Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

World Guard i problem z mobami

lolux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż po wpisaniu komendy "/region flag __global__ build deny" na całym świecie jest wyłączone budowanie i o to mi chodzi, ale jednocześnie nie można ranić mobów (przynajmniej pasywnych bo zombie mam wyłączone na serwerze). Co należy zrobić by na całym świecie nie można było budować ale jednocześnie umożliwione było zabijanie zwierząt które napotkamy?  próbowałem z innymi flagami takimi jak mob-damage itp. ale niestety nie pomogło,  to raczej odnosi się do obrażeń skierowanych przez moby w naszą stronę, a nie odwrotnie. Pilnie potrzebna pomoc bo nie mam pomysłu jak to rozwiązać :x

Opublikowano

Niektóre wersje pluginu WorldGuard są zbugowane. Normalnie nie powinno tak być jak opisałeś. Sprawdź inne wersje pluginu na Twoją wersję serwera.

Pomogłem? Daj lajka! :D

Opublikowano

Mam najnowszą wersję 6.1

na oficjalnej stronie pisze: "This version supports Minecraft 1.7.9, 1.7.10 and 1.8." Mój serwer stoi na wersji minecrafta 1.7.10 więc wersja pluginu powinna być odpowiednia.

Moge zmienić na starszą, ale na którą ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...