Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Nowe Ataki na hosteam?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :) 

Od pewnych źródeł dowiedziałem się o atakach na hosteam. Pierwszym dowodem jest to, że mój serwer wywala co jakiś czas (tak samo było jakieś 3 tyg temu gdy atakowali hosteam), kilku własicicieli mniejszych serwerów pisze również do mnie o to, czy mnie wywala itp. Ponadto na gametris.com w panelu jest informacja o music bocie:

Jeżeli macie jakieś dodatkowe informacje, proszę odzew pod tematem na ten temat ;)
Opublikowano

Nie lepiej napisac do zrodla czyli hostemu? Dowiesz sie wszystkiego...

Nikt Ci nie wywrozy z czarodziejskiej kuli czy sa jakies ataki...

Opublikowano

Nie lepiej napisac do zrodla czyli hostemu? Dowiesz sie wszystkiego...

Nikt Ci nie wywrozy z czarodziejskiej kuli czy sa jakies ataki...

Pisałem, spokojnie, wróżki wszystkie obskoczyłem. Poza tym typowa odpowiedź od hs to że monitorują serwery i widzą nieznaczny ruch. ;)

Niektórych wywalało 3 dni temu a ja stałem stabilnie, ciekawi mnie teraz kto to odczuwa itp ;)

Opublikowano
Witam.

Problem został rozwiązany.

Nastąpiło ponowne zerwanie sesji BGP do części operatorów, co spowodowało utratę połączeń.

Szersza analiza jest w trakcie. Oficjalne oświadczenie zostanie wydane po weekendzie.

Pozdrawiamy Hosteam.

Taką informacje dostałem od Hosteam a taką od użytkownika:

8zYYF16.gif?1

Opublikowano

Ale mnie denerwuje to całe buractwo z ddosami. 

Co do tego filmiku to z jednej strony dobrze. Właściciele kilku tsów które tam widnieją wchodzili na mojego TSa, spamowali żałosną wiadomością "zmiana ip, wyłączam TSa" i puszczali ddosa. Bardzo dobrze im ^^

Najgorsze jest to, że nigdzie u nikogo nie spamuje, z nikim nie zaczynam, nigdzie nawet serwa nie reklamowałem a pełno takich gamoni reklamuje się u mnie po czym ddosuje serwa.

Co zrobić Panie ?

Opublikowano

W piątek faktycznie cały Hosteam miał problem. Wszystko unormowało się do godziny 19:30 i sytuacja już się nie powtórzyła. Według informacji od serwerowni były to problemy z operatorami, całkiem możliwa opcja. Jeżeli jednak były to ataki to chłopaki szybko sobie poradzili.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...