Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mag - Ogólna pomoc, parę pytań ... [ASMO]

Mr.Madness

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Może ktoś dokładnie opisać mi Maga ? jak powinienem grać ? jakie questy robić ? jakie zdolności rozwijać (zbieractwo itp.) ?

Również bym prosił o jakiś build dla Maga, jakie kamyki wkładać itp. ? jakiś build pod PVP ze stygmatami.

Ogólnie bardzo bym prosił żeby ktoś dokładnie mi go opisał.

Poleci limit like przez 7 dni.

Opublikowano

Graniem magiem nie różni się niczym specjalnym od grania innymi klasami. Pisząc Mag, zapewne masz na myśli sorca ( czarodziej ).

Jest to typowy dps ( dps prawie taki sam jak assassin ), ma dużo cc, slepów, buffów na dmg, tarcze absorbującą dmg, teleporty itp. W pvp pamiętaj o slepach ( uśpienia ). Sorc castuje skille nawet do 5 sek, więc od razu po rozpoczęci pvp używaj slepa.

Sorc ma do wyboru 2 bronie. Book ( książkę ) i orb ( kule ). Oczywiście noś orb, bo ma większy magic atack i magic bost. Przed dodaniem gunnera, miał najmocniejsze skille. Więcej o skillach znajdziesz tutaj

http://aiondatabase.net/pl/skills/wizard/

Questy w pierwszej kolejności robisz żółte, potem niebieskie, a gdy brakuje ci expa to rób błękitne. Ogólnie z expem nie ma problemów. Możesz również robić instancje, bo moby dają tam sporo expa.

Po 10lvl możesz rozwijać pozyskiwanie esencji ( tak zwane zbieractwo ) i pozyskiwanie eteru ( w miejscach gdzie możesz latać masz na niebie takie kryształki ). Są to bardzo ważne profesje, bo możesz samemu zbierać składniki na potki lub scrolle. Zajmij się również alchemią. Jest to profesja dzięki której możesz crafcić sobie potki, scrolle oraz broń.

Co do stigma bulidu, to każdy poleca taki http://aion.aspirine.su/stigma/?lang=en#gCnakeBgfbafaaacaugwaifBceBhdqa

Ogólnie chodzi o to by mieć Glacial Shard i Storm Strike. Resztę możesz sobie dobrać wedle gustu. Mi przydawało się castowanie za 50% many, bo jego niektóre skille zżerają mane bardzo szybko.

Kamyki ( manastone ) wkładaj pod magic bost. 10 ptk. magic bost to 1% obrażeń więcej dla magicznych skilli. Polecam robić różowe questy ( daje je npc przed wejściem na instancje ), bo 1 quest daje ci 5 dobrych kamieni, a questów jest sporo. Od niedawna jest bardzo ułatwiony sposób wkładania manastone, więc warto zbierać nawet te +16 mb, dropiące z mobów. Po 65lvl zaczniesz również wkładać magic acc ( celność magiczna ). Macc jest bardzo ważne na bossy. Nie wiem ile dokładnie musisz go mieć na danego bossa, ale o to się na razie nie martw. Zanim uzbierasz kinah na manastone, to trochę czasu minie. Sorc ma też sporo skilla na zwiększenie mcc o 300, 500, 1000, także nie martw się o tą statystykę.

Ogólnie bardzo polecam postać. W przedziale 20-40lvl w pvp nie ma sobie równych, bo przeciwnik pada na 1-2 skille. O mane również nie musisz się tak martwić, bo zawsze możesz crafcić sobie potki na manę, co nie jest ani kosztowne, ani czasochłonne. Masz również taki ciekawy skill http://aiondatabase.net/pl/skill/1425/dzięki któremu podczas bicia bossów na dungeonie nie musisz się martwić o manę.

Jeśli miałbyś jeszcze jakieś pytania to śmiało pisz :)

Opublikowano

@Sinlay dzięki za twoją odpowiedz w temacie.

Bardzo mi pomogłeś odnośnie buildu i gry Magiem, myślę że więcej pytań już nie będę miał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...