Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cheat engine - Znaki zapytania przy tworzeniu pointera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@MistrzMaster

No okej, łatwiej jest tak znaleźć pointera, czy przez "pointer scan for this address" , jak robie przez tą metodę to mi wywala po 20 tys. wyników i prawie każdy jest taki sam :P wyłączam grę robie tak samo i ciągle po 20k wyników

65135238787935115850.gif

Opublikowano

@dadajszen

Sam sobie odpowiedz, skoro jedną metodą nie potrafisz go znaleźć a drugą tak, to przecież sam wiesz którą jest łatwiej ;o. Wyniki nie są takie same bo pointerscan nie pokazuje takich samych wyników, mogą jedynie wskazywać na ten sam obszar pamięci, i zapewne wskazują. Inna sprawa to taka że część tych pointerów zmieni się po wyłączeniu gry i lepiej szukać jednolevelowych bo mniej kodzenia, i łatwiej przeglądać struktury (takie jest moje zdanie). Proponuje najpierw zrozumieć jak to działa bo co z tego ze wszystko będziesz miał na pointerscanie jak przy kodzeniu będziesz miał milion pytań bo nie będziesz wiedział jak coś działa (co wnioskuje po pierwszym poście w temacie)

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

@MistrzMaster

Okej, pooglądałem filmiki i myślę że już ogarniam pointery. Mam pytanie jak zrobić trainer? Ten D3D z Cheat Engine jest lipny, oglądałem różne filmiki jak zrobić trainer w c++ to nie o takie trainery mi chodzi. Znajdę gdzieś w sieci jakiś sourcecode żeby zamrażało adres albo zmieniało wartość? 

65135238787935115850.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak mogę znaleźć adres bazowy?

Mam na zielono taki adres : FFEAAA38 ( on się zmienia jak wyłącze gre ) 

Oraz taki pointer : minesweeper.exe+AAA38 + offset 120

Mam kod do stworzenia trainera w VB

WriteDMAInteger("MineSweeper", &HFFEAAA38, {&H120}, TextBox1.Text, 1)

I nie wiem jak mam znaleźć ten adres 

65135238787935115850.gif

Opublikowano

@dadajszen

Okej, pooglądałem filmiki i myślę że już ogarniam pointery.

Chyba jednak nie za bardzo :D

Poszukaj funkcji na pobieranie adresu modułu, albo sprawdź czy jest stały. (ok zobaczyłem i chyba jednak nie jest ale nie jestem pewny, bo z niewiadomych powodow olly nie wykrywa mi sapera)

Wpisz w google: vb get module baes adress, i jeśli przez "mam kod do stworzenia trainera" mam rozumieć że skądś to skopiowałeś to trochę słabo. :(

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano
Public Class Form1

Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
        Try
            Dim p As Process = Process.GetProcessesByName("MineSweeper")(0)
            For Each MOZ As System.Diagnostics.ProcessModule In p.Modules
                If MOZ.FileName.IndexOf("minesweeper.exe+AAA38") <> -1 Then
                    MessageBox.Show(MOZ.BaseAddress.ToString)
                End If
            Next
        Catch

End Try
    End Sub
End Class

Mam taki mój kod, jak do tego dorzucić funkcję aby po kliknięciu Przycisku zmieniało wartość ? Byłbym bardzo, ale to bardzo wdzięczny gdybyś mi @MistrzMaster pomógł :)

@mam coś takiego

Public Class Form1

Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
        Try
            Dim p As Process = Process.GetProcessesByName("MineSweeper")(0)
            For Each MOZ As System.Diagnostics.ProcessModule In p.Modules
                Dim asd As String = TextBox1.Text
                If MOZ.FileName.IndexOf("minesweeper.exe+AAA38") <> -1 Then , asd) 
                MessageBox.Show(MOZ.BaseAddress.ToString)
                End If
            Next
        Catch

End Try
    End Sub
End Class

Ale wywala 2 errory i 6 warningsów :/

65135238787935115850.gif

Opublikowano

@dadajszen

Nigdy nie bawiłem się w vb, ale w dalszym ciągu nie widzę tu funkcji która pobiera baseadress modułu.

Tak jak mówiłem, naucz się podstaw jakiegoś języka i dopiero później baw się w takie coś. Poza tym nic mi z tego że masz 2 errory jak nawet nie wiem o jakiej one są treści

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Error 8 'End If' must be preceded by a matching 'If'.
Error 7 Syntax error. C:\Users\Damian\Documents\Visual Studio 2012\Projects\Saper Trainer\Saper Trainer\Trainer v.20.vb 8 77 Saper Trainer

65135238787935115850.gif

Opublikowano

@dadajszen

No to po tym pierwszym errorze widzę, że raczej nie miałeś styczności z programowaniem w ogóle. :P

Poczytaj sobie co to instrukcja warunkowa i dodaj kod na pobieranie base adresu modułu. Moim zdaniem na serio teraz nie opłaca ci się tego robić. Z kopiowania nie ma żadnej satysfakcji a tylko marnujesz swój czas, zamiast uczyć się podstaw i rozumieć co robisz.

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

@MistrzMaster

mam taki kod :

Dim GothicBase = Process.GetProcessesByName("MineSweeper.exe")(0).Modules(0).BaseAddress
        Dim czytaj = ReadInteger("MineSweeper", GothicBase + &HAAA38)
        Dim wartosc = "43"
        Try
            WriteInteger("MineSweeper", (czytaj + &H120), wartosc)
        Catch ex As Exception
        End Try

End Sub
End Class

Wywala mi taki błąd : http://iv.pl/images/14918498510159463071.png

Jak dodać do tego kodu funkcje zeby dodalo 100 wartości? 

65135238787935115850.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...