Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bany za reporty "Zlosci".

Kilower

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem zaciekawiony, jak dziala system banowania w tej grze.

Nie jestem toksycznym graczem, miewam zle dni jak kazdy, czasem napisze ze ktos robi cos zle, innym go pochwale.

Reporty dostaje glownie od enemy, albo od "Zbuldupionych" dzieci, bo np. nie zgankowalem im Topa, Albo zgankowalem zle.

Po jednej z gier, dostalem "Swiete slowa od Rito".

image.jpg

Nie zbyt zadowolony z dzialajcego systemu banowania, wszedlem na swojego e-maila, aby sprawdzic za co zostalem zreportowany oraz zbanowany.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Jedyne co bylem wstanie zobaczyc na tym czacie, co by moglo podchodzic pod negatywne podejscie do gry czy cokolwiek, to "Report Riven" ale nawet wtedy, powinno byc ostrzezenie, chat rest. cokolwiek, a nie ban na 14dni.

Jak dziala ten system ? Gdy sie dostanie za duzo reportow, dostaje sie poprostu bana ?
Nawet jak reporty sa bezpodstawne/smieszne/od "Zbuldupionych dzieci" ?

Na un-ban nie ma szans, bo od automatu.
Nie uwazacie ze to jest smieszne ?

Ps. Nie przyszedlem sie wyplakac, nie o to chodzi, jestem poprostu zaciekawiony, dlaczego musze spedzic dwa tygodnie na smurfie, gdy taki Janusz, z Enemy team, powie mi ze mam sie Powiesic i dostanie chat restrict.

Edited_1.png

Opublikowano

Wydaje mi się, że nawet "report Riven" nie jest toksyczne. Ten system jest po prostu do luftu i nic z tym nie zrobisz. :/ Też nie raz dostałam ostrzeżenia, a toksyczna nie byłam. 

Opublikowano

Powróciłem do lola tydzień temu. Aktualnie posiadam 9lv a już dużo reportów dostałem za negatywne nastawienie. Tylko sam nie wiem jakim cudem skoro przez wszystkie gry grałem normalnie, próbowałem coś ugrać, ale nic nie zrobisz debile reportują dla fun'u, a później za takie ciulstwo leci ban. Mam nadzieję, że Rito ogarnie ten problem. :/ :D

Opublikowano

Bo ten system powinien przejść głęboką modernizację. Bo póki co działa on na zasadzie "masz dużo reportów, dostaniesz bana a jesteśmy tak głupi, że automat specjalnie nie będzie odróżniał czy report był słuszny". Rito pls.

#OpISIS

Opublikowano

­Co prawda, to polega na tym, że jak nafeedujesz albo nie będziesz odzywał się do teamu, lub do jednej osoby, ona da Ci reeport za flame, no bo przecież dostaniesz bana racja?

Znalazłem osobę, która jak "ona" nafeeduje, to reeportuje team za flame (?). Mam nadzieję, że ten system zostanie znowu usunięty...

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Ogolnie caly system Rito jest na niskim poziomie.

Gralem z kolegą pare gierek na smurfie, nic nie piszac na czacie dostal bana na 75 gier chat restrict. 

Drugi raz gram z kolegą tylko juz na wyzszym elo, po skonczeniu gry dostal bana na 25 rankedow. ( wtf ? )

To samo sie tyczy Low Prority Quene. Gralem ostatnio sam ze sobą duo w low elo, poszedlem sie wysrac wrocilem w 15 minucie ( xD ) niestety przeciwnicy byli tak slabi, ze na obu postaciach zrobilem staty po 5/1 i wygralem mecz do 35 minuty - dostalem bana na oba konta. Meh :/

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Ja rok temu za granie ap rengarem na high d1 dostałem chat restriction na 2 tysiące gier, teraz to poprawili i za trollowanie nie dostaje żadnych banów Kappa

Opublikowano

Ogolnie caly system Rito jest na niskim poziomie.

Gralem z kolegą pare gierek na smurfie, nic nie piszac na czacie dostal bana na 75 gier chat restrict.

Drugi raz gram z kolegą tylko juz na wyzszym elo, po skonczeniu gry dostal bana na 25 rankedow. ( wtf ? )

To samo sie tyczy Low Prority Quene. Gralem ostatnio sam ze sobą duo w low elo, poszedlem sie wysrac wrocilem w 15 minucie ( xD ) niestety przeciwnicy byli tak slabi, ze na obu postaciach zrobilem staty po 5/1 i wygralem mecz do 35 minuty - dostalem bana na oba konta. Meh :/

Ty zasługujesz na permbana na wszystkie konta.

