Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V PC - przycinki i5 3570.

marcinkloc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakiś czas temu kupiłem nową kartę graficzną - GTX'a 970 od MSI, wcześniej miałem Radeon'a HD 7790. Dodam, że posiadam procesor i5 3570. No więc tak - na mniej-więcej wysokich ustawieniach w mieście mam czasami nawet 30 fps.. do tego mam co jakiś czas takie przycinki, które bardzo irytują. Przy starej karcie graficznej było to samo, tyle, że nawet więcej było tych ścin, wiadomo. Wiecie co może być problemem? Może procesor? Karta na pewno jest wystarczająca...

Opublikowano

Sprawdzałeś temperatury? Ja mam r9 280 i i5 3.2ghz gram na ultra, więc to nie jest wina kompa, a jak temperatury w normie, to możliwe, że masz syfa na kompie.

Na ultra mam od 45 do 80 fps

Opublikowano

Syfa na kompie? Temperatury w normie.

I nie masz żadnych ścin?

nie, nie mam... wyślij mi ss ustawień graficznych (wszystkich) jaki masz antywirus?

przeskanuj kompa adwcleanerem

Opublikowano

To chyba temperatura procesora, ścinki mogą być wywołane grzaniem się jakiegoś z podzespołów. Wyczyść komputer, zmień pastę termoprzewodzącą.

who cares?

Opublikowano

To chyba temperatura procesora, ścinki mogą być wywołane grzaniem się jakiegoś z podzespołów. Wyczyść komputer, zmień pastę termoprzewodzącą.

"chyba". Nie będę wymieniał pasty, skoro to tylko "chyba". Do tego pasta, której używam nie jest najgorsza.

Opublikowano

"chyba". Nie będę wymieniał pasty, skoro to tylko "chyba". Do tego pasta, której używam nie jest najgorsza.

Użyj programu core temp jak możesz speed fan czasami lubi sobie jaja robić wiem coś o tym. Poza tym speed fan sobie podpisuje temp 1, temp 2 mamy zgadywać do czego to? opcji jest wiele, ale na bank nie jest to temperatura procesora czy karty. 

Procesora z tego względu, że nie możliwe aby na 1 i 2 rdzeniu było po 40 stopni, a na 3 czy 4 80... Pobierz core temp i pokaż ss.

Opublikowano

takie temperatury masz w spoczynku?

A tutaj SS z Core Temp'a. Miałem go włączonego podczas 4 godzinnej gry w Wiedźmina 3 i streamowaniu do tego.

Nie przeczytalem tego, sorry

w takim razie temperaturki w normie, jesteś pewny, że nie masz jakiegoś syfu na kompie? One potrafią zamulić nawet najlepszego peceta.

Opublikowano

takie temperatury masz w spoczynku?

A tutaj SS z Core Temp'a. Miałem go włączonego podczas 4 godzinnej gry w Wiedźmina 3 i streamowaniu do tego.

Nie przeczytalem tego, sorry

w takim razie temperaturki w normie, jesteś pewny, że nie masz jakiegoś syfu na kompie? One potrafią zamulić nawet najlepszego peceta.

Raczej nie mam syfu, komputer formatowany niecałe 2 miesiące temu. Czyściłem go różnymi programami. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...