Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer bez OC do 3000 - renderowanie i streaming

GenialnyŻółw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TAK JAK W TEMACIE. Moje morelki małe, potrzebuje zestawu. Zaznaczam, że chodzi mi o maksymalną wydajność do gier i LEKKIEGO RENDERINGU. 

Oczywiscie zrealizuje wasz kodzik :-) Do dzieła. 

Opublikowano

@CiasteczkoMen

Zestaw jest dobry, tylko zmieniłbym grafikę na R9 280X od MSI. O wiele lepsza kultura pracy, ładny design i dobre chłodzenie.

(BTW. masz błąd w poście. Nie i5 4560 tylko 4460 :P)

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-r9-280x-gaming-3gb-ddr5-pci-e-384bit-dvi-hdmi-2mdp-box-r9-280x-gaming-3g-599404/

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od powstania tematu już jakiś czas minął i dziś finalnie mam zamiar nabyć maszyne. Mam kilka ostatecznych pytań. 

Gdy patrze na topowych streamerów używają oni 2x pecetów do zabawy. Czy procesor, który podał CiasteczkoMen wystarczy do tego typu zabawy?

Czy mogę czuć dyskomfort w niektórych momentach użytkowania? Wiem, że 3k to nie duży budżet ale pragnę wykorzystać go maksymalnie. 

Dlatego, że jestem bardzo zdeterminowany - chciałbym poznać oc troche bliżej. Czy to poprawiło by mój konfort pracy przy moich środkach? 

Czemu ludzie tak bardzo unikają procesów amd? NP. http://www.morele.net/procesor-amd-fx-9370-x8-4400mhz-am3-box-fd9370fhhkwox-698139/ 

Z góry dziekuje za odp.

Opublikowano

https://www.youtube.com/watch?v=_Vtg5SJZNe4 

Co myślisz o tego typu testach? Dlaczego ten amd, który jest z tej samej pułki może stawać łeb w łeb z intelem. Ten chłopak mówi do tego, że ma możliwość OC.

To daje mi dużo do myślenia. 

Opublikowano

Zaufam Ci, powiedz mi ostatnią rzecz. Czy przy procesorze 4460, który mi dałeś nie bedzie problemów ze streamem? To dosyć istotna rzecz. Czy uciągnie stream np gt5 na średnich? Wiem, że to trudne pytanie. 

Gdybyśmy dołożyli 300 zł czy miało by to konkretny wpływ na jakość procesora?

Opublikowano

Zaufam Ci, powiedz mi ostatnią rzecz. Czy przy procesorze 4460, który mi dałeś nie bedzie problemów ze streamem? To dosyć istotna rzecz. Czy uciągnie stream np gt5 na średnich? Wiem, że to trudne pytanie. 

Sam mam ten procek i spokojnie do wszystkiego wystarczy, ale zależy co streamujesz. Odpuść AMD, nie nadają się do gier. Nie da się przewidzieć ile będziesz miał fps w danej grze, tym bardziej ze streamem. 

Czemu ludzie tak bardzo unikają procesów amd? 

Bo są gorsze do gier. Tyle. "Wincyj rdzeniuf!"

Opublikowano

Na AMD będziesz miał mniej fps w grach niż przy intelu. Zwłaszcza w GTA i mieście. Tam jest potrzebny mocny procesor, więc intel wygra, ale to nie będą aż tak diametralne różnice (mówię o podkręconym FX8320)

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...