@topic: Ten system nigdy nie działał dobrze. Kiedyś nic nie robił, teraz robi za dużo.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Generalnie nie wiem czy nikt nie zauważył, ale jest tam użyte 'ffs', które jest uważane za wulgarne/toksyczne. Często za takie zwroty lecą bany, więc polecam nauczyć się tego nie używać. 

Według rito jest to słuszne, bo znajduje się ten zwrot 'for f**k sake' , który system uznał za wulgarny i toksyczny. Rito plz. 

Opublikowano

No dobra ale stfu czy fu czy fucking kid itp. To nie sa wg mnie powody zeby oskarzac powinni np. Sprawdzac kto zaczal klotnie bo jak np. Dzieciak majacy 3/17 pisze fucking noob team retards czy uninstall this game a ty piszesz shut up kid i dostajesz banicje jest bez sensowne rowniez uwazam ze system zawodzi rozumiem jak ktos pisze np. Die fucking jaw czy i will kill your family ale takie zwykle stfu kid nie powinno byc brane pod uwage

Opublikowano

Nie grałem pół roku, wszedłem, pograłem łącznie 5 gier. W nich nikogo nie wyzywałem, nawet nie flamowałem, totalnie wszystko ok. Wchodzę przed chwilą i dostałem blokadę na kilka dni bo mnie raportowali gracze za nic :). W blokadzie że "Niewłaściwe zachowanie". A nawet 1 słowa negatywnego nie użyłem, nie chciałem nikogo raportować itp, grałem także dobrze. Raportowały dzieciaki które myślały że im ksuje lub po prostu z nudów.

To automat lub siedzi jakiś skurwysyn moderator i nie patrząc na to czy zgłoszenie jest poprawne banuje hurtem

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

Poprostu nie potrafia systemy stworzyć i tyle za byle gowno typu f**k you mozna dostac bana na 14 dni albo na chat ja przez caly sezon 4 mialem bany na chat :D a pisalem tylko gj xDD teraz nie gralem z tydzien a tu banik 75 gier przegralem je potem kolejne 125 :D tak dziala rito 

b53c9b011d5d0.jpg

Opublikowano

@Kilower widzisz na dole: Ten rodzaj zachowania jest nie do zaakceptowania w tej społeczności. Jeśli nie masz nic dobrego do powiedzenia nie mów nic.

I nie masz co płakać, że system jest zły dostosuj sie albo dostaniesz kolejne :)

a Janusz z enemy team co ma Ci innego do powiedzenia? że cie zaraz ktoś zgankuje bo jego jungler idzie w twoją strone?

Kappa

Hejo

Opublikowano

@Kilower widzisz na dole: Ten rodzaj zachowania jest nie do zaakceptowania w tej społeczności. Jeśli nie masz nic dobrego do powiedzenia nie mów nic.

I nie masz co płakać, że system jest zły dostosuj sie albo dostaniesz kolejne :)

a Janusz z enemy team co ma Ci innego do powiedzenia? że cie zaraz ktoś zgankuje bo jego jungler idzie w twoją strone?

Kappa

@her0es

Nawet nie doczytales posta do konca, napisalem ze nie placze...

Od kiedy wyrazenie swojej opini w internecie jest zawsze odbierany jako placz ?

Nie pisalem nic zlego,moze masz inne oczy i jednak widzisz cos takiego, w takim razie podziel sie swoja inteligencja z nami i mi to wskaz.

Typowy janusz z mojego teamu bedzie mi spamowal ze mam sie powiesic, bo zle mu zgankowalem i dostanie chat rest :D

Gdy ja napisze zeby nie chodzic 4v5, dostaje bana na 14dni, wedlug ciebie system dziala sprawnie ?

Generalnie nie wiem czy nikt nie zauważył, ale jest tam użyte 'ffs', które jest uważane za wulgarne/toksyczne. Często za takie zwroty lecą bany, więc polecam nauczyć się tego nie używać. 

Według rito jest to słuszne, bo znajduje się ten zwrot 'for f**k sake' , który system uznał za wulgarny i toksyczny. Rito plz. 

@Silhouette

Ja cie bardzo przepraszam, nie interesuje mnie interpetacja rito trzech liter ffs, ja poprostu napisalem F F S, nic wiecej.

Nie powinnienem nawet za to, dostac bana.

Trzy nie wulgarne litery, jak na moje, to moge powiedziec ze chcialem przekazac tajna wiadomosc swojemu duo q, cokolwiek.

