Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trening klatki piersiowej

Dygo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję wielu ćwiczeń na klatkę piersiową. Sprzęt jaki posiadam to sztangielki, gryf łamany i prosty. Proszę nie pisać rozpiętek i zwykłego wyciskania sztangi leżąc. Co sądzicie o węższym łapaniu sztangi podczas wyciskania?

Opublikowano

Wyciskanie sztangi/sztangielek  leżąc w dół, wyciskanie sztangi/sztangielek leżąc w górę, rozpiętki leżąc w górę, pompki na poręczach, przenoszenie sztangielki za głowę (oczywiście robisz to tak, żeby ćwiczyć klatkę, a nie triceps).

Co do węższego łapania, jest ono potrzebne do prawidłowej rozbudowy klatki piersiowej tak samo jak łapanie szerzej.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Wyciskanie sztangielki węższym chwytem to ćwiczenie na tricka z tego co wiem. Jak masz ławeczkę to możesz robić hantelkami ćwiczenie podobne do rozpiętek. Jak masz kettla to też jest jedno fajne ćwiczenie na klate:

Opublikowano

Wyciskanie sztangielki węższym chwytem to ćwiczenie na tricka z tego co wiem. Jak masz ławeczkę to możesz robić hantelkami ćwiczenie podobne do rozpiętek. Jak masz kettla to też jest jedno fajne ćwiczenie na klate:

Nie mam kettla, możesz rozwinąć jak to ćwiczenie na ławeczce ma wyglądać?

Opublikowano

Nie mam kettla, możesz rozwinąć jak to ćwiczenie na ławeczce ma wyglądać?

No łapiesz gryf węziej. Nie wiem jak to Ci wytłumaczyć. Między rękoma przy ćwiczeniu na klatę jest dość spora odległośc, a przy ćwiczeniu trica ma być mała odległośc i ręce blisko siebie i wyciskasz normalnie jak na klate. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...