Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Permissie Administracyjne

Ne La

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie , mam dość duży problem minowicie stworzyłam sobie na moim serwerze rangi administracyjne TA , jSA , SA , SSA itd. I właściciel kanłu z rangą channel admin może mi np. Nadać rangę zbanowany i taka ranga zostaje zbanowana , czy np. Nie mogę mówić i wtedy administrator nie może mówić a chcesz aby po nadaniu tych rang administrator nie był zbanowany i mógł mówić.

To mój pierwszy problem a drugi jest taki iż te rangi kanałowe mogą też kickować administratora z kanału chociaż rangi administracyjne mają ustawione needed kick from channel na 99999 .

Oczekuje pomocy w temacie a nie postów typu , daj ip tsa to ci pomoge.

Pozdrawiam . :)

Opublikowano

Następnym razem przeczytaj co napiszesz przed wysłaniem ^_^

Proponuje Ci ustawić takie uprawnienia i dać znać czy wszystko w porządku.

Rangi kanałowe.

Channel Admin:

28703xD.png

Operator:

13956xD.png

Voice:

26981xD.png

Rangi serwerowe.

SSA:

17026xD.png

SA:

06748xD.png

jSA:

24513xD.png

TA:

86549xD.png

Co do wyrzucania ustaw aby "Channel Admin" miał uprawnienia "i_client_kick_from_channel_power" oraz "i_client_needed_kick_from_channel_power" na 50.

49185xD.png

Opublikowano

Dalej to samo nic nie pomogło , nadal mogą nadawać administratorowi - Nie mogę mówić itp. chociaż to ustawiłam. Tak samo kickowanie :/

:(

Opublikowano

Prawdopodobnie masz ustawione, że Channel Admin może wyrzucać kogoś z serwera, taka permisja - Client can Kick from the channel.

Ale wątpię bo na to się nie przymyka oka.

Opublikowano

Dalej to samo nic nie pomogło , nadal mogą nadawać administratorowi - Nie mogę mówić itp. chociaż to ustawiłam. Tak samo kickowanie :/

:(

Zrób wszystkie rangi od zera.

Opublikowano

Oczekuje konkretnej odpowiedzi... "a nie zrób rangi od zera ," gdyż na pewno jest wyjście z owej sytuacji.

Poczekam jeszcze, może ktoś inny będzie w stanie mi pomóc.

Opublikowano

Oczekuje konkretnej odpowiedzi... "a nie zrób rangi od zera ," gdyż na pewno jest wyjście z owej sytuacji.

Poczekam jeszcze, może ktoś inny będzie w stanie mi pomóc.

Po prostu musisz usunąć obecne uprawnienia, które posiada przykładowo ranga SA i ustawić je na nowo, żeby nic się nie komplikowało, bo mogę się założyć, że masz niezły bałagan w permissions ;).

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...