Jak tak ma byc, to wgl. przestane klawiature uzywac, bo przypadkiem napisze FU i dostane perma na konto =,="

Najlepsze jest to, ze jak nie bede wgl. pisal z ludzmi, to dostane bana za brak komunikacji :D

Loose/Loose dla gracza, GJ RITO.

Edited_1.png

Opublikowano

@her0es

Nawet nie doczytales posta do konca, napisalem ze nie placze...

Od kiedy wyrazenie swojej opini w internecie jest zawsze odbierany jako placz ?

Nie pisalem nic zlego,moze masz inne oczy i jednak widzisz cos takiego, w takim razie podziel sie swoja inteligencja z nami i mi to wskaz.

Typowy janusz z mojego teamu bedzie mi spamowal ze mam sie powiesic, bo zle mu zgankowalem i dostanie chat rest :D

Gdy ja napisze zeby nie chodzic 4v5, dostaje bana na 14dni, wedlug ciebie system dziala sprawnie ?

Piszę to z litości..

1. przeczytałem do końca bo gdzie jak nie na końcu jest o januszu z enemy team?

2. "Od kiedy wyrazenie swojej opini w internecie jest zawsze odbie..." od "zawsze"

3. już wystarczy że dyskutując się tak zniżam

4. mowa była o Januszu z enemy, nie Twojego teamu

w dodatku co Cie obchodzi jego konto? martw sie lepiej o swoje żebyś perma nie dostał

takie moje pro tipy dla Ciebie

i tak, system jest okej :) ja bana nie mam

Hejo

Opublikowano

Jak dla mnie to powinni zrobić opcję raportu już w trakcie gry, jak w csie. Kiedy ktoś trolluje podczas gry to wszyscy w drużynie myślą tylko REPORT REPORT zamiast skupić się na grze, to myślą już o raportowaniu. Trochę nieprzemyślane.

Opublikowano

Piszę to z litości..

1. przeczytałem do końca bo gdzie jak nie na końcu jest o januszu z enemy team?

2. "Od kiedy wyrazenie swojej opini w internecie jest zawsze odbie..." od "zawsze"

3. już wystarczy że dyskutując się tak zniżam

4. mowa była o Januszu z enemy, nie Twojego teamu

w dodatku co Cie obchodzi jego konto? martw sie lepiej o swoje żebyś perma nie dostał

takie moje pro tipy dla Ciebie

i tak, system jest okej :) ja bana nie mam

Ja też nie miałem bana, no może raz na eune jak sie z kimś kłóciłem, ale na euw nie dostałem ani razu, wiec to dziwne ze kazdy dostaje bana z automatu. :v

czupakabra0623_eune_82_3_text.png

Opublikowano

Z tym systemem się zgodzę a szczególnie z leavebusterem, to dziadostwo działa zbyt pochopnie, daje z automatu kolejke z niskim priorytetem zaraz grze, nawet jak ci klienta na początku zcrashuje. Oczywiście support LoLa ma to gdzieś, bo zaraz odpiszą: ,,niestety, ale system działa automatycznie, a my nie mamy wpływu na to''.

Co raz więcej graczy zaczyna nadużywać opcji reportowania po grze i lecą reporty od tak, bo babcia nie dała pieniędzy na skina, a druga osoba ma skina i musi dostać reporta.

Opublikowano

Każdy zapomniał o jednym szczególe że riot games najlepsza firma która wyprzedziła google w zyskach nie może stworzyć dobrego systemu wierzycie takie bajki oni mają pieniądze mogą zatrudnić strasznie dużo doświadczonych działających w tej dziedzinie system ludzi najlepiej jak by była nowa tematyka forum lola czyli poprawione zasady i napisane czego nie można pisać w lolu słów kluczowych które wyłapią 

boty i z automata zbanują szkoda że kasa uderza po co wydawać jak można to pomnażać eh przykład grałem vayne na pozycji adc teem mnie flamił że nie pomagałem im w tfa jak miałem pomóc jak musiałem najpierw odpuszować bota bo grałem tylko ja na bocie bo niestety support leona postanowiła być drugim Dariusem i poszedła na top line i byłem sam z blitzcrangiem i quin ale i tak wygraliśmy a na końcu leona napisała mi że good luck in tribunal ja już nie wiem co oni tam biorą niech lepiej zmienią dilera .

ps 

przepraszam za błędy ale jak napisze jakieś słowo obok to mi kasuje znacie jakiś skrót na klawiaturze .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...