Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Overclocking - Czy wiąże się z blokadą konta?

Java12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam  mam takie pytanie jak w temacie, wiem że już wiele takich tematów było ale mi chodzi dokładnie o program do podkręcania płyt gigabyte

easy tune 6 czy jeśli będę nim podkręcał procesor dostane bana ? , mogę od razu powiedzieć że mam słaby sprzęt dlatego własnie chciałem podkręcić aby uzyskać płynniejszą grę ale jeśli mam dostać za to bana to wole nie ryzykować :/ co prawda już sprawdziłem ile mi to daje wielkiej różnicy nie mam ale gra wydaje mi się płynniejsza. 

Opublikowano

czyli nawet jeśli po mnie nie widać że kręcę to i tak mogę dostać bana ? bo ja i tak nawet 140 stałych fps nie mam z podkręceniem 

Opublikowano

dobra zrezygnuje z tego raczej szkoda mi konta ale strasznie mnie denerwuje to ze ja choć nic mi to tak naprawdę nie daje na moim sprzęcie mogę dostać bana za ovc a taka topka z nie powiem jakiego klanu nie ma się czego obawiać i kręcą ile się da . 

Opublikowano

4% OVC jest nie wykrywalne wiec możesz kręcić 4% i nie pytajcie skąd to wiem.

Najlepiej w biosie podkręci jak najwięcej i potem programem 4%.

Moje konta WarRock:

Lvl 98 j9Ko3Ow.pngSNOBEK ( Konto od samego początku moje sprzedane na 97lvl)

Lvl 70 BonzoArmando( Konto od samego początku moje sprzedane na 70vl)

Opublikowano

hmm to ciekawe ze 4% ale mi 4% nawet jakości gry nie poprawi przy moim sprzęcie :P  a jak to jest z tym czy warrock sam wykrywa ovc u kogoś czy jedynie administrator może to jakoś sprawdzić i dać ban i czy prawdą jest to że 1 ban za ovc dostaje się na 7 dni ? 

ps. snobek stary czy nowy ? xD

Opublikowano

W biosie najlepiej zbić taktowanie, wtedy będziesz mógł podkręcić więcej w programie. 4% OVC daje znikome efekty, praktycznie nic się nie dzieję, efekty dostrzeżesz przy około 10%. Co do wykrycia OVC raczej jest od tego skrypt aczkolwiek za moich czasów niektóre pokoje były sprawdzane przez administratorów gry, więc z jednej jak i z drugiej strony jesteś narażony na wykrycie. Co do długości bana za OVC, nie wiem.

Opublikowano

hmm to ciekawe ze 4% ale mi 4% nawet jakości gry nie poprawi przy moim sprzęcie :P  a jak to jest z tym czy warrock sam wykrywa ovc u kogoś czy jedynie administrator może to jakoś sprawdzić i dać ban i czy prawdą jest to że 1 ban za ovc dostaje się na 7 dni ? 

ps. snobek stary czy nowy ? xD

Stary SNOBEK a co do tego 4% to i tak szybsze ruchy będziesz miał.

Najlepiej zapodaj ts3 na pw to pogadamy

W biosie najlepiej zbić taktowanie, wtedy będziesz mógł podkręcić więcej w programie. 4% OVC daje znikome efekty, praktycznie nic się nie dzieję, efekty dostrzeżesz przy około 10%. Co do wykrycia OVC raczej jest od tego skrypt aczkolwiek za moich czasów niektóre pokoje były sprawdzane przez administratorów gry, więc z jednej jak i z drugiej strony jesteś narażony na wykrycie. Co do długości bana za OVC, nie wiem.

NO tak lepiej jest odkręcić w biosie i podkręcić programem np 20% ale tak to możesz dostać bana.A jak podkręcisz w biosie to w programie 4% więcej da. 

Moje konta WarRock:

Opublikowano

Kolego mam 42 lvl Nicku nie podam 
Mam Intel Core i7 6700K ®4.0GHZ x8
Obecnie mam 6,5GHZ mocy .
Gram na tym już rok i bana nie mam :)
Podkręcanie nie skutkuje banem.
Graj tak by nikt Cię nie nagrał, oraz graj tak by nie przesadnie kręcić OVC.
Ban za OVC-1 miesiąc
Ban za skórki za darmo-1 Tydzień
Ban za hacki-PERNAMET BAN ACCOUNT
Ban za Scrypty - PERNAMENT BAN IP(Wszystkie zalogowane konta z tego ip dostają bana)

intel_corei7-6700k_overclocked_6500mhz.p

Opublikowano

Ban za OVC-1 miesiąc

Ban za Scrypty - PERNAMENT BAN IP(Wszystkie zalogowane konta z tego ip dostają bana)

Jak ci nawet nagrają to bana nie dostaniesz tylko admin musi byc na roomie żebyś dostał bana.

Albo parę innych osób które mogoł załatwić ci w 5min bana ale ich nazw z wr nie podam xD

Jak bym gral w warrock to tez byś musiał uważać na mnie xD

Moje konta WarRock:

Opublikowano

Ban za OVC-1 miesiąc

Dobry fake, bo i7 6700k nie ma nawet w sprzedaży ...

Ba zacznijmy od tego, że z 3-4 dni temu pojawił się pierwszy nieoficjalny benchmark od chińczyków. Nigdzie tego nie kupisz pozdro ...

Po 2 za skrypty jest perm nie ban na tydzień.

Po 3 przy takim OVC byś wyrwał od razu pierdylion reportów i ban w ciągu kilku dni ..

Ta gra ponad rok na procku, którego jeszcze nie ma (pół roku temu zapowiedziany xDDDD) - Logic lvl 9000

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Ban za OVC-1 miesiąc

http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/lambo/2015/07/intel_corei7-6700k_overclocked_6500mhz.png

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/intel-core-i7-6700k-procesor-skylake-podkrecony-6532-mhz.html

pozdro screen z pclab...

Opublikowano

przepraszam za późną odpowiedz xD  i dziękuje za wasze odpowiedzi stawiam lajki xD jeśli  komuś zależy  temat okazał się być pomocny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...