-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Dusher
Dusher
Skoro twój sprzęt nie przeszedł "kwalifikacji" znaczy to że nie możesz zainstalować nowej windy. Auto instalacja / update jest / był dostępny tylko dla konfiguracji / sprzętu który był zgodny z nowym Oknem. System będzie działał albo źle, albo z problemami albo nie będzie dało się na nim pracować. Spróbuj też poszukać na stronie producenta czy planuje wsparcie i uddate czy też nie.
Force install nie jest zalecany.
Tym bardziej że mimo iż to oficjalna wersja - jest masa problemów od daty premiery - niezgodność sterowników, obniżenie wydajności w grach ( borykam się z tym sam, wydajność spadła mi o około 50-70 % w porównaniu do Win 7) z czym męczy się co 3ci użytkownik ( sam rozmawiam /dyskutuję z tysiącami ludzi na różnych forach którzy czekają na poprawę tego), do tego w sytuacjach niezgodności sprzętu dochodzi do różnych dziwnych zjawisk - to nie działa klawiatura, to
To Community MS - niby forum gdzie możesz pytać i liczyć łaskawie na odpowiedź w sprawie problemów - ja próbowałem nawet na oficjal suport dzwonić do US, ale czas oczekiwania to ponad 300 minut ... Zresztą jak zaczniesz przeglądać tematy i działy, zobaczysz że problemów jest kosmicznie dużo.
Co najśmieszniejsze - jak byś chciał / miał PC i zmieniał jakiś sprzęt - nie aktywujesz już systemu na nowym sprzęcie - będziesz musiał kupić nowy system bo jest on przypisane do konta Microsoft , przez który system ów aktywujesz, i klucz jest przypisany tylko do danego sprzętu , więc na przykład zmiana karty , dysku itp. itd. = nowy zakup systemu bo obecny klucz przestanie działać bądź ponowna instalacja systemu nie przejdzie aktualizacji z nowym sprzętem - informacja z oficjalnego suportu MS
Ponoć w sierpniu / na dniach ( info oficjalne ) ma wyjść pierwsza duża poprawka ( przed jesiennym wielkim update ) która ma naprawić / poprawić kilka krytycznych / poważnych problemów. Ile z tego - czas pokaże , bo ta zapowiedziana wielka poprawka na jesień ma naprawić , dodać , zmienić masę innych rzeczy w systemie. Jak na te kilka dni "istnienia" windy 10 - więcej kłopotów niż pożytku...
Dla dzieci gimby i no brainów które zaczną mi hejtować ze gówno wiem i gram na drewnie , moja konfiguracja :
Intel Core i7 4790
16 gb ram
gf 980
dysk sdd 120 + hdd 1TB
Itp. itd.
P.s jeśli zły dział - srki i proszę o przeniesienie...
P.S - sry za "błond" w temacie - zamyśliłem się nad czymś innym
:D
Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :)
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.