Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows 10 - Błąd systemu plików (-1073741819)

traVisTB

Pytanie

Opublikowano

Uaktualniłem wczoraj system z Win 7 do Win 10 i teraz nie mogę uruchomić niektórych aplikacji oraz zmienić ustawień kontroli. Nie mogę zainstalować sterowników i uruchomić kilku innych programów, które wymagają uprawnień administratora. Uruchamianie jako Administrator nie pomaga. Przy próbie uruchomienia ów aplikacji:

03990128623369647787.jpg

Błąd systemu plików (-1073741819).

Gdy próbuję zmienić ustawienia Kontroli konta użytkownika na najniższy poziom system ponownie pyta czy chcę to zrobic, po wciśnięciu Tak nic się nie zmienia poza tym że słychać sygnał błędu systemu.

71918722890121027333.jpg

Znalazłem coś na ten temat (http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3068577.html), jednak znowu coś mnie blokuje...

79836619505796284429.jpg

Eksperci pomóżcie :D

graphic.png

76561198059318618.pngAddFriend.png

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem że problemem jest dźwięk. Pomaga całkowite wyłączenie go (Personalizacja -> Kompozycja ->Zaawansowane ustawienia dźwięku) itd. U mnie wystarczyło tylko ustawić schemat dzwięków na Domyślny dla Windows i uruchom jako administaror już działa przez zmiany UAC.

Opublikowano

Problem zażegnany. Wystarczyło stworzć nowe konto, nadać mu prawa administratora i z poziomu tego konta odebrać i przywrócić prawa administratora na głównym koncie. Może komuś się przyda -.-

graphic.png

76561198059318618.pngAddFriend.png

Opublikowano

Najlepiej zainstalować windows jeszcze raz albo pogrzebać i sprawdzić w ustawieniach kont czy na pewno masz administratora 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...