Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Soczewka - wypadła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oglądam sobie film, przecieram oko. Patrzę... I mam zoom. Na jedno lepiej na drugie gorzej. Idę do sracza, dotykam oka i boli. Nie ma soczewki.

Szukam po podłodze i znalazłem. Leżała z 5minut max.
Nie wiem jak to nazwać, ale się zgięła na pół? Jedna połowa była na drugiej.
Mam specjalny płyn, wsadziłem soczewkę do niej i... odczepiła się i wyleciał z niej syf z podłogi.
Soczewka jest teraz czysta i ma kształt jak nowa. Mogę ją dalej używać?

Opublikowano

Skoro jest czysta to czemu nie?

Czytałem na jakimś forum, że powinienem to wypierdzielić, ale to pisały jakieś gostki z 2 postami.

Opublikowano

Czytałem na jakimś forum, że powinienem to wypierdzielić, ale to pisały jakieś gostki z 2 postami.

a co ma w sumie ilosc postow do wiedzy?

Opublikowano

Załóż i sprawdź. Będzie boleć to zdejmiesz.

Opublikowano

Nic się nie stanie - oko ci nie wypłynie od razu;) Jak będziesz czuć dyskomfort to zdejmiesz. Noszę soczewki 8 lat wiec wiem co mówię.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Sam noszę soczewki

Jeśli spowrotem włozyłeś ją do pojemniczka i nalałeś płynu do niego i ona  się zdążyła oczyścić, a piszesz że jakiś syf od niej odszedł, to możesz na spokojnie ją włożyć do oka :3

btw. Ten płyn jest właśnie do czyszczenia soczewek ^^

Opublikowano

Sam noszę soczewki

Jeśli spowrotem włozyłeś ją do pojemniczka i nalałeś płynu do niego i ona  się zdążyła oczyścić, a piszesz że jakiś syf od niej odszedł, to możesz na spokojnie ją włożyć do oka :3

btw. Ten płyn jest właśnie do czyszczenia soczewek ^^

Teraz już nie będę zakładał tych soczewek, bo nie ściągałem przez 7 dni (mam miesięczne). Jutro z rana spróbuję. Ale gdy ją wsadzałem do pojemnika z płynem to była twarda (nie mocno). I nagle mięciutka i w normalnym kształcie :D

Opublikowano

bo soczewki wysychają dość szybko, jak zużyjesz to połoz np. na parapecie, na drugi dzień będzie porównywalna do skorupki jajka

a co do tematu to zależy jak brudno masz w pokoju, chyba logiczne, że jak ci wpadnie soczewka np. do kibla to raczej już jej nie założysz no chyba, że ci nie przeszkadza gówno w oku

btw. nie zdejmowałeś przez 7 dni również na noc?

x

Opublikowano

bo soczewki wysychają dość szybko, jak zużyjesz to połoz np. na parapecie, na drugi dzień będzie porównywalna do skorupki jajka

a co do tematu to zależy jak brudno masz w pokoju, chyba logiczne, że jak ci wpadnie soczewka np. do kibla to raczej już jej nie założysz no chyba, że ci nie przeszkadza gówno w oku

btw. nie zdejmowałeś przez 7 dni również na noc?

Nie. Robię już tak jakiś 4 miesiąc. Co tydzień tylko.

Opublikowano

A nie boli cię oko nie nic?Ja jak rano ubiorę,a późnym wieczorem chce zdjąc to czuje już dyskomfort, a też mam miesięczne soczewki tylko, że ja je zdejmuje na noc 

Opublikowano

a zakladaj, co za problem, jak cie nie bedzie uwierac to git, mi juz nie raz wypadla i jak nie mialem mozliwosci akruat to tylko w wodzie obmylem i na oko i zyje, a nosze juz 4 lata

Opublikowano

A nie boli cię oko nie nic?Ja jak rano ubiorę,a późnym wieczorem chce zdjąc to czuje już dyskomfort, a też mam miesięczne soczewki tylko, że ja je zdejmuje na noc 

Mam lekki z rana, gdy otwieram oczy. Tak jakbym je czuł. Ale to jest 5minutowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...