Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy 30-40 fps jest grywalne?

xavierxcreper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie.. Posiadam laptopa HP 15-104nw i chciałbym zakupić CSa... Pytałem się graczy i odpowiedzieli mi, że CS pójdzie mi na minimalnych  w 25-40 FPS z spadkami przy smoku... I mam takie pytanie... Czy da się te FPS zwiększyć (np. coś pogrzebać w ustawieniach) oraz czy te 25-40 fps jest grywalne?

//

Opublikowano

Powiem tak, jest to grywalne ale.

Musisz unikać smoke'ów, grać nalepiej 1 mape, i pogrzebać w ustawieniach.

Da się do tego przyzwyczaić lecz nie podziewaj się bardzo płynnej gry.

Opublikowano

Powiem tak, jest to grywalne ale.

Musisz unikać smoke'ów, grać nalepiej 1 mape, i pogrzebać w ustawieniach.

Da się do tego przyzwyczaić lecz nie podziewaj się bardzo płynnej gry.

a jeżeli bym te ustawienia pozmieniał na takie najniższe to były by efekty chociaż +10 fps?

//

Opublikowano

Dużo fps doda zmiana rozdzielczości. Obraz będzie brzydki ale zyskasz więcej fpsów.

Mi nie zależy na "pięknym" obrazie :)

Lol, to nie wiedzmin na konsolach, zeby grac w 20 fpsach. 60 minimum.

Mógłbyś chociaż wyjaśnić mi teraz o co chodziło ci w tym poście bo nei rozumiem :P?

//

Opublikowano

Mógłbyś chociaż wyjaśnić mi teraz o co chodziło ci w tym poście bo nei rozumiem :P?

Mało dynamiczne gry np. rpg takie jak Wiedźmin 3 są grywalne przy 20 fpsach (ze skokami do 30) jak pokazują nam konsole nowej generacji jednak bardzo dynamiczne gry takie jak CS są mało grywalne poniżej 60 fpsów.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Lol, to nie wiedzmin na konsolach, zeby grac w 20 fpsach. 60 minimum.

Ze co?????????????????

Chodzi mu oto ze by nie ugral rundy w silverach na 30-40 fpsach.Gra jest grywalna sam gralem na 30-40 fpsach na lapku wbilem LE  polecam ci grac tylko mirage na tej mapie jest najwiecej fpsow przynajmiej mi sie wydaje na overpasie i na cbbl jest straszny spadek w fpsach 

b53c9b011d5d0.jpg

Opublikowano

Dasz rade spokojnie wszystko na low 4:3 wlaczysz ladowanie dynamicznych elementow w trakcie ladowania mapy czyli np. Smoke

wylaczysz slady po kulach i bedziesz mogl normalnie pykać ;)

Opublikowano

Jak wyłączysz wszystkie efekty (dynamiczne) w zakładce z ustawieniami grafiki, to na stałych 40 da się normalnie grać. Trochę gorzej jest w smokach, ale da się ugrać.

Opublikowano

Pójdzie Easy to że ktoś ci powiedział że będzie 30fps to nie musi być wcale prawda... Wyczyść laptopa jeśli tego dawno nie robiłeś i spokojnie pójdzie, mam starego kompa na strychu[7lat] i nawet tam cs chodzi xD 

Jeśli sie bardzo boisz pobierz pirata sprawdź jak działa gra i kup... I tak na piracie nie pograsz z kumplami :D

175001456602037225492.gif

Opublikowano

do mge dojdziesz dalej nie ^^ do csa potrzeba z 80 fps 

Ta pewnie odrazu 300 xDD i jakiegos intela i7 :D.Do mge a dalej nie wez sie czlowieku nie wypowiadaj jak sie nie znasz na tej grze :D mge to jest taki maly silver :D 

Pójdzie Easy to że ktoś ci powiedział że będzie 30fps to nie musi być wcale prawda... Wyczyść laptopa jeśli tego dawno nie robiłeś i spokojnie pójdzie, mam starego kompa na strychu[7lat] i nawet tam cs chodzi xD

Jeśli sie bardzo boisz pobierz pirata sprawdź jak działa gra i kup... I tak na piracie nie pograsz z kumplami :D

XDDD prosze cie :D nie porównywuj laptopow z intel hd do zwyklych kompow nawet 7 letnich bo te 7 letnie sa bardziej wydajniesze od tych syfow z karta graficzna intel hd : )

b53c9b011d5d0.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...