Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zgadzasz się ze zdaniem ,że tak naprawdę istnieją tylko 3 typy serwerów + ich ew. hybryda?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, przeglądając z nudów dział publikacje naszła mnie rozkmina ,że tak naprawdę wszystkie serwery to 

albo freebuild albo survival lub ich hybryda.

Dlaczego tak myślę?

Bo na każdym serwerze albo walczysz o przetrwanie albo coś budujesz lub to i to.

Rpg to już zależy od serwera, ale może być każdym z tych, a questy to takie urozmaicenie.

Są jeszcze minigames, lecz tutaj w większości tez albo coś budujesz np. build battle lub kogoś zabijasz np. skywars.

Lecz dlatego je zaliczyłem jako osobną kategorie, bo istnieją takie minigames jak race i kalambury - tam nie budujesz, ani nie zabijasz.

Czy więc zgadzasz się z zdaniem ,że istnieją 3 typy serwerów - sv,minigames,fb+hybrydowanie ich?

Opublikowano

Ja osobiście się nie zgodzę. Może być osoba, która świetnie sobie radzi na serwerach EasyHC, a na prawdziwym, trudnym HC sobie nie radzi zupełni. Wtedy nie może powiedzieć, że dobrze sobie radzi na serwerach Survival, bo o różne bajki. Tak samo serwer freebuild gdzie jednak coś zdobywasz sam tj, zarabiasz na to, wykopujesz a creative, gdzie wszystko masz pod ręką. Uważam, że troszkę mylisz się :)

qTyp0z6.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngDyloN Też masz trochę racji, ale jeśli właścieciel serwera nie wprowadzi w swój serwer jakiegoś powiewu świeżego powietrza, to będzie ciężko utrzymać na nim graczy.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngDyloN Też masz trochę racji, ale jeśli właścieciel serwera nie wprowadzi w swój serwer jakiegoś powiewu świeżego powietrza, to będzie ciężko utrzymać na nim graczy.

Co ty gadasz, gracze lubią nowości i jakieś nowe urozmaicone funkcje :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...