Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoła po gimbazie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do Was pytanie, a mianowicie prośbę, abyśćie pomogli mi wybrać szkołe ! (  za rok juz musze o tym myslec )

Mam 15 lat, jestem 2 k gimnazjum, a nawet nie weim gdzie pojde, co chce robic.

Napewno odpada:

Liceum, Zawodówka.

Chciałbym iśc do technikum, myślałem o Technik Informatyk, a potem programista itp.

Pomozcie

Opublikowano

Co za glupi temat, idziesz tam gdzie chcesz, to chyba logiczne. Ucz się tak, zeby miec lekko ponad 100 punktow i do normalnego technikum sie powinienes dostać,jak lubisz informatyke to idź na informatyke, jak lubisz gotować to idź na jebanego kucharza, żadnej filozofii tu nie ma ;)

Opublikowano

Po informatyku w Polsce znajdziesz co najwyżej pracę na budowie. Jest teraz od cholery ludzi po technikach informatycznych i będzie więcej.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Po informatyku w Polsce znajdziesz co najwyżej pracę na budowie. Jest teraz od cholery ludzi po technikach informatycznych i będzie więcej.

jak sie interesuje informatyką to niech na to idzie, jak jest dobry w tym co robi, będzie uczyc sie sam w domu, skonczy jakies dobre studia to prace powinien znaleźć myślę. Informatyka ma zarówno duzą podaż jak i popyt, jest to kierunek przyszlosci, bo informatyka zawsze będzie się rozwijała

Opublikowano

jak sie interesuje informatyką to niech na to idzie, jak jest dobry w tym co robi, będzie uczyc sie sam w domu, skonczy jakies dobre studia to prace powinien znaleźć myślę. Informatyka ma zarówno duzą podaż jak i popyt, jest to kierunek przyszlosci, bo informatyka zawsze będzie się rozwijała

A jest kierunek bez przyszłości. Kucharze, lekarze, prawnicy, informatycy, murarze. Wszyscy będą zawsze potrzebni i w coraz większych ilościach.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Wlasnie chodzi o to, że ja nie wiem na co mam isc.

Oceny to same 3, jakoś tylko gram i sie ucze na 3 i tak powoli sie zyje na tej wsi.

583c1055257_i_tak_sie_powoli_zyje.jpg

Oceny nie są ważne, wazne są oceny z przedmiotów, ktore ci się liczą i egzaminy. Z egzaminów zdobądź tak z 65 punktów (łatwo), a co do ocen, to zakładając, ze idziesz na infromatyka to wymagać od ciebie bedą: matmy, polaka, angielskiego, informatyki. Ja z tego co pamietam z matmy mialem 3, z polaka 4, z angielskiego 4 i z infy 4. Nie bylo to ciezkie, w ogole prawie sie nie uczylem, tylko pod koniec cos poprawialem. 

Nie wiem tez jak mozesz nie wiedziec na co iść.. W sumie masz jeszcze rok, nie musisz juz teraz się stresować. W kazdym razie poszukaj jakie są szkoly w twojej okolicy i kilka powinno ci sie od razu spodobać, a wiekszosc powinienes od razu skreślić. Chyba wiesz co lubisz robić..

Opublikowano

@SумвιαN

Nie chce decydować za Ciebie. Jak interesujesz się informatyką to jasne. Idź i spróbuj ^^ Nie musisz się jeszcze tym stresować. Masz jeszcze trochę czasu. Zawsze możesz się przepisać do innej szkoły.

Trudno w wieku 15-16 lat podjąć niektóre decyzje. Możesz iść do takiej szkoły. Potem jak będziesz szedł na studia to możesz iść na prawo, medycynę.. ( kierunki z przyszłością według mnie, chociaż każdy zawód jest potrzebny ) bo Ci się informatyka odwidzi. Programista brzmi nawet całkiem nieźle ( jak będziesz dobry w tym co robisz, będziesz miał głowę na karku, jakiś pomysł na biznes, trochę szczęścia, pomoc od rodziny itp. to będzie Ci się dobrze / lepiej powodziło :D ) ale tak jak napisałem. Jeszcze długa droga przed Tobą ^^

Powodzenia :)

Opublikowano

gówno prawda. wejdź sobie chociazby na olx i zobacz oferty pracy w branzy IT, kilka tysiecy ogloszeń. no ale jak ktos tylko swoje umiejetnosci ogranicza do painta to pewnie faktycznie nie ma pracy dla takich ludzie. specjalista w jakiejs dziedzine ZAWSZE znajdzie prace, pozdro.

Opublikowano

Idź tam, gdzie chcesz, gdzie wiesz że będziesz się kształcił w swoich zainteresowaniach. Ja interesuje się fotografią i pare lat temu poszłam do technikum fototechnicznego i nie żałuję. Pomyśl na spokojnie co lubisz robić i kształć się w tym kierunku. ;)­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

jak chcesz isc na informatyka to liceum -> studia, teraz jest pelno technikow informatykow ktorzy c***a umieja ale popierdalaja na budowie i dumnie mowia o sobie co skonczyli jakby boga za nogi zlapali

moze ja mam takiego farta ale jak widze kogos po technikum informatycznym to zawsze jest jakims autyzmem

graphic.png

Opublikowano

Najważniejsze byś szedł tam gdzie będziesz czuł się najlepiej, bo będzie łatwiej Ci się uczyć i ogólnie rozwijać w tym kierunku. Też myślę, że jak chcesz na informatyka to lepiej iść do liceum, a później na jakieś dobre studia, bo w tych technikach to też różnie uczą.

Opublikowano

Jak nie wiesz co chcesz robić to Liceum. Co do technikum to budowlanka. Zawód pewny, a potem jak masz ochotę to na studia. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...