Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Defekt kolorów monitora Photoshop

Scientist.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

POMOCY! W Photoshopie zamiast białego jest jasno żółty po tym jak zainstalowałem Windows10. Na początku pisało, że mam defekt kolorów monitora, ale ignorowałem to i kliknąłem 'nie pokazuj nigdy więcej'. Jak naprawić kolory?

Opublikowano

​Kiedyś było to juz tutaj wałkowane, bo sama pomagałam komuś. Spróbuj ­przed uruchomieniem PS wcisnąć ctrl+alt+shift, pojawi się pytanie - zgódź się, później powinno być pytanie odnośnie profilu monitora, wybierz wtedy Ignore Profile i zaznacz żeby nie pokazywało tego więcej.

I miejmy nadzieje, że to zadziała i wszystko ładnie się pokaże, jak nie to będziemy myśleć dalej.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

​Kiedyś było to juz tutaj wałkowane, bo sama pomagałam komuś. Spróbuj ­przed uruchomieniem PS wcisnąć ctrl+alt+shift, pojawi się pytanie - zgódź się, później powinno być pytanie odnośnie profilu monitora, wybierz wtedy Ignore Profile i zaznacz żeby nie pokazywało tego więcej.

I miejmy nadzieje, że to zadziała i wszystko ładnie się pokaże, jak nie to będziemy myśleć dalej.

Widziałem taką odpowiedź na innym forum, ale jak klikam tą kombinacje to się nic nie dzieje. :v

@kavoweciastko

Opublikowano

@Scientist. Dziwne. A próbowałeś w ustawieniach w photoshopie (kolory) jakoś zaradzić temu? Ewentualnie zobacz sterowniki czy aktualne są, niektórzy też specjalnie je odinstalowują, różnie bywa. I czy problem występuje tylko w PS czy generalnie z tym żółtym tak jest?

­VeIMQWU.png

Opublikowano

@Scientist. Dziwne. A próbowałeś w ustawieniach w photoshopie (kolory) jakoś zaradzić temu? Ewentualnie zobacz sterowniki czy aktualne są, niektórzy też specjalnie je odinstalowują, różnie bywa. I czy problem występuje tylko w PS czy generalnie z tym żółtym tak jest?

Tylko w PS. @kavoweciastko

Opublikowano

@Scientist. A może shift+ctrl+k i w rubryce ­working spaces i ustaw rbg jako opcje monitora. Może to pomoże, bo już zaczynają mi się kończyć pomysły jak temu zapobiec. 

Dziękuje działa. Ty mi zawsze pomożesz. <3

Zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...