Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostałem oszukany podczas kupna konta w lolu

_eMek_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcialem kupic konto w lolu 50 zł paysafecard przez facebooka, i podalem 1 kod paysafecard 50 zl, i typ mnie zablokowal i usunal, moge pojsc z tym na policje zeby mial kare grzywnej itp? i odzyskam to?

Opublikowano

nie ma umowy kupna sprzedaży, nie odzyskasz kasy. Dlatego kupuje/sprzedaje się przez allegro itp. Bo tam jest umowa wiążąca. Trzeba być debilem żeby tak się dać serio.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Policja sie nie interesuje takimi internetowymi smieciami, a z tego co wiem wartosc skradziona musi byc wartosci 400 zl zeby sie tym zainteresowali.

Nie odzyskasz pieniedzy a ziomek ma z Ciebie korzysc. 

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Spróbuj napisać do psc o tym, że ktoś wykorzystał Twój kod. Jeśli zrobiłeś zdj, lub masz papierek (jeśli kupowałeś w sklepie) to może Ci zwrócą o ile nie została ta kasa wydana.

Opublikowano

Spróbuj napisać do psc o tym, że ktoś wykorzystał Twój kod. Jeśli zrobiłeś zdj, lub masz papierek (jeśli kupowałeś w sklepie) to może Ci zwrócą o ile nie została ta kasa wydana.

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Serio? to tak ide do sklepu kupuje psc 5000 zl doladuje go np do lola kupie rpki po 3 dniach napisze do psc zeby mi oddali kod bo ktos mi ukradl oddaja i mam 5 tysiecy kolejne na psc laduje w lola i mam rpki za 10k zl :D.Nie zwroca ci kasy :)

b53c9b011d5d0.jpg

Opublikowano

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Serio? to tak ide do sklepu kupuje psc 5000 zl doladuje go np do lola kupie rpki po 3 dniach napisze do psc zeby mi oddali kod bo ktos mi ukradl oddaja i mam 5 tysiecy kolejne na psc laduje w lola i mam rpki za 10k zl :D.Nie zwroca ci kasy :)

Działa to tak, że kod nie może być wykorzystany ani trochę. Wtedy oni go zdezaktywują czy coś i dadzą Ci nowy.

Opublikowano

Twoje "xD" jest prawie dłuższe niż sam post...

Niezupełnie o to mi chodziło i jak widać - źle mnie zrozumiałeś... Jeśli kupiłeś za psc RPki to Ci oczywiście kasy nie zwrócą. W poście pisałem o kasie którą ktoś doładował swoje konto na psc gdzie kasa nie jest wykorzystana, ty masz wykorzystany swój kod, a gość ma kasę. Tak jak pisałem wyżej nie jestem tego pewien, kiedyś obiło mi się coś takiego o uszy, nie mam pojęcia jak to się skończyło, ale zawsze może coś się chłopaka nakieruje.

Po poszperaniu trochę na stronie psc znalazłem to:

https://www.paysafecard.com/pl-pl/faq/przy-pomocy-mojej-paysafecard-zostala-zrealizowana-nie-zlecona-przeze-mnie-transakcja-co-mam-zrobi/

- Wyjaśnia dlaczego wydawało mi się, że te pieniądze można cofnąć.. 

https://www.paysafecard.com/pl-pl/faq/jak-moge-zlecic-zwrot-srodkow-mojej-paysafecard-1/

- Szczerze nie mam pojęcia o jaki zwrot chodzi i jak to wygląda. Niby przy wniosku nie podaje się swojego konta, ale skądś zwracać muszą.. Może najlepiej jakbyś do nich napisał? 

Opublikowano

"Niska szkodliwość czynu" . Gdybyś znalazł więcej osób, które ten typ oszukał i jeżeli łączna kwota przekroczy 399 zł, wtedy sprawa może zostać skierowana do prokuratora.

Rozumiem Twoje zdenerwowanie i w pewnym sensie sądzę smutek, ze straconych pieniędzy, taka kwota w młodym wieku to sporo, można za to kupić fajną grę. Jednak niestety nic Ci nie pomoże, możesz jedynie napisać z pytaniem do właściciela PaySafeCard o zwrócenie pieniędzy (w sensie do firmy).

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

Witam, chcialem kupic konto w lolu 50 zł paysafecard przez facebooka, i podalem 1 kod paysafecard 50 zl, i typ mnie zablokowal i usunal, moge pojsc z tym na policje zeby mial kare grzywnej itp? i odzyskam to?

To nie jest kradzież....:) ty mu po prostu dałeś te "pieniądze" i tyle w temacie,nie

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Wszystkie konta postacie skiny etc które są w grze League of Legends, są własnością Riot Games.

Sprzedaż i Kupno kont jest zakazana!

Niestety, pieniążków nie odzyskasz :( I musisz się pogodzić z tym..

Swoją drogą masz lekcję za jedyne 50 złotych. Miejmy nadzieję że się czegoś nauczyłeś :)

Miłego Wieczoru.

Opublikowano

To może w ten sposób:

• Zarówno kupno jak i sprzedaż kont w lolu jest zabronione - możliwe, że wywalczyłbyś nawet bana na konto(jeżeli założył jakąś aukcje internetową, to możesz to zgłosić),
  • policja się tym nie zainteresuje, a nawet jakby to zrobili, to i tak nic to by nie zmieniło,
  • zostałeś oszukany, bo jesteś naiwny,
  • pieniędzy nie odzyskasz,
  • nie poniesie też on żadnych konsekwencji, zaś ty w efekcie końcowym jesteś stratny.
Opublikowano

Policja sie nie interesuje takimi internetowymi smieciami, a z tego co wiem wartosc skradziona musi byc wartosci 400 zl zeby sie tym zainteresowali.

Nie odzyskasz pieniedzy a ziomek ma z Ciebie korzysc. 

300 zł jeśli dobrze pamiętam.

Cóż ja z perspektywy czasu mogłem 150 zł za kupno konta odzyskać, gdyż kupiłem je na allegro, choć kto wie... <Kilka lat temu>

­

Hello there.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...