Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows 10 - bardzo dużo procesów, problemy

RetroN_

Pytanie

Opublikowano

Witam. Wczoraj zainstalowałem Windows 10 z Windows'a 7. Całość bardzo lagowała, aż wreszcie się komputer zaciął (pierwszy raz on się nigdy nie zawieszał). Uruchomiłem ponownie i dalej były lagi ale mniejsze i po jakimś czasie się to ogarnęło. Gdy wchodziłem na menedżer zadań dysk miał pare procent i za 2 sek już 99% / 100%. Gdy wychodziłem i za 15 sekund wchodziłem to samo. Teraz się tak nie dzieje, tylko jak coś przerzucam itp. Gdy drugi raz uruchomiłem bardzo długo system się uruchamiał. Potem za trzecim również, więc zacząłem go hibernować bo dużo szybciej się włącza i wyłącza. Zainteresowała mnie również ilość procesów która wynosiła ok. 50, gdyż w windowsie 7 miałem ok. 10. To bardzo dziwne.

post-1254830-0-31774300-1438512920.pngpost-1254830-0-89973200-1438512920.pngpost-1254830-0-44291700-1438512921.png

Szczególnie procesy svchost.exe których było aż 16, rozumiem kilka ale aż tyle?!

post-1254830-0-87244200-1438512921.png

Ogólnie czasem przylaguje troche ale da się wytrzymać. Pomocy nie wiem co robić.

PS. Ściągając csa przy instalowaniu wyskakiwał błąd "błąd zapisu na dysku". Ściągałęm pare razy i dalej to samo. Ściągałem na dysk D tak jak w win 7. Więc w końcu wybrałem Dysk C i próbując stworzyć folder w program files przez steam wyskoczył błąd, że jest zabezpieczony dysk czy cos takiego. Wybrałem pulpit i poszło i cs ściągnął się i zainstalował normalnie. I teraz gram w csa mając te 5 gb na pulpicie ://

PS2. Wątpie, żeby to były wirusy jak przed instalacją było anti malware skanowane i nic nie wykryte tylko jakiś trojan.downloader.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nic nie rób, procesy systemu to  nie twój problem bo maja być. W każdym windows tyle jest i nie pieprz że w7 ma 10 bo ma ich jeszcze więcej tylko nie umiałeś sobie wyświetlić wszystkich 

Praktycznie połowa z tego spowodowana jest programami które sam instalowałeś i działają w tle, głownie gry i inne pierdoły.

Wychodzi na to ze masz słaby sprzęt pod w10 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...