpośredniego. Nie mogę hostować ftp, nie mogę postawić servera w żadnej grze nikt mnie nie widzi i się połączyć nie może. Zawsze jest timeout. Ja oczywiście mam transfer i internet jak należy. Starałem się naprawiać to wielokrotnie, szukałem problemu w zablokowanych portach na routerze opcji blokujących cokolwiek co się tylko zmienić dało. Z czasem wymieniałem router, potem również była i zmiana dostawcy internetu i karty sieciowej.

Przez te wszystkie lata komputer był wymieniany gruntownie, nie jakieś tam dyski czy zmana mobo. Mam oczywiście zewnętrze Ip na 100%. Było również wiele formatów, instalacji różnych antywirusów rożnych wersji Windowsa zaczynających się od xp kończących na win10. Kiedyś myślałem że dzieje się tak ponieważ mam od lat tą samą aplikacje którą instaluje zawsze po formacie i ona to powoduje, niestety również myliłem się.

Pisze ten temat tutaj ponieważ, problem też występuje podczas stawiania servera prywatnego. Nie mogę się połączyć poprzez WinScp na server FreeBSD 9.2.7 czy inne podobne apki.

Mam znajomego w klatce który aktualnie posiada internet z tej samej firmy. U niego oczywiście działa wszystko. Napiszcie mi proszę co Wy zrobilibyście jeszcze, może ktoś miał podobnie, choć wątpię...

Dlaczego tak na wstępie napisałem?, jestem już trochę zdesperowany od lat zawsze się z Tym borykam i niestety nic na to nie działa. Odpowiedzi nie znalazłem, ludzie pierdolą coś na milionach forum o jakiś wyłączonych kartach sieciowych, bo traktują mnie jak niedorozwoja umysłowego, który gra w minecrafta i nie potrafi korzystać z PC.

Proszę o sensowne wypowiedzi,

Pozdrawiam

# CASE: GELID DARKFORCE           # RAM: ADATA 7-7-7-20 3X2   # PSU: Thermaltake 730 SE
# Mouse:ZOWIE FK2 2012   # CPU: I7 920 4,20GHZ  # SOUNDCARD: Creative Sound Blaster X-FI XtremeGamer
# Mousepad: SteelSeries QcK +        # CPU COOLER: PROLIMATECH MEGAHALEMS REV 2.0 SILVER
# Headset: SteelSeries 5hv2 White    # MOTHERBOARD: P6T DELUXE V2   # CARD: GTX 580 MSI TWIN FROZR
# Keyboard: TESORO DURANDAL ULTIMATE MOBA  # MONITOR: SAMSUNG 85 HZ DUNNO MODEL  # HD: SSD 128 KINGSTON,BE WD1003FZEX 1TB

Opublikowano

Zainstalowałem sobie hamachi i pojawiły się jeszcze większe problemy. Podczas gdy się zainstalował, wiadomo że utworzył kartę sieciową gdy jest ona uruchomiona nie mam internetu. A hamachi nie może sie zalogować na strone. Wyłączam ją (LogMein Hamachi virtual Ethernet) pojawia się internet lecz hamachi wcale nawet sie nie uruchamia. :O

Co do Twojego rozwiązania, to pamiętam że chyba to już robiłem kiedyś, lecz sprawdzić tego nie sprawdzę...

Generalnie zawsze tak u mnie jest, jak zaczynam kombinować to pojawiają sie jeszcze wieksze schody i nawet aplikacje nie chcą się uruchomić... :unsure:

Jakieś sugestie ?

Pozdrawiam

# CASE: GELID DARKFORCE           # RAM: ADATA 7-7-7-20 3X2   # PSU: Thermaltake 730 SE
# Mouse:ZOWIE FK2 2012   # CPU: I7 920 4,20GHZ  # SOUNDCARD: Creative Sound Blaster X-FI XtremeGamer
# Mousepad: SteelSeries QcK +        # CPU COOLER: PROLIMATECH MEGAHALEMS REV 2.0 SILVER
# Headset: SteelSeries 5hv2 White    # MOTHERBOARD: P6T DELUXE V2   # CARD: GTX 580 MSI TWIN FROZR
# Keyboard: TESORO DURANDAL ULTIMATE MOBA  # MONITOR: SAMSUNG 85 HZ DUNNO MODEL  # HD: SSD 128 KINGSTON,BE WD1003FZEX 1TB

Opublikowano

Jak to mowia "Skontaktuj się z administratorem sieci"

moze cie cos blokowac a samemu ciezko wylapac co

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

Gdyby chciało Ci się przeczytać cały mój temat to nie zadawałbyś tego pytania. Napisałem przecież ze zmieniałem swojego dostawce internetu i było to samo. Dodałem również że kolega Z TEJ SAMEJ KLATKI tego problemu nie ma . ;<

Pozdrawiam

Opublikowano

tak moge, chociaż nie wiem czy dobrze to robie, ma ktoś jakieś rady ?

edit

Chciałbym zaznaczyć że zabawa na routerze w port forwarding i odblokowywanie portów również nie pomaga

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...